Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 03-22-09, 12:15 PM   #1
Misaki Taro
God of Gamer

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDShSh4A
第三者......

各位有做第三者的經驗ma ???
現在奈何佢已有一位拍了7年既男友........(表白時她自己講)
但一齊既時候大家都好開心.....
真矛盾 ~~~

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 12:49 PM   #2
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
咁你表白、佢又有無接受你?

個人覺得,做第三者唔緊要,
但情況如果一直拖拉不斷,就對三個人都辛苦。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 01:17 PM   #3
Misaki Taro

接受~
佢又好似無會同男友分手跡象....
不過佢唔似有拖拍禁~(好少傾電話, 又沒去街)

Call of Duty: Modern Warfare 2
舊 03-22-09, 01:56 PM   #4
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: Misaki Taro 查看文章
接受~
佢又好似無會同男友分手跡象....
不過佢唔似有拖拍禁~(好少傾電話, 又沒去街)
咁就搵一個入手位
挑大件事叫佢同佢男朋友分手

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 02:14 PM   #5
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
做第三者... 會有報應架....

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 03:11 PM   #6
mudhole
Ultimate Gamer
さとし

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsatoshi_negi
又唔洗介意係咪咩野第3者wor,
反正所謂"第3者"都只係一個記號,
爭輸左個個就真係變"第3者"啦...
既然對方都接受你, 咁緊係搵機會迫佢同個7年男朋友分手啦~
既然係自己鐘意既, 當然要得到手!

舊 03-22-09, 03:38 PM   #7
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
女仔角度想法
本身有一個拍左咁多年拖既男友 拍到悶又有新衝擊都會想試下
但唔會放棄本身拍左七年拖果個男友

除非樓主條件好過佢男友多多聲 我相信女仔唔會咁易放棄七年既男友

另加自己睇法 我覺得三角戀好dirty 架 果頭鍚完你 又鍚返佢咁

舊 03-22-09, 03:44 PM   #8
Misaki Taro

引用:
作者: 基路亞 查看文章
咁就搵一個入手位
挑大件事叫佢同佢男朋友分手
請賜教 !!!!!
佢講有男友個時真係打左個突......(我只以為分左手)
可以一個星期都唔見個隻....(因為個個星期都同左我去街)
情人節都無慶祝個隻~

舊 03-22-09, 03:48 PM   #9
管家婆
Game Master
wow

引用:
請賜教 !!!!!
情人節都無慶祝個隻~
係未住得遠咋 ?

舊 03-22-09, 03:49 PM   #10
mihimaru GT

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
引用:
請賜教 !!!!!
情人節都無慶祝個隻~
出左國
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 03:51 PM   #11
Misaki Taro

我有問佢ga ~
佢話唔係出左國....
住得遠都唔係唔同女友去街既借口la ~

舊 03-22-09, 04:05 PM   #12
管家婆
Game Master
wow

引用:
我有問佢ga ~
佢話唔係出左國....
住得遠都唔係唔同女友去街既借口la ~
咁佢地一個月有無一兩次見面先?
因為我有朋友有咁情況
拍左五六年 但一個住新界區 一個住海洋公園附近
真係好少見面  一個月兩三次到  有時都無

我女仔朋友都有時偷下情 但一定唔會放底拍左咁多年拖既男朋友
因為佢知最好既係果位男友 其他果D係衝擊一下或對比原來最好都係自己男友

你會唔會叫佢同男友分手丫?

此篇文章於 03-22-09 04:11 PM 被 管家婆 編輯。
管家婆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 04:57 PM   #13
Misaki Taro

引用:
作者: 管家婆 查看文章
咁佢地一個月有無一兩次見面先?
因為我有朋友有咁情況
拍左五六年 但一個住新界區 一個住海洋公園附近
真係好少見面  一個月兩三次到  有時都無

我女仔朋友都有時偷下情 但一定唔會放底拍左咁多年拖既男朋友
因為佢知最好既係果位男友 其他果D係衝擊一下或對比原來最好都係自己男友

你會唔會叫佢同男友分手丫?
禁又唔係禁清楚.....
但佢有講過......
如果佢同男友結婚,怕我會傷心....
因為知道我唔係玩玩下個隻 ~

舊 03-22-09, 07:05 PM   #14
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
引用:
禁又唔係禁清楚.....
但佢有講過......
如果佢同男友結婚,怕我會傷心....
因為知道我唔係玩玩下個隻 ~
有考慮到結婚? 咁佢對你又係咪玩玩下?

如果佢本身同男朋友既感情好淡,
有拍拖同無拍拖都無咩分別果隻,
段感情變左食之無味棄之可惜既雞肋
咁佢可能會因為你俾到佢欠缺既關心同愛護而最終揀你既~

但如果佢只係玩玩下…咁…
其實做得第三者, 都唔好EXPECT太多~
你點面對你自己女友會同第二個人親熱, 而你又明知道自己連呷醋都唔可以?

