Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 07-21-19, 10:56 AM   #1
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
SHANG-CHI AND THE LEGEND OF THE TEN RINGS (2021) 梁朝偉演滿大人

此篇文章於 07-21-19 11:09 AM 被 LTKS 編輯。
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-19, 11:14 AM   #2
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
感覺上氣的演員外表比梁潮偉老。。。。。

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-19, 03:54 PM   #3
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
感覺上氣的演員外表比梁潮偉老。。。。。
老細你要對 Marvel 啲「逆齡」技術有信心先係。

舊 07-21-19, 09:43 PM   #4
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
其實我心目中偉仔係上氣,滿大人係發哥

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-19, 10:19 PM   #5
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
發哥做應該有霸氣啲,朝偉現代感啲加上有一代宗師形象,MCU行現代風格咁揀都正路,仲有以滿大人份量應該唔會一集玩完掛? 唔知過唔過導到PHASE 5呢?

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 12:59 AM   #6
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
宇宙最強大熱倒灶

結果搵咗個新人CBC嚟做上氣

滿大人文戲頗多,所以級數上唔係搵發哥就係搵梁朝偉。

都好嘅,唔駛下下都靠某強國電影市場嚟搵食。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-19, 12:22 AM   #7
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011

f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-19, 12:43 PM   #8
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011

f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-19, 10:21 PM   #9
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-20, 07:30 PM   #10
王小虎

註冊日期: Apr 2002
Shang Chi停工,導演Daniel Cretton驗身同隔離中,不過係因為佢啱啱孩子出世,想安全啲。
https://www.cbr.com/shang-chi-produc...ates-covid-19/

其實呢輪去睇戲會唔會全戲院得一個人,我見網上賣飛好多都自動封咗隔行,但都仍然冇人買飛。不過都冇乜好戲睇。

https://www.theverge.com/2020/3/13/2...eter-pan-elvis

Netflix、Disney全面停工,影響到Stranger Things, Grace and Frankie, Sex/Life, Ryan Murphy’s The Prom, The Little Mermaid。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-20, 08:04 PM   #11
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
真係上氣唔接下氣

今日先睇完福伯與假狗,大大個IMAX場做普通院隔行座,都大約有廿幾人睇

舊 03-14-20, 11:24 PM   #12
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
近來睇SONIC同福伯
早場全院都唔超過廿人
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-20, 12:35 AM   #13
肉羊哩咖
griffin611

美國啲戲院減半座位。無人入場故然唔掂,無新戲上都係弊。
https://www.hkfilmblog.com/archives/73935

此篇文章於 03-15-20 01:11 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-20, 03:39 AM   #14
肉羊哩咖
griffin611

-- del --

舊 12-15-20, 02:00 AM   #15
王小虎

註冊日期: Apr 2002
原來又有楊紫瓊(做另一角色),同埋有陳法拉。上氣啲漫畫真係唔熟,唔知係咪原創。梁朝偉個名唔係直叫 Mandarin ,唔知同玻璃心有冇關了。

總係覺得 Shang Chi 只應該拍電視,好多角色名氣比佢高。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-21, 03:51 AM   #16
肉羊哩咖
griffin611

公怖咗去到九月三號

舊 03-24-21, 09:50 AM   #17
Eking

註冊日期: Feb 2006
楊紫瓊 唔係係GotG2 有角色咩? XD

舊 04-02-21, 06:00 PM   #18
肉羊哩咖
griffin611

見網上照,梁朝偉個角式出咗公仔 -- 個名叫「文武」?!

[慎入]
https://twitter.com/SCBRMidia/status...10189839839241

舊 04-19-21, 09:58 PM   #19
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013

我覺得幾岩鬼佬口味 普通睇開marvel又覺得唔夠科幻 雖然原作都係sell 功夫

此篇文章於 04-19-21 10:00 PM 被 Heaven 編輯。
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-21, 10:05 PM   #20
C.Ryo
Game Master

引用:
作者: Heaven 查看文章

我覺得幾岩鬼佬口味 普通睇開marvel又覺得唔夠科幻 雖然原作都係sell 功夫
似乎揀佢做男主係要佢做樍奇·陳二號
朝偉把聲扭到唔係自己配咁
有啲錯場蝙蝠人feel

此篇文章於 04-19-21 10:12 PM 被 C.Ryo 編輯。
舊 04-19-21, 10:30 PM   #21
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
有幾分似習維尼
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-21, 10:33 PM   #22
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
真係樣就兇狠,打就....

依然吸引唔到...繼續觀望....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-21, 12:12 AM   #23
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
偉仔的滿大人(文武)真是型,不過主角真是

其實感覺用電視劇帶出上氣這角色會否比電影好呢?

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 04-20-21 12:15 AM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-21, 01:03 AM   #24
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 真!DC 查看文章
有幾分似習維尼
由手機版發出
男主角做金氏便利店,女嘅做 The Farewell,都係喜劇出身,男型就幾型;梁朝偉都無《一代宗師》個威勢嘅。而好多啲場口,一味打打打,仲好鬼滴住嚟卡通格。作為予予告,好一般啫。

此篇文章於 04-20-21 01:05 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-21, 01:22 AM   #25
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
男女主角都唔係咁buy......最尾主角果個功夫套路......E家D外國人真係會受落?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] The Suicide Squad (2021) david 電影版 73 03-31-22 07:46 AM
[西片] Hotel Transylvania 4 (2021) david 電影版 0 04-09-19 03:42 PM
[西片] Hotel Transylvania 4 (2021) david 電影版 0 03-04-19 05:44 PM
吹水專區 2021《 強間誕》 柚原このみ 吹水專區 1003 08-06-13 11:48 PM
i want to learn chan style tai chi u_stupidhk 體育版 0 12-25-02 09:12 AM

現在的時間是 10:13 PM

手機版 | APP版