Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 47 87  ... 最後
攻略及心得交流區>Monster Hunter: World 攻略集會區
ko121314 02:46 PM 02-27-18
作者: Suika:
試過街場四弓手打歷屍
當中三個都只射龍矢,其中一個係拔刀弓
只有我STEP射,到完場有個弓手係咁射我,我仲煩惱緊我做錯咩
打屍套亂出龍矢唔會比佢用障氣掃死咩
用過step剛射之後真係覺得同平射係另一個次元
赤兵尉SETH 12:31 PM 02-28-18
今次Horizon套裝無阿隆咁廢, 仲有大金蠻顎
差6隻怪大細金就齊盃
HunterXXX 12:12 PM 02-26-18
打聯機綱龍真係最好唔比佢醒,打到人都癲
由手機版發出
鈴蘭 01:07 PM 02-26-18
盾斧點篤都發現係離開唔到增彈珠同砲術珠
唯有等打到增彈先整:o)
Kain 04:04 PM 02-26-18
作者: 鈴蘭:
盾斧點篤都發現係離開唔到增彈珠同砲術珠
唯有等打到增彈先整:o)
好少用瓶攻擊
由手機版發出
Rance 01:34 PM 02-26-18
一個人打拆到隻怪散哂都得,多人打成日都原條上...
iu fu pig 02:18 PM 02-26-18
作者: Rance:
一個人打拆到隻怪散哂都得,多人打成日都原條上...
講開又好似喺,琴日SOS有人入黎之前已經斷咗尾
不過多人玩熱鬧啲嘛
由手機版發出
ko121314 02:50 PM 02-26-18
作者: iu fu pig:
講開又好似喺,琴日SOS有人入黎之前已經斷咗尾
不過多人玩熱鬧啲嘛
由手機版發出
好矛盾
我要刷, 我一個人刷得仲快過同人一齊打
到刷完, 又唔係太知同人一齊打為乜
純粹圍威喂開心下
好奇怪
LR猫 03:34 PM 02-26-18
作者: ko121314:
好矛盾
我要刷, 我一個人刷得仲快過同人一齊打
到刷完, 又唔係太知同人一齊打為乜
純粹圍威喂開心下
好奇怪
2.6倍血同異常耐性
正常4個人4倍力應該打得快過1個人嘅
至於點解街場會慢過1個人呢個問題呢
好奇怪
Suika 03:43 PM 02-26-18
MH 對我黎講係等於4個人玩,不過身邊都唔少人覺得自己SOLO仲好
50HR打後就只係不停歷戰古龍刷珠,同朋友刷幾場都悶
以前整珠起碼會打下其他怪
DevilElvis 04:06 PM 02-26-18
想整双天....想問下下面D硬幣邊個任有得派?

火龍硬幣
岩賊龍硬幣
獸龍硬幣
飛龍硬幣

Thank~!!
Tannhauser Gate 12:00 AM 02-27-18
玩咁多代見慣啦 好似xx重弩勁 會見到有班無雷公咁遠ge重弩射貫2
何況今集一大堆新人

作者: blackpighk:
熔岩魚係咪唔應該用弓打? 定係唔岩裝? (攻7 / 弱特3 / 超會心1 / 體術5)
橙damage 都係 14 / 17
你用咩弓?
熔岩表皮慢慢會冷卻變硬 要用點燃石/火武/等佢出火招先會變番軟
小昭Teddy 04:00 PM 02-27-18
速射接平射只係為左回耐,有耐梗係step啦
打屍套玩龍矢唔係唔得,但hit數唔會好多又有機會中招,DPS唔會比step剛射由頭到尾non stop打高幾多(可能更低)
拔刀除左爽,另一個原因係懶
但班友究竟知唔知,你打唔打到高傷害,對於玩開弓手既人黎講,聽聲已經知
有時見佢地d企位,打到過5hit已經偷笑
仲有既係,雖然龍矢有效射程係比較遠,但企到咁遠射都係得頭幾hit有力
街場玩既,多數都係跟風又唔熟弓
同埋好似好多街場跟風玩拔刀既,係連最基本弓手用R2拔刀而唔係三角拔刀都唔識
ShinDou 08:42 PM 02-27-18
有冇人知破壞王係好似以前咁爆左果個部位1次就唔會再有1.3倍定常時都有1.3倍﹖

力之解放係咪仲係同隻野同場5分鐘先開技﹖@@
雷火武 12:51 PM 02-28-18
用滅盡弓配埋散彈珠
近距離剛射鋼龍頭扣2x 乘 x
正常水平?
大覺屋師真 02:38 PM 02-28-18
作者: 雷火武:
用滅盡弓配埋散彈珠
近距離剛射鋼龍頭扣2x 乘 x
正常水平?
喺極限水平面前,應該算正常

其實係我太黑仔定d人有方法改save?
d人咁快有咁多珠玩極限裝,我真係吾覺去到佢個hr會齊佢d珠lor
玩過一次s/l大法刷珠,都得好少收獲...今晚再刷下先...
LR猫 02:42 PM 02-28-18
作者: 大覺屋師真:

其實係我太黑仔定d人有方法改save?
我真係吾覺去到佢個hr會齊佢d珠lor
玩過一次s/l大法刷珠,都得好少收獲...今晚再刷下先...
1.05之前有bug可以復製珠
呢個bug同斬裂彈一齊改嘅所以好記得

琴晚S/L完得知4x次都係垃圾嘅時候可以唔理個鍊金好耐
大覺屋師真 02:47 PM 02-28-18
作者: LR猫:
1.05之前有bug可以復製珠
呢個bug同斬裂彈一齊改嘅所以好記得

琴晚S/L完得知4x次都係垃圾嘅時候可以唔理個鍊金好耐
但最難係要有第一粒
仲要係當日修bug之前平常人最多百幾hr,都冇可能齊種類
小昭Teddy 02:47 PM 02-28-18
有冇落瓶?
FREDDY@o@ 02:49 PM 02-28-18
煉金根本搵笨…
由手機版發出
大覺屋師真 02:52 PM 02-28-18
作者: FREDDY@o@:
煉金根本搵笨…
由手機版發出
鍊金阿婆係黑店
刷60粒得兩粒係好野
無sl大法真係死得
LR猫 03:14 PM 02-28-18
鍊金阿婆係黑店
刷60粒得兩粒係好野
無sl大法真係死得
無SL已經大爆死//
~40 x3 total ~120粒垃圾
正黑店
Mage.千砂望 03:32 PM 02-28-18
珠既話~自己打出黎仲快過刷黑店啦......
大覺屋師真 03:41 PM 02-28-18
作者: Mage.千砂望:
珠既話~自己打出黎仲快過刷黑店啦......
我黑仔lor,依個星期只係一直比垃圾我
英雄龍脈石我又係難拎到死....
Mage.千砂望 03:46 PM 02-28-18
我黑仔lor,依個星期只係一直比垃圾我
英雄龍脈石我又係難拎到死....
英雄龍脈石就真係難刷~
標籤:Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 47 87  ... 最後

返回主題版面