Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 09-05-08, 12:14 AM   #51
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 鐵拳浪子 查看文章
嗱!個人意見並唔代表所有男士們!至於女仔叻過男仔亦唔出奇;
好似華麗姐直情係一個絕世奇材。

我覺得男士選擇內陸女性絕對係戀愛自由,唔好用眨低既眼光黎睇人啫。

你當我唔明就得啦!
唉...我直頭係糊入面一舊大瘀塞物tim啦...

的確我絶對其視大陸女人,係大陸跟大陸人共事10年,在香港請大陸人做野都有4、5年,大陸人個心唸賤野估惑野,總知我地d香港人小心d啦
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-08, 12:20 AM   #52
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: 鐵拳浪子 查看文章
嗱!個人意見並唔代表所有男士們!至於女仔叻過男仔亦唔出奇;
好似華麗姐直情係一個絕世奇材。

我覺得男士選擇內陸女性絕對係戀愛自由,唔好用眨低既眼光黎睇人啫。

你當我唔明就得啦!
巴比同大陸女人接觸得多
有討厭感覺唔出奇既
而家返大陸識D人都係玩姐
後生世仔返去貪過引又易上之嘛
中年先係返去搵人結婚生仔
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-08, 12:41 AM   #53
牛仔‧骨
Game Master

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
唉...我直頭係糊入面一舊大瘀塞物tim啦...

的確我絶對其視大陸女人,係大陸跟大陸人共事10年,在香港請大陸人做野都有4、5年,大陸人個心唸賤野估惑野,總知我地d香港人小心d啦
我身邊有幾個朋友經常住返內地工作,個女友係內地人
人地女友不知幾純丫,顧家又斯文大方
如你要玩一桿打船人
港女又唔見得好好姐
貪錢,貪威識食,大話連篇,野蠻,雙重標準
唔怪得之咁多人加入呢個聯盟
http://tw.youtube.com/watch?v=I5K4OHLUVog
http://tw.youtube.com/watch?v=i3sFlQnhvGU

舊 09-05-08, 12:43 AM   #54
POKA
Banned

引用:
作者: 牛仔‧骨 查看文章
如你要玩一桿打船人
港女又唔見得好好姐
仲有貪錢的港女媽
舊 09-05-08, 01:10 AM   #55
Diana

引用:
如你要玩一桿打船人
港女又唔見得好好姐
唔怪得之咁多人加入呢個聯盟
http://tw.youtube.com/watch?v=I5K4OHLUVog
http://tw.youtube.com/watch?v=i3sFlQnhvGU
哦~是嗎~不如叫你朋友試下申請佢地落後香港睇下點?
兄弟,我見女多過你食飯
條片入面 咩黎GA!?!?!?咩品種怪物
舊 09-05-08, 01:17 AM   #56
liverwan

註冊日期: Dec 2004
引用:
兄弟,我見女多過你食飯
大陸應該仲有好多窮男人吧
如果照你講大陸女人咁衰
咁大陸女人咪一樣好似港女咁無人要!?
個個貪錢又怕捱..仲得了
雖然我個人都認為佢地o既愛情觀念可能仲未開發.只係性較開放
我唔排除大陸男人比港男更爛滾...
liverwan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-08, 01:21 AM   #57
是但
Game Master

PSN  IDseedown
其實我覺得根本唔需要過於考慮呢個問題
係咪男少女多代表男仔有得揀女仔唔應該揀?
結婚為左乜野?
為左面子?
應該係搵一個合心水令自己生活開心既對象
唔結婚好過結錯婚
最緊要相處到,岩傾,開心
如果唔係
冇好過有

其實講學歷呢d係雙向架
女既想老公既叻過自己
男既同樣係想叻過老婆
唔好變左係女人既錯
社會觀念唔係話變就變到
人實在太care其他人既睇法

此篇文章於 09-05-08 01:24 AM 被 是但 編輯。
是但 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-08, 01:26 AM   #58
牛仔‧骨
Game Master

引用:
兄弟,我見女多過你食飯
已經申請落左黎喇
不知幾持家有道
如果你想話個別例子的話,我身邊有五至六個朋友個老婆都係內地人,而且都申請左落黎
唯一難頂既地方,就係有d要用國語
唔好抱太高自信,你真係以為自已閱人無數?
見女多過我食飯,真係笑了

舊 09-05-08, 01:36 AM   #59
Diana

引用:
作者: liverwan 查看文章
大陸應該仲有好多窮男人吧
如果照你講大陸女人咁衰
咁大陸女人咪一樣好似港女咁無人要!?
個個貪錢又怕捱..仲得了
雖然我個人都認為佢地o既愛情觀念可能仲未開發.只係性較開放
我唔排除大陸男人比港男更爛滾...
講埋呢句唔講呢個POINT,
大陸男人仲衰,要仔唔要女,自己女人生左個女,搞離婚娶多個生,但仲住埋一齊仲愛埋前妻同後妻,女同仔要哂!!
村入面仲唔駛講,仔有得分女無得分,嫁出去當賣囡
女有事家人唔撐搞斷親,仔有事D家人同女出哂黎頂...
(過來人...)
---------------------------

其實大家都話港女呢樣港女果樣,但點解你地個個遇到的都是你地口中的港女?
係咪大家沒有真正了解同相處過呢?