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 07:19 PM   #15
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
挑!
要搵個"藉口"分手有幾難先?
佢係咪想同o個邊分開先?
係就係唔係就唔係啦

舊 03-22-09, 07:58 PM   #16
kimiko
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
我都做過第三者...我拍咗半年先知!!!
但當時真係鐘意對方.
我叫佢同女朋友分手,佢話講緊,係條女吾肯.
佢地仲一齊3年...
你叫個女仔分手冇用架,好多藉口,又話點又嚟樣...
人地拍咗感耐,感情咁深
可能俾你得到個女仔,但個心都吾會o係你到!!!
我當時以為係第三者會得到佢,
但佢一次又一次話同佢女朋友分開咗,
但佢仲同緊佢女朋友一齊住!!!
放手算喇!!!
開頭放手係好傷心,但我今日都冇叛叛後悔...
因為嚟段感情好煩!!!
決心放手你會幸福d
kimiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 08:36 PM   #17
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
可能佢男朋友放平日呢, 又可能佢地已經一齊住呢, 所以唔想同人分享女友既話就快快處理喇

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 09:00 PM   #18
Misaki Taro

我又唔想分開.....因為大家都好開心....
更加唔想逼佢同男友分手......(唔逼但想佢分手)

舊 03-22-09, 09:33 PM   #19
mudhole
さとし

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsatoshi_negi
引用:
唔迫還唔迫...
或者, 即使唔係出自自己手都好
都要想辦法搵其他人/間接令佢地正式分手先
記得成王敗冦啊
只有輸左個個先要硬食晒所有野...
如果你唔快快手令佢分手, 到有一日佢男朋友知道左有你係度攪攪震個時, 你就真係要做"第三者"啦...

舊 03-22-09, 09:44 PM   #20
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
引用:
作者: kimiko 查看文章
我都做過第三者...我拍咗半年先知!!!
但當時真係鐘意對方.
我叫佢同女朋友分手,佢話講緊,係條女吾肯.
佢地仲一齊3年...
你叫個女仔分手冇用架,好多藉口,又話點又嚟樣...
人地拍咗感耐,感情咁深
可能俾你得到個女仔,但個心都吾會o係你到!!!
我當時以為係第三者會得到佢,
但佢一次又一次話同佢女朋友分開咗,
但佢仲同緊佢女朋友一齊住!!!
放手算喇!!!
開頭放手係好傷心,但我今日都冇叛叛後悔...
因為嚟段感情好煩!!!
決心放手你會幸福d
做得好!
呢d人, 爭得到都未必好
佢明明自己同條女一齊住, 又出去搵第二個, 仲拍左成半年!!
就算到你爭到啦, 做正印啦, 遲d難保又再有第四者第五者

一次不忠百次不用, 有d人根本係慣犯
早甩身係自己福氣

以上係同姊妹講既,
男仔既話, 如果你都係玩玩下都無所謂既, 咪得happy時且happy囉~

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 10:45 PM   #21
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: irismong 查看文章
做第三者... 會有報應架....
不嬲都咒死呢d狐狸
朋友妻味走雞ar na

樓主, 既然對方連俾一個基本愛既承諾 - 只係鍾意你一個都做唔到
你都唔駛再重視佢啦
早斬欖早著,唔好o徒時間啦

此篇文章於 03-22-09 10:47 PM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 11:17 PM   #22
kimiko

引用:
你依家就好開心...
遲d更多問題出現時,受傷只係你一個...
係你就係你,吾係你就吾好去爭...

我係過來人好明白果種心情
舊 03-22-09, 11:20 PM   #23
kimiko

引用:
你今日同佢就好開心,
遲下會有更多問題出現...
我係過來人...放手吧喇!!!!!
最後受傷只係你!!!!
長痛不如短痛....
舊 03-23-09, 12:11 AM   #24
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
請賜教 !!!!!
情人節都無慶祝個隻~
等佢男朋友知道有你的存在
佢男朋友有反應的話就會搵女朋友問清楚
你教佢女朋友要有咁惡得咁惡有咁"long 嚟"得咁"long 嚟"
令到佢男朋友發脾氣
借機叫個女仔即刻分手!

女仔呢d 時間都會怨個男朋友又唔理佢... 怨呢樣果樣
個男朋友發埋脾氣唔留住個女朋友的
個女朋友就多數都會覺得與其有個對自己更好的人
就不如爽爽快快同依家呢個散左就算

反正你同佢都仲後生吧

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 12:15 AM   #25
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
不如了解下、點解佢地拍左7 年都無分手好d : p

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 11:52 AM

手機版 | APP版