Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 8 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 28 68  ... 最後
攻略及心得交流區>Splatoon 2 | イカ戰略部- 互射心得交流- ᔦꙬᔨ --– 4月有批新武器, 油地未畢業
jimmysinn91 11:50 PM 07-24-17
connection 好似差左咁多 ge
信長 02:08 AM 07-25-17

支槍打塔一流,上到B,輸幾場又B- 了
任仔 08:36 AM 07-25-17
大家打搶金魚用咩武?成日比人快速突入輸,爭呢個未上B-

我從使用 Tapatalk 的 Nexus 6P 發送
野良猫 09:15 AM 07-25-17
作者: 信長:

支槍打塔一流,上到B,輸幾場又B- 了
爆破系殺人一流
尋日用支高攻打塗地都殺到唔少人,不過分數超低
高lv會開到支副武機仔sp係背包,好適合打搶砲搶塔
babish 09:27 AM 07-25-17
想問下hero mode買左新既炸彈之後要點先換到出黎用?定係要2周目先用得?
野良猫 09:57 AM 07-25-17
作者: babish:
想問下hero mode買左新既炸彈之後要點先換到出黎用?定係要2周目先用得?
留意畫面嘅左下角
信長 09:59 AM 07-25-17
作者: 任仔:
大家打搶金魚用咩武?成日比人快速突入輸,爭呢個未上B-

我從使用 Tapatalk 的 Nexus 6P 發送
如果未B的話
尼個 mode.我都係用上面那支或綠水槍(炸彈,jetpack)...
金魚有膜時,都係打接近金魚敵人,佢地注意力去晒射膜,好易殺
多用炸彈封位,因為運炮路線自由, 熟地圖好重要, 有利攻守,因為好多都有長短路線
如果已有三個隊友正面抵抗大軍,你可以試下兜後側擊截佢地行軍路線
芝麻糊 10:06 AM 07-25-17
我想問咪可以喺人啲裝到注文去買,係咪一定會買到架?

Sent from my iPhone using Gaforum
信長 10:24 AM 07-25-17
作者: 芝麻糊:
我想問咪可以喺人啲裝到注文去買,係咪一定會買到架?

Sent from my iPhone using Gaforum
只有特殊裝(amiibo. 特典,三文魚)就唔可以
其他都可廣埸訂到其他玩家的裝,不過要等24小時
如果你打時見到人地件靚衫+主能力靚,打完一出廣場會搵到佢...
app 賣的衫,你錯過時間都有機會搵得番

訂玩家的gear,有機率開多左slot 比你/副能力一樣 (三格有兩格已非常好)
芝麻糊 10:30 AM 07-25-17
只有特殊裝(amiibo. 特典,三文魚)就唔可以

其他都可廣埸訂到其他玩家的裝,不過要等24小時

如果你打時見到人地件靚衫+主能力靚,打完一出廣場會搵到佢...

app 賣的衫,你錯過時間都有機會搵得番

訂玩家的gear,有機率開多左slot 比你/副能力一樣 (三格有兩格已非常好)

謝,已經訂左頭身腳各一

Darby 10:43 AM 07-25-17
GEAR 我應該2+1 咁farm...
睇晒牌子,首2個如果出到心水,第三格唔合相同(要30),裝其他技,都是用10
例如
gear A :speed + speed + swim
gear B:swim+ swim +speed
好似易搞D
新手想問下啲技點樣farm?
謝解答
八仙果 10:54 AM 07-25-17
作者: jimmysinn91:
我都覺,
前晚斷開有條路,
尋晚就冇斷過。

第一集嗰時已經係咁,
今次我已經用 Lan 線。

估計同太多人玩有關(?)

以前第一集,冇咁 hit 嘅時候未斷過線,
之後就愈來愈密。
任仔 10:57 AM 07-25-17
同感, 琴晚 connection 係差左
不過見到任記 game 打世界全間 room 都係港人, 真係好感動, 雖然豬隊友多

另想問, 副技倍化既裝係咪未出?無見過
信長 11:55 AM 07-25-17
同感, 琴晚 connection 係差左
不過見到任記 game 打世界全間 room 都係港人, 真係好感動, 雖然豬隊友多

另想問, 副技倍化既裝係咪未出?無見過
副技倍化... X2
只有splatfest 先有,你一入splatfest 要著佢件衫,就是X2
X2 倍數只計那一件,頭腳唔計
佢主能力霸左位,
當你3個細speed up :2 x(0.33%x3) = 2大speed up
都只等同你大speed up+ 3細speed up : 1+ 0.33%=2大speed up
無多無少過,splatfest 完件衫就會無..
信長 12:01 PM 07-25-17
作者: Darby:
新手想問下啲技點樣farm?
謝解答
頭post 有講,拉落去睇
大致上,都是平打完再拆,同打三文魚
任仔 12:04 PM 07-25-17
副技倍化... X2
只有splatfest 先有,你一入splatfest 要著佢件衫,就是X2
X2 倍數只計那一件,頭腳唔計
佢主能力霸左位,
當你3個細speed up :2 x(0.33%x3) = 2大speed up
都只等同你大speed up+ 3細speed up : 1+ 0.33%=2大speed up
無多無少過,splatfest 完件衫就會無..
謝謝, 等我仲想等件 x2 先洗
咁請問 受身好用定 invisible jump 好 d 呢
未買過受身裝, 實戰會吾會好難出
IDGAF 12:06 PM 07-25-17
作者: jimmysinn91:
尋晚的確是這樣…
第一次入咗房,正式開場前見有警示指連線問題,全隊退返去lobby。

我可以賴地硬係因為連線質素差,所以輸多咗嗎…

其實係我貪心一次過換晒身上的衫褲帽+武器做新的,
諗住贏咗可以一次過升4件嘢的經驗值,但又用唔慣的結果…
信長 12:11 PM 07-25-17
謝謝, 等我仲想等件 x2 先洗
咁請問 受身好用定 invisible jump 好 d 呢
未用過受身,唔知點答.. 兩樣又好似差唔多,
不過我會要隱身跳.. 受身人地都依然睇到落腳點. 又無理由裝晒兩個..
好似隱身跳好D
任仔 12:13 PM 07-25-17
未用過受身,唔知點答.. 兩樣又好似差唔多,
不過我會要隱身跳.. 受身人地都依然睇到落腳點. 又無理由裝晒兩個..
好似隱身跳好D
same feeling bro
所以我都裝左隱跳 ja, 有 d 想裝兩個玩下
另最後 30s 爆 seed 個技好似都幾好用
Darby 12:14 PM 07-25-17
頭post 有講,拉落去睇
大致上,都是平打完再拆,同打三文魚
謝謝, 可能之前看漏了, 抱歉。
另外, 再想問下"第一二格自己用時間運氣昇來抽"點解?唔太明白,
任仔 12:15 PM 07-25-17
作者: Darby:
謝謝, 可能之前看漏了, 抱歉。
另外, 再想問下"第一二格自己用時間運氣昇來抽"點解?唔太明白,
可以慳返 d 成本
你有大量碎片另計
芝麻糊 12:32 PM 07-25-17
啱啱有件皮褸好似唔錯
野良猫 12:33 PM 07-25-17
謝,已經訂左頭身腳各一

每次注文只可以一件
任仔 12:33 PM 07-25-17
啱啱有件皮褸好似唔錯
走速衫已訂
野良猫 12:37 PM 07-25-17
啱啱有件皮褸好似唔錯
副武消油量減少配高速回油唔錯
試過掟兩架機仔迫死對手
第一 ... 8 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 28 68  ... 最後

返回主題版面