或者,我打女人工,女人同女人講心事會深入D ,
以我所識、所知所見所相處的都是好女生,
有時仲會聽埋D唔想聽的傷心事... ...

...
可能又或者我有在(簡)客...真港女的,可能因為從心底便不喜歡,所以沒有成朋友或熟客吧...
舊 09-05-08, 01:40 AM   #60
牛仔‧骨
Game Master

引用:
講埋呢句唔講呢個POINT,
大陸男人仲衰,要仔唔要女,自己女人生左個女,搞離婚娶多個生,但仲住埋一齊仲愛埋前妻同後妻,女同仔要哂!!
村入面仲唔駛講,仔有得分女無得分,嫁出去當賣囡
女有事家人唔撐搞斷親,仔有事D家人同女出哂黎頂...
(過來人...)
---------------------------

其實大家都話港女呢樣港女果樣,但點解你地個個遇到的都是你地口中的港女?
係咪大家沒有真正了解同相處過呢?

或者,我打女人工,女人同女人講心事會深入D ,
以我所識、所知所見所相處的都是好女生,
有時仲會聽埋D唔想聽的傷心事... ...

...
可能又或者我有在(簡)客...真港女的,可能因為從心底便不喜歡,所以沒有成朋友或熟客吧...
首先,我無講過啵
我先至唔會做一野打成船人既行為咁無腦丫

舊 09-05-08, 01:41 AM   #61
Diana

引用:
已經申請落左黎喇
不知幾持家有道
如果你想話個別例子的話,我身邊有五至六個朋友個老婆都係內地人,而且都申請左落黎
唯一難頂既地方,就係有d要用國語
唔好抱太高自信,你真係以為自已閱人無數?
見女多過我食飯,真係笑了
我家族做女人生意,由我出世到現在一日跟10個不同的女生相處,唔同階段唔同層面、背景都相處過,
到現在我也是在做女人生意,你咪計下我呢一生人跟幾多個女人相處過LOR,唔知甘多唔該了解多D先跟我吵架

甘你同我祝佢地幸褔到老,反正我唔想多單悲劇上報。
舊 09-05-08, 01:43 AM   #62
Diana

引用:
首先,我無講過啵
我先至唔會做一野打成船人既行為咁無腦丫
如果你唔係認同,無啦啦做咩係度挑戰o者!?你訓唔著咩???

我唔講啦...off太遠啦,我已經黑名單到爆,你慢慢挑啦
舊 09-05-08, 01:48 AM   #63
牛仔‧骨
Game Master

引用:
我家族做女人生意,由我出世到現在一日跟10個不同的女生相處,唔同階段唔同層面、背景都相處過,
到現在我也是在做女人生意,你咪計下我呢一生人跟幾多個女人相處過LOR,唔知甘多唔該了解多D先跟我吵架

甘你同我祝佢地幸褔到老,反正我唔想多單悲劇上報
係咁我做飲食,一日見到唔止十個女熟客(不同層面都有)喇,計埋生客,咁我係咪要申請世界建力士記錄大全?
紅:作為一個成年人,呢個行為極級無品同幼稚羅唔該

舊 09-05-08, 01:48 AM   #64
POKA
Banned

引用:

芭比我相信你架
芭比係女人堆做野,,見到好多男人見唔到既恐怖..
單係聽另一位做美容既姐姐講少少都已經o晒喇~
同埋做美容好多時d客真係估佢唔到
我都好佩服你可以忍到做到面面俱圓架
舊 09-05-08, 01:53 AM   #65
牛仔‧骨
Game Master

引用:

我見有人問點解,所以答下渣,唔想人答你就咪問人喇,大大
挑戰?
同埋我唔認同你唔等於唔可以quote你
咦,唔好意思,忘記左呢度係同好會黎添
真係唔知邊個ot左講內地人先,咁就真係要好好反省

舊 09-05-08, 01:59 AM   #66
Diana

引用:
係咁我做飲食,一日見到唔止十個女熟客(不同層面都有)喇,計埋生客,咁我係咪要申請世界建力士記錄大全?
紅:作為一個成年人,呢個行為極級無品同幼稚羅唔該
邊個行為極級無品同幼稚ar?
而家係邊個挑機ar??

