Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8  ... 最後
日本動漫畫討論版>「魔神英雄伝ワタル」BD-BOX 好評発売中
肥仔 11:29 PM 05-19-04
我記得無記好似做過兩次左右(不太清楚)、好似曾經試過在朝早時段重播過的。
97年的作品、總集數為拓飛樣所説的全51集。
詳情可以看看以下的網頁:
http://members.at.infoseek.co.jp/animelist/ad/Wtr3.htm

PS剛剛記起那首OP、想想下點解把聲o甘熟、原來是由三重野様唱的...
石光 11:40 PM 05-19-04
作者: 肥仔:
我記得無記好似做過兩次左右(不太清楚)、好似曾經試過在朝早時段重播過的。
97年的作品、總集數為拓飛樣所説的全51集。
詳情可以看看以下的網頁:
http://members.at.infoseek.co.jp/animelist/ad/Wtr3.htm

PS剛剛記起那首OP、想想下點解把聲o甘熟、原來是由三重野様唱的...
新唔同超的 :bface:
小草 11:50 PM 05-19-04
我想知超是不是同前兩集沒有關係的
我覺得有好多矛盾的地方
仲有超太多機la~~
不過最後個型態好正
變左大就唔好la~.~
小嘉 11:51 PM 05-19-04
作者: 赤目黑龍:
hehe~~~
好似差兩個字喎~~~

絕招~~~
登~~~~~~~~~龍~~~~~~~~~~劍!
日文唔係叫

必殺

赤目黑龍 12:00 AM 05-20-04
作者: 小嘉:
日文唔係叫

必殺

你冇錯~~~

不過我諗大家都係講緊香港配音版嘛~~~~
肥仔 12:06 AM 05-20-04
究竟是如主題所講的「超」定係「???」?
我記得魔神英雄伝應該有三個SERIES、用Yahoo!Japan試試看有没有介紹關於各作品的資料的網頁、結果如下:
魔神英雄伝ワタル
http://www.geocities.co.jp/Playtown/3064/Wtr1.htm
魔神英雄伝ワタル2・魔神英雄伝ワタル2超激闘編
http://www.geocities.co.jp/Playtown/3064/Wtr2.htm
超魔神英雄伝ワタル

至於有没有新的SERIES就要問問高人了
柚原このみ 12:08 AM 05-20-04
係喎……
講漏「絕招」兩個字添……
休伯利安 12:14 AM 05-20-04
作者: 赤目黑龍:
hehe~~~
好似差兩個字喎~~~

絕招~~~
仲有炎龍拳,龍雷拳,龍牙拳,飛龍拳......(仲有無? )
我都係最鍾意龍星丸,可以變MA ,把光龍劍又型

p.s.有無人記得新魔神英雄傳入面紅色果架龍神號咩名?
真!DC 12:21 AM 05-20-04
第一輯最好睇, 果時勁鍾意
最鍾意邪虎丸同第二層大佬部機~
超我就覺得麻麻
SANG2003 12:40 AM 05-20-04
第2輯 星龍劍

星矢 02:19 AM 05-20-04
作者: SANG2003:
第2輯 星龍劍
經典
話時話飛雲有無試過由龍到差錯腳跌下來 ..........
SANG2003 10:27 AM 05-20-04
作者: 星矢:
經典
話時話飛雲有無試過由龍到差錯腳跌下來 ..........
我第一套睇晒 ,第2套睇緊,第3套 睇得半就冇睇
都未見過佢會 跌
陸奧 貴志 10:42 AM 05-20-04
其實...點解會將戰部渡譯做飛雲....音譯又唔係意譯又唔係...
nakakula 11:22 AM 05-20-04
咁大空翼又為何妏成大智偉 ?
SANG2003 11:24 AM 05-20-04
作者: nakakula:
d人老作
大山椒魚 05:07 PM 05-20-04
作者: nakakula:
無線某藝人戴志偉

話時話,我有日起街見到有人叫蕭志強
小嘉 06:12 PM 05-20-04
作者: 休伯利安:
仲有炎龍拳,龍雷拳,龍牙拳,飛龍拳......(仲有無? )

仲有天空龍牙拳
紅色果架龍神號叫星界龍神號
vov430 06:18 PM 05-20-04
作者: 休伯利安:

天空幻龍波~~~~
小嘉 06:21 PM 05-20-04
作者: vov430:
天空幻龍波~~~~
飛龍光撃拳
拓飛 03:55 PM 05-24-04
火~~~~~~~~~~炎~~~~~~~~~~登~~~~~~~~~龍~~~~~~~~~~劍!!!
石光 04:03 PM 05-24-04
魔神英雄傳係咪有劇場版?
Chris B 04:08 PM 05-24-04
作者: 干柿備DX:
魔神英雄傳係咪有劇場版?
有, 真魔神英雄伝, 大概係雷王丸同皇帝龍果一套
香港都出過配音版錄影帶, 當年電視都有廣告
flash 04:11 PM 05-24-04
魔神英雄傳2入面部金色既龍神丸咩名?
係我至愛
pongg 04:13 PM 05-24-04
我岩岩先睇完第二套..勁正呢...
最鍾意火美子...笑爆我
Madoka 04:13 PM 05-24-04
龍星丸?
1 2 3 4 5 6 7 8  ... 最後

返回主題版面