Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 03-23-09, 11:17 AM   #51
Silver
Junior Member

註冊日期: Jan 2009
咁如果有個男仔識到第二個好快(幾個月)就放棄左之前一齊左3年果個
咁個男仔係好人定壞人......
Silver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 11:20 AM   #52
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Silver 查看文章
咁如果有個男仔識到第二個好快(幾個月)就放棄左之前一齊左3年果個
係lor
樓主請三思

舊 03-23-09, 11:29 AM   #53
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
引用:
好人

係拖我出去之前我只想講:佢肯決絕放棄而唔係一拖二,係情場上已經係好人啦

舊 03-23-09, 11:30 AM   #54
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 邪氣小貓 查看文章
好人

係拖我出去之前我只想講:佢肯決絕放棄而唔係一拖二,係情場上已經係好人啦
完全唔同意
因為佢好快又會為第2個將樓主棄掉
咁有咩野意思

舊 03-23-09, 11:42 AM   #55
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

引用:
作者: Seppie 查看文章
完全唔同意
咁有咩野意思
我只係回單貼啦,唔似係樓主個 case...

不過就算「佢好快又會為第2個將之前棄掉」,只要唔係拖拖拉拉,其實都唔算好錯。都可以叫做「因了解而分開」,只係時間短啲啫...

此篇文章於 03-23-09 12:07 PM 被 邪氣小貓 編輯。
邪氣小貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 12:04 PM   #56
Silver

引用:
完全唔同意
咁有咩野意思
假如 : 如果係你見到第二個比現任更加有feel既又會點做?
明明知自己愛新果個比舊果個更多既話

引用:
我只係回單貼啦,唔似係樓主個 case...

不過就算「佢好快又會為第2個將之前棄掉」,只要唔係拖拖拉拉,其實都唔算好錯。都可以叫做「因了解而分開」,只係時間籃匈啲啫...
不過如果咁易放底對前果個既咁多年既感情
係咪即係個男仔同前任開始果時唔太認真...?

對唔住樓主...比我騎劫左個post....
舊 03-23-09, 12:07 PM   #57
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
引用:
假如 : 如果係你見到第二個比現任更加有feel既又會點做?

對唔住樓主...比我騎劫左個post....
你係而家佢個新歡?

其實好難講架, 唔可以就你講幾句個情況就可以推斷個事實出來既~

一日未結婚, 人始終都仲有權去揀個更適合自己的

不過, 自己小心d啦~

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 12:11 PM   #58
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

引用:
我覺得未必囉

舊 03-23-09, 12:12 PM   #59
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
總知唔理咩野環境
都好憎人見異思遷lor

今日你話愛我多d, 棄掉現任,
我好難相信到你他日唔會對我咁做lor
有保證咩

唔係鍾意一個人, 就要咩野代價都不計, 只求同佢一齊架lor
感情都要理智去support 同judge

我寧願揀個一開始係單身既人

舊 03-23-09, 12:18 PM   #60
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

引用:
未試過唔等於唔會...

又,同你一齊之前單身唔等於過往一直清白

不過,一開始係單身自己感覺上會良好少少

舊 03-23-09, 12:19 PM   #61
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
總知唔理咩野環境
都好憎人見異思遷lor

有保證咩

唔係鍾意一個人, 就要咩野代價都不計, 只求同佢一齊架lor

一日未結婚, 一日都仲有得揀....

一齊左之後自覺得對方唔o岩自己, 到見到個更適合自己o既, 自然要走啦....

熱戀時, 唔係話愛你, 唔通話好憎你咩...

舊 03-23-09, 12:28 PM   #62
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
我試過同左個男仔一齊左之後
佢既朋友先同我講話原本個男仔係有女朋友既,
個男仔為左要追我同佢前度分手

雖然我唔係第三者, 但佢地都係因為我而散的

最後呢段感情只係大半年都無左~

其實睇呢個人以前對感情點, 可以推敲到佢對感情既態度係點

我一定一定唔會做第三者, 因為我唔鍾意同人爭野玩
而家個男人可以有女友都追自己, 對佢女友唔尊重, 對自己都係唔尊重

呢個世界係好多慣犯架,
他朝君體也相同就係咁解囉~

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 12:36 PM   #63
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
能夠令佢只跟你一個就最好.

唔得的話.... 拎完油水好盡快閃喇.

舊 03-23-09, 01:07 PM   #64
Misaki Taro

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDShSh4A
引用:
作者: KammyKammy 查看文章
你係而家佢個新歡?

其實好難講架, 唔可以就你講幾句個情況就可以推斷個事實出來既~

不過, 自己小心d啦~
我都係認為"一日未結婚, 人始終都仲有權去揀個更適合自己的" ....
現在是第三者先禁講la ~

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 01:35 PM   #65
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: Misaki Taro 查看文章
我都係認為"一日未結婚, 人始終都仲有權去揀個更適合自己的" ....
現在是第三者先禁講la ~
冇錯既
意見我地俾左你都好
最終決定權都o係你手上

引用:
未試過唔等於唔會...

