Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 05-13-19, 01:12 PM   #226
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
Seth Curry都係Curry (爛

btw 好似首次係分區決賽有兄弟對決
(東岸都有Gasol兄弟,不過大哥已收咧 )

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 05-15-19, 08:57 AM   #227
搖搖
永遠的毛毛王子↓

Here are the results of the 2019 NBA Draft lottery.

1. New Orleans Pelicans
2. Memphis Grizzlies
3. New York Knicks
4. Los Angeles Lakers
5. Cleveland Cavaliers
6. Phoenix Suns
7. Chicago Bulls
8. Atlanta Hawks
9. Washington Wizards
10. Atlanta Hawks
11. Minnesota Timberwolves
12. Charlotte Hornets
13. Miami Heat
14. Boston Celtics

騎士/太陽/紐約:wt...

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 05-15-19, 09:40 AM   #228
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 搖搖 查看文章
Here are the results of the 2019 NBA Draft lottery.

1. New Orleans Pelicans
2. Memphis Grizzlies
3. New York Knicks
4. Los Angeles Lakers
5. Cleveland Cavaliers
6. Phoenix Suns
7. Chicago Bulls
8. Atlanta Hawks
9. Washington Wizards
10. Atlanta Hawks
11. Minnesota Timberwolves
12. Charlotte Hornets
13. Miami Heat
14. Boston Celtics

騎士/太陽/紐約:wt...

竟然係燒鵝同熊
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-19, 09:43 AM   #229
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
AD:我而家唔走得唔得
btw原來佢話一定要走

今鑊真係燒鵝發大財

此篇文章於 05-15-19 09:48 AM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-19, 10:13 AM   #230
Sar8
The One

勇拓呢場...
我睇好你架拓荒者,你唔係打D咁既波比我睇

舊 05-15-19, 10:30 AM   #231
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
始終打完Game 7有D體力問題吧
果日贏金塊後就直飛去勇士主場...
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-19, 10:38 AM   #232
Sar8
The One

但D防守應該出問題
Curry輕鬆到

舊 05-15-19, 10:43 AM   #233
Sar8
The One

Curry又開始後手傳波...

你係咪唔記得當年教訓

舊 05-15-19, 10:58 AM   #234
Penny仔

引用:
作者: Sar8 查看文章
Curry又開始後手傳波...

你係咪唔記得當年教訓
唔好講當年....就上幾場既教訓夠大啦
而家咪又係咁
舊 05-15-19, 10:59 AM   #235
Sar8
The One

而家阿Cook都可以一pick就空哂3分

咁樣真係只有勇冇手感先贏到

舊 05-15-19, 11:25 AM   #236
Penny仔

Game 1睇落Blazers冇乜針對防守策略
單純用自己果套同勇士試打一場

結果防守甩人都甩得幾誇張下,
pick and roll 果下又冇出, 冇波走位又跟唔到
如果Blazers換防能力冇火箭水準的話, 都會幾難打下
舊 05-15-19, 11:28 AM   #237
Sar8
The One

我仲以為大部份隊都點左打勇一定要死夾curry
之前仲有個KD你唔敢亂來都算,而家真係放題

舊 05-15-19, 11:35 AM   #238
Penny仔

引用:
我仲以為大部份隊都點左打勇一定要死夾curry
之前仲有個KD你唔敢亂來都算,而家真係放題
唔知係疲兵,定試緊陣喇...
冇理由防守好似冇部署咁

呢場打落似season 多過playoff

此篇文章於 05-15-19 11:39 AM 被 Penny仔 編輯。
舊 05-15-19, 11:51 AM   #239
搖搖
永遠的毛毛王子↓

拓抖少幾日都差啲既,不過如果下場偷唔到雞都幾惡打

舊 05-15-19, 11:52 AM   #240
Sar8
The One

引用:
作者: Penny仔 查看文章
冇理由防守好似冇部署咁

唯一望就係體力唔夠...

舊 05-15-19, 12:07 PM   #241
Penny仔

引用:
唯一望就係體力唔夠...
見到幾球Kanter守底唔出, 結果勇一個pick就Curry就open左
舊 05-15-19, 12:13 PM   #242
Sar8
The One

引用:
見到幾球Kanter守底唔出, 結果勇一個pick就Curry就open左
諗唔到會咁守...
你寧願比駁輸個底都唔好駁輸3分線,尤其對面係Curry一射返個信心就返來

此篇文章於 05-15-19 12:25 PM 被 Sar8 編輯。
舊 05-15-19, 12:16 PM   #243
Penny仔

引用:
諗唔到會咁守...
你寧願比駁輸個底都唔好駁輸
防守都誇張其實....唔係出唔切/跟唔到
係選擇唔出
舊 05-15-19, 12:21 PM   #244
Sar8
The One

引用:
防守都誇張其實....唔係出唔切/跟唔到
係選擇唔出
不過D人都話拓荒者平時係放射唔放切

此篇文章於 05-15-19 12:24 PM 被 Sar8 編輯。
舊 05-15-19, 12:37 PM   #245
Sar8
The One

舊 05-15-19, 02:09 PM   #246
Sar8
The One

舊 05-15-19, 02:57 PM   #247
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
AD:我而家唔走得唔得
btw原來佢話一定要走

今鑊真係燒鵝發大財
佢同james眉來眼去左好耐啦
呢集正
https://www.youtube.com/watch?v=vOx2XgmR8Uk&t=1s

AD個Trade做得好d, 換到D潛力新人/pick番黎真係可能好快就重建到
6%都比燒鵝摶到真係

湖其實都幾好彩中到個4th pick, 雖然隊波依家

引用:
冇理由防守好似冇部署咁

似season +1
睇完勇對箭, 再睇呢場, D防守同對抗度突然跌左幾個開, 好睇唔慣
守成日走漏人, 雙槍又完全比人凍結咁濟
最慘連勇個Bench都打贏埋拓個bench, 拓你係咪想贏架

引用:

好正
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-19, 09:42 PM   #248
Greenhead
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
我成日覺得哈登行路有少少扭pat pat

不過單論進攻,佢啲步法都幾行雲流水。雖然平均 36 分,但硬係唔覺得佢得分好勁。
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-19, 10:53 AM   #249
Sar8
The One

Lowry真係盡力了
第4節前中段仲可以咬住唔放

奈何B.Lopez早段隊兩球3分,後段又攻防一體...

泡泡龍已經命中率佔優都輸成咁

舊 05-16-19, 11:55 AM   #250
Penny仔

Danny Green 果球失誤太致命, 由領先一分被反超101-100
同埋以VanVleet 的慘況
真心可以用林書豪試下手氣...

此篇文章於 05-16-19 12:04 PM 被 Penny仔 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 43 阿聰 體育版 1007 04-01-19 11:48 AM
NBA 討論區 VOL. 42 - 2017 NBA WORLD CHAMPION - GOLDEN STATE WARRIORS 阿聰 體育版 996 05-14-18 07:18 AM
NBA 討論區 VOL. 37 - 轉會市場開啟 阿聰 體育版 1018 04-16-15 01:39 PM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 32 - CLOSED 阿聰 體育版 998 06-13-12 11:54 AM

現在的時間是 10:02 PM

手機版 | APP版