Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 05-09-19, 10:14 AM   #176
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
證明上季騎士同今季Bucks 唔同層次...
再加上今季Boston班後生仔變晒合約戰士.........
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-19, 10:36 AM   #177
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
KI
8-22
7-22
6-21

睇個勢都係去紐約做番二弟算

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 05-09-19, 11:06 AM   #178
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
今日KT好似訓醒左
唔通今年又係KT打救a?

舊 05-09-19, 11:09 AM   #179
Penny仔

引用:
作者: 搖搖 查看文章
KI
8-22
7-22
6-21

睇個勢都係去紐約做番二弟算

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum
榮叔唔係阿登, 單點突破唔到
場波打完, 可以講啦
榮叔咁既款, 應該走人多

一係就全力換AD拍榮叔
要衝出東岸,要搵另一隻怪物抗衡字母架喇

呢個series2隊表現出差距唔細...
舊 05-09-19, 11:23 AM   #180
Sar8
The One

字母真係一鏟入去就探嚢取物咁款
冇LBJ果種中遠距離既全能但沖擊力比上年LBJ更癲
出面幾枝大炮有態,板凳深度又好

其實塞隊係應該打KI同Hayward,點知Hayward完全水土不服,KI明顯已經盡哂力了(你扭幾勁都冇用,扭多幾下已經無氣)

如果速龍唔係泡泡龍,應該係得佢頂到公鹿
76人應該頂多4-2

舊 05-09-19, 11:25 AM   #181
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Penny仔 查看文章
Lue sir唔教, Lakers 呢隊波垃圾黎
雖然話冇關係, 但插隻Jason Kidd落黎做助教, 咁真係唔教好過
要麻煩友的話, 我不如簽Mack Jackson啦

拜託, 搵個識波既做GM先啦
管理層真係有病,Kidd呢幾年由Nets到Bucks都證明左自己係隻過街老鼠,
真心唔明你搵head coach又要插自己既人選做assistant coach用意為何,
Lue唔玩都好,甘既環境邊個入黎死邊個

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-19, 11:35 AM   #182
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
榮叔唔係阿登, 單點突破唔到
場波打完, 可以講啦
榮叔咁既款, 應該走人多

一係就全力換AD拍榮叔
要衝出東岸,要搵另一隻怪物抗衡字母架喇

呢個series2隊表現出差距唔細...
兩難局面,
真心想Ainge送KI走,
但就算送走佢Boston個後場太薄,有邊個trade到番嚟可以補到位之餘又對抗到字母呢?

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-19, 11:41 AM   #183
Penny仔

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
管理層真係有病,Kidd呢幾年由Nets到Bucks都證明左自己係隻過街老鼠,
真心唔明你搵head coach又要插自己既人選做assistant coach用意為何,
Lue唔玩都好,甘既環境邊個入黎死邊個
即係唔信人, 怕阿Lue 做吾皇隻狗
如果Jason Kidd我真係恭喜lakers呀, 專搞權鬥
但又唔係有料
而家Lakers做每一個決定, 感覺都唔係籃球角度行先
舊 05-09-19, 11:48 AM   #184
Penny仔

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
兩難局面,
真心想Ainge送KI走,
但就算送走佢Boston個後場太薄,有邊個trade到番嚟可以補到位之餘又對抗到字母呢?
我覺得應該要all in AD了
未來東岸有字母呢幅牆係度
要抗衡唯有搵另一粒星,