你會唔會同個個女人談心事ar?
你會唔會可以主動了解佢地ar?
你可唔可以同會唔會同佢地獨處ar??
你可唔可以同會唔會接受佢地對妳的真致同坦誠ar??
你會唔會同可唔可以比佢地傷心的時候依偎著你靜靜的過ar?
你會唔會同可唔可以保守每一個對你說心事的秘密ar??
你會唔會了解同理解並取悅每個認真對待你的心的人ar??
當朋友及客人對你撒嬌你能不能不用下體思想ar??

你做食屎?你記得幾多個女人個名、生日、近況
留意人地身形同樣貌你就有,

你地賣食物填肚咋,
唔好同我地3個心ge工作相題並論丫唔該!!
舊 09-05-08, 02:02 AM   #67
liverwan

隱形仔同尾個point中晒

自己睇唔到就認為好男人死晒

香港男人都尚且會鍾意多類型女人,樂觀好動,溫柔文靜,大癲大吠,男仔頭甚至肥婆都各有市場

但偏偏女人卻清一色愛一種人
舊 09-05-08, 02:04 AM   #68
Diana

引用:
隱形仔同尾個point中晒

自己睇唔到就認為好男人死晒

香港男人都尚且會鍾意多類型女人,樂觀好動,溫柔文靜,大癲大吠,男仔頭甚至肥婆都各有市場

但偏偏女人卻清一色愛一種人
清一色愛有目標的人
舊 09-05-08, 02:06 AM   #69
鐵拳浪子

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:
清一色愛有目標的人

真係唔知講咩好~~~
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-08, 02:11 AM   #70
liverwan

引用:
清一色愛有目標的人
又其實...有時男人o既目標係要靠女人支持先會的起心肝去做...係..男人真可悲

你既唔試下同佢行...
行左又唔支持佢搵目標..只係一味埋怨..當然就無結果
咁就白白錯過一個好男人
到個男人不再隱形..佢已經比一個好女人mark到實la
舊 09-05-08, 02:11 AM   #71
牛仔‧骨
Game Master

引用:
而家係邊個挑機ar??

留意人地身形同樣貌你就有

你地賣食物填肚咋,
紅字果d只識人身攻勢,算吧喇你,小朋友
原來飲食唔何以同個客傾野咖,很好你贏了
有時見成日黎食野或附近鋪頭既人黎食野,知道名,近況果d有幾出奇?
唔係就唔叫熟客喇

舊 09-05-08, 02:11 AM   #72
鐵拳浪子

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:
而家係邊個挑機ar??

留意人地身形同樣貌你就有,

你地賣食物填肚咋,
嗱!你地嘈咩唔諗住插咀。
我知你覺得你做d野無乜人做到,不過唔好咁容易流露出睇人唔起既字眼。
有失你華麗一族身份。

同埋你係唔識打0個個字定有心呢?
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-08, 02:27 AM   #73
Diana

引用:
又其實...有時男人o既目標係要靠女人支持先會的起心肝去做...係..男人真可悲

你既唔試下同佢行...
行左又唔支持佢搵目標..只係一味埋怨..當然就無結果
咁就白白錯過一個好男人
到個男人不再隱形..佢已經比一個好女人mark到實la
男人背後總是有女人在支持,呢個論點當然明啦,但都要有野比個女仔支持先得嘛...
同埋當好辛苦挨的時候,女人都在為男人加油,自己都辛苦的努力埋一份,之後??
咪到有錢成功左...男人走去包二奶...女人都找對象哭哭啼啼
見得太多啦...心都灰哂

引用:
紅字果d只識人身攻勢,算吧喇你,小朋友
原來飲食唔何以同個客傾野咖,很好你贏了
有時見成日黎食野或附近鋪頭既人黎食野,知道名,近況果d有幾出奇?
唔係就唔叫熟客喇
甘就叫了解女生?可笑!!
男人真係我小遇,遇到你愛吵架的我都是第一次
舊 09-05-08, 02:48 AM   #74
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
請兩位大大唔好騎劫我個topic啦

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-08, 02:49 AM   #75
liverwan

引用:
男人背後總是有女人在支持,呢個論點當然明啦,但都要有野比個女仔支持先得嘛...
同埋當好辛苦挨的時候,女人都在為男人加油,自己都辛苦的努力埋一份,之後??
咪到有錢成功左...男人走去包二奶...女人都找對象哭哭啼啼
見得太多啦...心都灰哂

我唔認同個個男人都係咁
就呢度好多男仔都幾好啦..

論壇跳轉

現在的時間是 12:10 PM

手機版 | APP版