又,同你一齊之前單身唔等於過往一直清白

不過,一開始係單身自己感覺上會良好少少
就係lor!就係咁ji ma~~~

人一唔夠定力, , 感情基礎又唔好, 甚至個格賤
就會見異思遷, 見一個愛一個架啦
但佢一開波已經俾個咁既態度對你既時候,
我真係睇唔到應該點信佢lor 好對唔住

此篇文章於 03-23-09 01:38 PM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 01:56 PM   #66
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
mc ,有機會你同個女仔認真傾下喇,
而家幾開心甜蜜都好,對待一段感情關係始終唔可以太求其隨便(even 係同你還是佢現任男友)。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 01:59 PM   #67
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
就係lor!就係咁ji ma~~~

人一唔夠定力, , 感情基礎又唔好, 甚至個格賤
就會見異思遷, 見一個愛一個架啦
但佢一開波已經俾個咁既態度對你既時候,
我真係睇唔到應該點信佢lor 好對唔住
其實我覺得無一定定論,
他朝君體也相同、係有咁o既可能,
但後來結左婚到終老果d 又係點呢?
有人會變心,亦有人會變好、變差,
一次對人不忠、自己百次不容,咁樣睇人我自己覺得會好辛苦。

舊 03-23-09, 02:01 PM   #68
Silver

引用:
你係而家佢個新歡?

不過, 自己小心d啦~
唔係, 只不過係身邊朋友有呢個問題
我唔知比咩意見佢遮

引用:
總知唔理咩野環境
都好憎人見異思遷lor

有保證咩

答問題先...如果你拍緊拖
見到個更鐘意既你會點做...
同而家果個分手?
定繼續同而家果個一齊?
但你明知你更鐘意新果個(assume左佢地對你一樣, 唔會變心之類)

引用:
作者: ELT 查看文章
一日未結婚, 一日都仲有得揀....

一齊左之後自覺得對方唔o岩自己, 到見到個更適合自己o既, 自然要走啦....

熱戀時, 唔係話愛你, 唔通話好憎你咩...
其實唔係因為岩自己先會想一齊...?
係一齊左先知岩唔岩自己?
雖然好多野都係一齊左先知

and 原來真係結左婚就冇得揀?
咁婚外情....

引用:
我試過同左個男仔一齊左之後
佢既朋友先同我講話原本個男仔係有女朋友既,
個男仔為左要追我同佢前度分手

雖然我唔係第三者, 但佢地都係因為我而散的

最後呢段感情只係大半年都無左~

其實睇呢個人以前對感情點, 可以推敲到佢對感情既態度係點

我一定一定唔會做第三者, 因為我唔鍾意同人爭野玩
而家個男人可以有女友都追自己, 對佢女友唔尊重, 對自己都係唔尊重

呢個世界係好多慣犯架,
他朝君體也相同就係咁解囉~
嘩, 差唔多既case!!!!
不過我個fd 個case 係個男仔係追到第果個先同舊果個分手囉...
舊 03-23-09, 02:15 PM   #69
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
其實唔係因為岩自己先會想一齊...?
係一齊左先知岩唔岩自己?
雖然好多野都係一齊左先知

and 原來真係結左婚就冇得揀?
咁婚外情....
所以同居都係一個了解對方o既過程
好過真係結左婚先發現原來相方咁黑人憎

如果你唔介意人地點睇, 你結左婚都可以玩婚外情ga, 冇話唔得

舊 03-23-09, 02:17 PM   #70
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:

答問題先...如果你拍緊拖
見到個更鐘意既你會點做...
同而家果個分手?
定繼續同而家果個一齊?
但你明知你更鐘意新果個(assume左佢地對你一樣, 唔會變心之類)
我冇答咩?
如果你係一心一意鍾意一個人既,
你根本拍緊拖就唔會俾位第2個人入啦, 又唔會俾自己個心理會第2個追求者啦
點會有呢d情況啦

我拍咁多次拖都係咁既態度

我都唔怕o係度share我既事情
之前我有幾次拍緊拖時, 身邊都有人想追我架
我知佢好鍾意我, 我都覺得佢其實好好
但我身邊既男友係有d唔掂, 已經有出問題架
但係我一心只當佢係好朋友,
我真係同佢講到明我根本同佢唔可以有可能架lor
仲o係電話度鬧過佢唔好再煩我tim

鍾意又未婚又點ar
咁就可以見一個愛一個架喇咩

此篇文章於 03-23-09 02:27 PM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 02:33 PM   #71
Silver

引用:
我冇答咩?
如果你係一心一意鍾意一個人既,
你根本拍緊拖就唔會俾位第2個人入啦, 又唔會俾自己個心理會第2個追求者啦
點會有呢d情況啦

我拍咁多次拖都係咁既態度

skip

鍾意又未婚又點ar
咁就可以見一個愛一個架喇咩
唔係拍緊拖比位第二個人入...
而係拍緊拖見到個更鐘意既會唔會去追...
即係你認為拍緊拖"追第二個更喜歡"既人係點?
舊 03-23-09, 02:37 PM   #72
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
我講左唔會追唔會理

舊 03-23-09, 02:45 PM   #73
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
佢認為佢同梗人一心一意拍拖時、就點都無可能會鍾意上第二個。

呢d 情況或者都人人唔同

舊 03-23-09, 02:49 PM   #74
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: Middle 查看文章

middle 大講左我既意思出離!

舊 03-23-09, 03:11 PM   #75
Misaki Taro

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDShSh4A
引用:
作者: Middle 查看文章

我就係覺得佢唔係一心一意同男友~

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 10:26 AM

手機版 | APP版