如果trade 後生仔可以換到AD, 咁就全力留Irving
圍住2個組隊

同埋Boston根本就唔會留晒Tatum, Brown, Rozier 3個....
我留一個, 出面再搵role player 補個位算

另一邊Curry, 手指傷其實唔應該再夾硬抽起射了....
明顯D波射到離晒罩
舊 05-09-19, 11:57 AM   #185
搖搖
永遠的毛毛王子↓

安吉說服到KI換約先有玩AD+KI
但而家個勢,無論下面班細定外面啲「名宿」都唔想留佢咁

舊 05-09-19, 12:04 PM   #186
Penny仔

引用:
安吉說服到KI換約先有玩AD+KI
但而家個勢,無論下面班細定外面啲「名宿」都唔想留佢咁

個廢老都多餘....
後生仔到時都換走晒啦

係個cap會爆得好勁...
舊 05-09-19, 12:16 PM   #187
搖搖
永遠的毛毛王子↓

NBA 討論區 VOL. 44

下年勇士大機會解體,賭一鋪衝冠都值得既
比佢搏到又可以吹多十年

———-

Curry睇黎真係好唔掂
KD傷埋,應該GG

舊 05-09-19, 12:18 PM   #188
Penny仔

咁傷應該大穫......
舊 05-09-19, 12:25 PM   #189
Sar8
The One

騎士:我上唔到final,你一樣上唔到

舊 05-09-19, 12:46 PM   #190
搖搖
永遠的毛毛王子↓

我錯無左KD curry好似回魂了

舊 05-09-19, 02:50 PM   #191
Penny仔

引用:
我錯無左KD curry好似回魂了
一定要企出黎架喇
不過下場冇KD,而家要搵個人頂45min都有難度....
舊 05-09-19, 05:50 PM   #192
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
一定要企出黎架喇
不過下場冇KD,而家要搵個人頂45min都有難度....
如果無埋KD, 咖哩同KT都唔知有冇得休息

成個bench得Rooney同Livingston可以用下, Jerebko最多只能勉強頂一陣, Mckinnie就完全唔夠火侯
可能都要人地出Capela就出下Bogut先掂
但個陣點砌都好缺得分點, 2支炮是但一支打得沉D都玩完

好在KT今場醒神番D, 但最後差D整個致命TO
咖哩依家對住Mismatch都食唔到又係令人擔心... 以前明明一見D高佬就輕鬆Stepback 3/突破放floater

引用:
即係唔信人, 怕阿Lue 做吾皇隻狗
如果Jason Kidd我真係恭喜lakers呀, 專搞權鬥
但又唔係有料
而家Lakers做每一個決定, 感覺都唔係籃球角度行先
湖人D管理真係七國咁亂

引用:
作者: Sar8 查看文章
字母真係一鏟入去就探嚢取物咁款
冇LBJ果種中遠距離既全能但沖擊力比上年LBJ更癲
出面幾枝大炮有態,板凳深度又好

其實塞隊係應該打KI同Hayward,點知Hayward完全水土不服,KI明顯已經盡哂力了(你扭幾勁都冇用,扭多幾下已經無氣)

如果速龍唔係泡泡龍,應該係得佢頂到公鹿
76人應該頂多4-2
字母哥罰球線開始做D Euro step都已經好難守, 仲未計可以分番出去比堆炮台
條龍睇落都唔似頂到隻鹿...
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-19, 11:03 AM   #193
6eo
美波様!

https://www.theringer.com/2019/5/9/1...rs-joel-embiid
Simmons is a center
舊 05-10-19, 04:09 PM   #194
Sar8
The One

勇士應該都好大機會打第7場
咁第二輪係得公鹿輕取

舊 05-10-19, 04:11 PM   #195
Penny仔

而家打center都要識射波架喎
同埋佢手短,防守範圍方面又.....
由手機版發出
舊 05-10-19, 04:20 PM   #196
6eo
美波様!

George Hill 同 Rodney Hood 離開左騎之後生猛左勁多

引用:
作者: Sar8 查看文章
勇士應該都好大機會打第7場
咁第二輪係得公鹿輕取
KD如果第7場出唔番勇都危危乎

今季好似係近年最多搶7既Playoff?
引用:
而家打center都要識射波架喎
同埋佢手短,防守範圍方面又.....
由手機版發出
結論係, 係當代籃球到佢打咩位都好困難
舊 05-10-19, 04:41 PM   #197
6eo
美波様!

https://hk.mobi.yahoo.com/sports/%E5...1515--spt.html

勇士似乎GG了
舊 05-10-19, 04:44 PM   #198
Sar8
The One

Embiid:你做中峰我食屎丫?

舊 05-10-19, 04:45 PM   #199
Sar8
The One

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
咁我支持字母登基

勇士真係sosad,第一場秘密武器報廢,火箭第5場就武器報廢,仲要冇足夠球員頂替

舊 05-10-19, 07:56 PM   #200
搖搖
永遠的毛毛王子↓

希望聽日係見到15-16既Curry同KT

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 43 阿聰 體育版 1007 04-01-19 11:48 AM
NBA 討論區 VOL. 42 - 2017 NBA WORLD CHAMPION - GOLDEN STATE WARRIORS 阿聰 體育版 996 05-14-18 07:18 AM
NBA 討論區 VOL. 37 - 轉會市場開啟 阿聰 體育版 1018 04-16-15 01:39 PM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 32 - CLOSED 阿聰 體育版 998 06-13-12 11:54 AM

現在的時間是 03:58 AM

手機版 | APP版