Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 41 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57  ... 最後
攻略及心得交流區>Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 攻略區
darkvolver 03:59 PM 03-04-19
作者: 豪傑公子:
SAVE係對應PSN A/C, 你要借埋個A/C俾人先用到個SAVE~
了解

所以我自己back up 番個save,到時老友亂save,我recovery番個USB save便可以當冇事發生啦?
darkvolver 10:51 PM 03-04-19
原來leon B 有3個腰包加格仔...
aquarius 08:12 PM 03-05-19
作者: darkvolver:
原來leon B 有3個腰包加格仔...

點只三個腰包?
每個加兩格有四個吧

Sent from my iPhone using Gaforum
風之將 10:01 PM 03-05-19
hard應該得3個,係少左打G1之後第一個save point個櫃嗰個
不過玩慣左攞兩個都夠做
mario0606 09:19 AM 03-06-19
HARD腰包應該得203果個、OFFICE辦公室同最尾餐廳果個
風之將 11:29 AM 03-06-19
作者: mario0606:
HARD腰包應該得203果個、OFFICE辦公室同最尾餐廳果個
應該係研究員訓覺嗰到
不過A線要返轉頭個機會應該好微,大多數人都係直接打G3算
鈴蘭 11:35 AM 03-06-19
作者: 風之將:
應該係研究員訓覺嗰到
不過A線要返轉頭個機會應該好微,大多數人都係直接打G3算
咁表行去囉果兩格都係3分鐘姐 Lost唔係好多
只係呢一刻囉黎其實只可以令打暴君果時帶多兩件藥
darkvolver 11:44 AM 03-06-19
琴日用刀仔打G1用hard mode,發現G1背部真係有天生缺憾...我狂斬佢背部已經跪左地上2次,同時可以引佢捉自己....
最後放個手榴彈加8發散彈KO...時間用了4分鐘左右

我用slim PS4 沒有60FPS
風之將 11:55 AM 03-06-19
作者: 鈴蘭:
咁表行去囉果兩格都係3分鐘姐 Lost唔係好多
只係呢一刻囉黎其實只可以令打暴君果時帶多兩件藥
我自己玩就唔會返去,因為返去嗰陣入房前一個位仲會多隻喪屍standby(明明經餐廳無令道門開),個警衛攞卡時我都係送把刀俾佢就算
打G3 leon用火槍+閃光彈+幾槍,claire用硫酸彈+電槍夠屈,好運的話可以無傷
最尾各自打暴君同G4都係得暴君麻煩,其實我都係帶麥林,散彈,手槍,兩粒綠紅藍咁上下去到射完等夠鐘
鈴蘭 03:05 PM 03-06-19
我表直頭唔囉麥林 根本表去囉麥林係晒時間
歌絲˙暮斯 03:36 PM 03-06-19
A B 同一個 boss 有無分別?
由手機版發出
darkvolver 03:57 PM 03-06-19
作者: 歌絲˙暮斯:
A B 同一個 boss 有無分別?
由手機版發出
G1-3 唔覺太大分別
豪傑公子 04:06 PM 03-06-19
作者: 鈴蘭:
我表直頭唔囉麥林 根本表去囉麥林係晒時間
203個袋都係冇咩必要
darkvolver 04:20 PM 03-06-19
203個袋都係冇咩必要
今晚試巨巨,拿203,放棄MAG..
豪傑公子 04:28 PM 03-06-19
作者: darkvolver:
今晚試巨巨,拿203,放棄MAG..
嗰個位再返去有LICKER架喎...
你真係冇嗰2格唔得?
darkvolver 04:29 PM 03-06-19
你真係冇嗰2格唔得?
LICKER位不是問題啦,2隻垃圾來,當2間房更近

最重要先清喪屍....
ase 04:46 PM 03-06-19
想請教大家,係咪如果想拎S+最易係CLAIRE二週?暴君少出場中途又會死,又唔使打鱷魚,SHERRY又易玩過ADA...
豪傑公子 05:09 PM 03-06-19
作者: ase:
想請教大家,係咪如果想拎S+最易係CLAIRE二週?暴君少出場中途又會死,又唔使打鱷魚,SHERRY又易玩過ADA...
純挑戰? 我覺得CLAIRE 1ST會好D,
時間限制上多半個鐘,打少隻G5好似鬆動D~
如果要火箭炮就一定要打LEON架嘞~
darkvolver 05:15 PM 03-06-19
純挑戰? 我覺得CLAIRE 1ST會好D,
時間限制上多半個鐘,打少隻G5好似鬆動D~
如果要火箭炮就一定要打LEON架嘞~
想補充小小...

claire B時間要2:00...始終很緊張..特別係下水道最底層G-Adult...有2隻喪屍等緊你..變數較大..此地方表關只有G-Adult感覺會幾不同。
STRIFE 06:45 PM 03-06-19
chaire S+行A吧
為無限既話都係打LEON A,火箭炮勁太多
darkvolver 07:43 PM 03-06-19
del......

Sent from my iPhone using Gaforum
風之將 08:23 PM 03-06-19
你真係冇嗰2格唔得?
攞嗰兩格落下水道易玩D,但要攞203個袋就要冒風險,尤其claire攞完千斤頂要離開,所以我事前會殺左武器庫出面嗰隻
我覺得玩leon a會好D,將所有黃粉合散彈,有攞麥林就留返4個黃粉合12粒彈
其實ADA都唔難過,可以睇下面段片

鈴蘭 01:14 AM 03-07-19
203個袋都係冇咩必要
如果真係返去囉槍咪可能會順個手囉203囉
但表唔太覺有咁既必要返去 成個過程浪費太多時間

其實ADA都係打form 完全無話邊面易玩D......順路跑入去,開完鎖行入D囉閃光同子彈,射斷跌落地果件隻腳之後走,道中兩隻檔路用閃光直接走,電梯前如果阻路就射腳,禮成......
上去開門果度根本時間充足,開完鎖開門,一路行過度門一路轉lock,行去風扇果時一路行一路解,行到埋風扇已經搞掂,你畫面直頭唔會見到mr.X存在....

DevilElvis 01:56 AM 03-07-19
話時話,點解remake會無咗大飛蛾、烏鴉㗎......
Sar8 02:08 AM 03-07-19
作者: DevilElvis:
話時話,點解remake會無咗大飛蛾、烏鴉㗎......
你睇下咁大間umbrella研究所咁簡漏就知你要既野係冇
第一 ... 41 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57  ... 最後

返回主題版面