Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 球會討論區

主題工具 顯示模式
舊 04-13-19, 06:36 PM   #11
蛋撻王子
God of Gamer
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
沙利:「一早講明唔會用,我都唔知道點解『飲水哥』仲喺度」

最近,已經幾近成為球壇「失蹤人口」嘅車路士中場真禾特 (Danny Drinkwater) ,用咗一個唔適當嘅方法重新成為焦點,佢喺英國因為醉酒駕駛而被檢控 (《「飲水哥」飲太多,車路士中場真禾特被控醉酒駕駛》) ,令球迷對仍嘅前途重新感到興趣,畢竟佢喺車路士主帥沙利麾下只上陣過30分鐘。

因為醉酒駕駛事件,沙利最近被傳媒問到關於「飲水哥」嘅前途問題。沙利坦言,佢上任時已經清楚表明,因為戰術需要,「飲水哥」上陣時間將會極少,勸佢離隊他投:

「上年8月轉會市場開啟嗰時,我已經同佢傾過。我同佢講,叫佢喺出面搵下其他機會,因為我認為佢喺呢度唔會有得踢。我同佢解釋咗我嘅諗法,但佢都係留低。」

「我同佢關係好好,因為我覺得佢係一個好人、好球員,但只係唔適合我。」

「佢清楚知道點解冇得踢,原因係我認為佢唔適合我嘅戰術體系同踢法。我8月已經同佢講,佢都好高興我開誠佈公,但佢決定留低,所以佢好清楚知道情況係點。」

再被問到點解「飲水哥」仲喺車路士,沙利表示:「我都唔知道。可能佢希望我哋會改變啩?」

另外,沙利表示醉酒駕駛事件後,仍未有時間同「飲水哥」坐低傾下,因為佢現時正專心準備歐霸對布拉格斯拉維亞嘅比賽。「飲水哥」當然唔喺隨軍作客嘅名單之中。

真禾特上季以近3,500萬英鎊轉會費加盟車路士,當季只上陣12場聯賽,今季自沙利上任後,更指曾於開季社區盾登場30分鐘,只今再冇上陣。

Fanpiece - 睇足365: https://football.fanpiece.com/footba...feature=scroll

沙利...都幾直接架喎

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
車路士球迷會Vol.33 ﹝~ 請移至Vol.34 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 01-04-16 08:08 AM
車路士球迷會Vol.32﹝~ 請移至Vol.33 討論~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1007 03-12-15 03:37 PM
車路士球迷會Vol.26 ﹝~ 請移至 Vol.27 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 11-03-12 10:54 AM
車路士球迷會Vol.23 ﹝~ 請移至Vol.24 討論~﹞ 柴崎幸 球會討論區 999 04-12-12 01:48 PM
車路士球迷會Vol.24 ﹝~ 備用 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 2 04-11-12 07:08 AM

現在的時間是 04:29 PM

手機版 | APP版