Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 10-02-17, 05:39 PM   #1801
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
副deck無細計真係好難推
對面高智d無得堅燒就輸左一半

個征壓力到底係點計法的,有時見對面可以行一步反兩三格牌

舊 10-02-17, 05:50 PM   #1802
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: maxwaver 查看文章

征壓力數字越高,武將自身個圈越大!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-17, 08:04 PM   #1803
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: ikari28 查看文章
有tony卡
Leo係咪要轉打吳
已睇圖
好J到裂

打緊吳啦

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
真.頂上對決
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
綠色今期d主流野全削

雖然係咪都應該會係漢國志大戰
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-17, 09:15 PM   #1804
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: maxwaver 查看文章

上遊遊亭睇教學。。。有圖睇應該易明一點
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-17, 09:45 PM   #1805
柚原このみ

里奧有幾厭綠國

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-17, 10:26 PM   #1806
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:

里奧有幾厭綠國
佢玩開紅色憎綠好正常
同我憎藍色一樣

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-17, 10:56 PM   #1807
6eo
美波様!

呢副野真係越玩越好玩, 仲有場對到老對手 了承(1秒) 唔記得發注

引用:
作者: b_boy 查看文章
佢玩開紅色憎綠好正常
同我憎藍色一樣
引用:
里奧有幾厭綠國
唔關綠國事, 只係因為有D咭/計太OP唔多平衡所以唔鐘意者
你睇攻擊將器都係因為忠柯, 搞到要令弓既攻擊都改弱
若王真係躺著也中槍
舊 10-02-17, 11:18 PM   #1808
3headmonkey
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
正.. 神速行, 大車輪, 皇甫嵩, 可以每人開一次3國力..
隙無榮光復活
3headmonkey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-17, 12:14 AM   #1809
BeanZzZz
Crazy Gamer
堅推中一入

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 3headmonkey 查看文章
正.. 神速行, 大車輪, 皇甫嵩, 可以每人開一次3國力..
隙無榮光復活
未有田豐

『為什麼一定要是那片土地才叫做中國?但那片土地上的中國根本就不是中國。』
BeanZzZz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-17, 12:44 AM   #1810
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: BeanZzZz 查看文章
未有田豐
生放送Demo時有

舊 10-03-17, 09:24 AM   #1811
柚原このみ

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
你睇攻擊將器都係因為忠柯, 搞到要令弓既攻擊都改弱
若王真係躺著也中槍
公道啲,韓當同佢都扺死

舊 10-03-17, 09:58 AM   #1812
6eo
美波様!

引用:
公道啲,韓當同佢都扺死
6/4/1 強化戰法 對 6/1/2 零距離
點睇都係後者抵死D
不過根本就唔應該綠色有top武弓仲要比攻擊將器,傻的嗎
舊 10-03-17, 10:08 AM   #1813
柚原このみ

由佢,明天開始唔係奶Tony就係入漢

舊 10-03-17, 10:12 AM   #1814
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
入漢副野貴到HI.....應該有排要用舊DECK

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-17, 10:31 AM   #1815
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
6/4/1 強化戰法 對 6/1/2 零距離
點睇都係後者抵死D
不過根本就唔應該綠色有top武弓仲要比攻擊將器,傻的嗎
当爺642架:0)

舊 10-03-17, 10:36 AM   #1816
柚原このみ

540缘

舊 10-03-17, 10:57 AM   #1817
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
吾care主将器可以140抽用住先
再打漢傳

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-17, 11:03 AM   #1818
GUSTAV
The One
poor

引用:
吾care主将器可以140抽用住先
再打漢傳
R就4抽1姐 SR 依家老味單抽啦

舊 10-03-17, 11:25 AM   #1819
柚原このみ

而家有得揀將器,果少少緣真係慳唔過
今次全勢力加70幾張咭,片果副漢應該有其他決起腳可以頂

舊 10-03-17, 11:30 AM   #1820
GUSTAV
The One
poor

就咁睇仲有何皇后

同埋仲有討伐令

舊 10-03-17, 11:53 AM   #1821
柚原このみ

比較期待有無決起雷
張皇后唔算太強都特登搞佢,其它雷直頭全削

舊 10-03-17, 01:11 PM   #1822
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
R就4抽1姐 SR 依家老味單抽啦
引用:
而家有得揀將器,果少少緣真係慳唔過
今次全勢力加70幾張咭,片果副漢應該有其他決起腳可以頂
一定要開某一主將器既金卡
當然要用180緣揀將器

但係甘多新卡
應該有一大堆永遠唔比將器佢既金
以現有卡為例,張角,小虎,小喬,鄒氏(槍)
呢D卡我會4抽1囉
等手遊version出再諗其他將器

對新漢系統無乜好感
因為如果出漢神速号令似乎唔多work

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789

此篇文章於 10-03-17 01:15 PM 被 ikari28 編輯。
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-17, 06:31 PM   #1823
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
120 vs 180
揀左主將器之後出兩粒黃咪又係搞笑

對舊個D好唔公平
應該要出個另加錢翻印轉將器先得
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-17, 07:56 PM   #1824
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: 傑斯特 查看文章
120 vs 180
揀左主將器之後出兩粒黃咪又係搞笑

對舊個D好唔公平
應該要出個另加錢翻印轉將器先得
好過你連主將都炒埋,當然根本唔開將器的就120啦
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-17, 08:00 PM   #1825
冬雨
Game Master
closing

引用:
一定要開某一主將器既金卡
當然要用180緣揀將器

但係甘多新卡
應該有一大堆永遠唔比將器佢既金
以現有卡為例,張角,小虎,小喬,鄒氏(槍)
呢D卡我會4抽1囉
等手遊version出再諗其他將器

對新漢系統無乜好感
因為如果出漢神速号令似乎唔多work
以上4張都有手遊版,
而且聽說印手機版武將是直接選 主將器?

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 10:54 PM

手機版 | APP版