Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  ... 最後
收藏品討論版>國產類敢達系列
野良猫 12:15 PM 11-13-16
作者: 神名レオ:
大陸仔將兩間廠放出嚟嘅圖作對比
大班係同一件件上面作兩件分件(同笨大一樣),龍桃係改為一件過
簡單講龍桃係砌嘅過程會簡化好多
聽你咁講係龍桃較好吧,一開二即係要做無縫都多咗,尤其大陸嘢好多都係有高低位

以上面堆圖為例
腰部炮件嚟講(唔係指炮身),大班真係就咁A+B合埋就算,要做無縫
龍桃都係A+B,但有坑位關係,可以分到件又唔駛無縫(哩個位就係跟笨大MB一樣)

P.S
笨大新出隻HG SF,牛油炮都係一件過
淨係整走分模線就夠,砌起嚟輕鬆好多
ゆり 04:19 PM 11-13-16
作者: 野良猫:
聽你咁講係龍桃較好吧,一開二即係要做無縫都多咗,尤其大陸嘢好多都係有高低位

以上面堆圖為例
腰部炮件嚟講(唔係指炮身),大班真係就咁A+B合埋就算,要做無縫
龍桃都係A+B,但有坑位關係,可以分到件又唔駛無縫(哩個位就係跟笨大MB一樣)

P.S
笨大新出隻HG SF,牛油炮都係一件過
淨係整走分模線就夠,砌起嚟輕鬆好多
比透明你可以唔洗貼眼

但又唔比透明黃比透明藍你
野良猫 12:05 AM 11-14-16
作者: ゆり:
比透明你可以唔洗貼眼

但又唔比透明黃比透明藍你
冇所謂啦,咪當係改色囉
D.K. 10:40 AM 11-24-16
http://www.gundamkitscollection.com/...kshatriya.html

又新廠metal成品....睇住先
fami~yan 12:19 PM 11-24-16

唔想貼咁多圖,新廠1/144妖天
T.K. 08:15 PM 11-24-16

benltc0000 09:03 PM 11-24-16
作者: fami~yan:

唔想貼咁多圖,新廠1/144妖天
合金?定普通模型
fami~yan 10:48 AM 11-25-16
作者: benltc0000:
合金?定普通模型
模型而已...
D.K. 11:03 AM 11-25-16
作者: T.K.:
1/100 剎帝利比EX-S更橫更高

果四塊椒皮又唔可以掂地, 重到甩肺, 我真係想知佢會set到個較位幾硬又唔會影響到雙腎唔會向內壓?
利申: 比之前隻1/100 模型玩死
T.K. 04:40 PM 11-27-16

老實,咁既質素我分唔到真假
axe1292 05:44 PM 11-27-16
作者: T.K.:

老實,咁既質素我分唔到真假
你意思係同MB比?
定國產再老翻?
呢隻好似5舊左右
T.K. 06:29 PM 11-27-16
我自己就無正版七劍
不過你放隻正同呢隻翻既黎比
我未必分到邊隻先叫原廠

kogfsspc 08:46 PM 11-27-16
點會分唔到,MB都冇出過紅色飯七劍。
野良猫 09:27 PM 11-27-16
作者: kogfsspc:
點會分唔到,MB都冇出過紅色飯七劍。
好明顯唔係講顏色方面分唔到啦,質素呀質素
axe1292 12:12 AM 11-28-16
第2張圖見紅色好似有D膠
kogfsspc 06:14 PM 11-28-16
好明顯唔係講顏色方面分唔到啦,質素呀質素
質素咪綠色透明件好似磨左沙咁,正貨係好透明同冇佢隻膠色咁膠。
神名レオ 12:50 PM 12-11-16
龍桃同埋大班呢兩間廠鬥得好精彩
啲招好似死亡筆記啲橋,出得好靚
T.K. 01:06 PM 12-11-16
等龍桃mb翼
野良猫 01:47 PM 12-11-16
睇完上色成品後龍桃已經贏咗
淨係初回送嗰堆嘢已經贏九條街…
fami~yan 10:29 PM 12-11-16
睇完上色成品後龍桃已經贏咗
淨係初回送嗰堆嘢已經贏九條街…
但今日某店鋪出黎既圖,大班高質好多
WonderJimmy2 01:59 AM 12-12-16
作者: fami~yan:
但今日某店鋪出黎既圖,大班高質好多
有沒有link?

龍桃聲稱十二月中出貨我極度懷疑,須知PG獨角還有很多人未買到,產能追得上嗎?
fami~yan 10:47 AM 12-12-16
作者: WonderJimmy2:
有沒有link?

龍桃聲稱十二月中出貨我極度懷疑,須知PG獨角還有很多人未買到,產能追得上嗎?
龍桃都唔係第一次講完出唔到...
fami~yan 10:18 AM 12-13-16
龍桃SF未搞完先出隻橙命集資
WonderJimmy2 10:03 PM 12-13-16
你ship咗隻PG Unicorn俾我先啦
fami~yan 11:02 PM 12-13-16
作者: WonderJimmy2:

你ship咗隻PG Unicorn俾我先啦
百度圖唔可以就咁轉...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  ... 最後

返回主題版面