Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 20 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 40  ... 最後
攻略及心得交流區>Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 攻略區
布甸 10:23 AM 02-03-19
我技術差,好唔好用 easy 拎o左把無限刀先呢?
stcdavidhk 10:58 AM 02-03-19
4, 總統個女,正(你試諗比捉既係正太,你有冇動力玩幾次w)
5, 整容jill,正(可惜啟示錄變左鳳姐LOOK,麻煩重製3唔會咁玩)
6, 雪莉,正(被捉得件薄衣w)

今次re2各方面都做得好,係claire個人觀感都係睇唔慣
同leon智商變得好似低低地咁
darkvolver 11:28 AM 02-03-19
作者: 布甸:
我技術差,好唔好用 easy 拎o左把無限刀先呢?
可以,你捱到研究所會發現很多刀仔....
ComeLOLoh 11:48 AM 02-03-19
櫃可以幾個一齊推
darkvolver 11:48 AM 02-03-19
想問大家用claire點打G3?

以下為G3刀仔打法,行近佢G3好像白痴...
https://www.youtube.com/watch?v=MhMjNGd1dGk
布甸 12:03 PM 02-03-19
作者: darkvolver:
可以,你捱到研究所會發現很多刀仔....
Normal 打到地下水道,無乜子彈了...
ComeLOLoh 12:10 PM 02-03-19
作者: STRIFE:
佢地d片真完全係參考,跟足去做一定會慢過預期
睇完之後你要做得快過佢,skip左一d唔要既野

我最初試都係慢左好多

我1個鐘40分重係警局搞緊鐘樓舊野去地牢攞Key去Parking Lot開鐵閘

有咩skip得架?已經無乜彈

想去彈藥房,有隻licker係正門口阻住
darkvolver 12:32 PM 02-03-19
Claire new game standard 2:53 save 3次 完成.......

我覺得最重要係autosave........
覺得自己就快死,即out game再load auto save.....因為auto save係計左上角圓圈,類似bio5 save 系統....不計算打字機save

最後,逃亡時手槍子彈真係幾多......硫酸彈用來停G3不錯,硫酸彈射喪屍腳會即斷...大家可以試下...
darkvolver 12:47 PM 02-03-19
想講一講電槍......

因為claire 火炎彈珍貴,所以勉強用電槍。

感覺都係用來電植物較好,特別最後逃生時,一電2隻植物人即場睡覺,等sherry便可以。

======================================================

claire SMG真係堅信唔過.....各位可以忘記掉使用USB手指...節省時間...
darkvolver 12:53 PM 02-03-19
作者: ComeLOLoh:
神谷英樹自爆沉迷《Biohazard Re:2》 被嚇到頭痛壽命都縮減了 -
https://m.gameapps.hk/news/31989/Bio...LTWeVeNiPP8njs
神谷....你同三上都係同一間公司....不如問下三上意見如何評價...
血之淚 01:15 PM 02-03-19
我1個鐘40分重係警局搞緊鐘樓舊野去地牢攞Key去Parking Lot開鐵閘

簡單
開門打佢一下就退返去,Licker唔識過門
無論用咩打佢都得
用刀仔仲簡單,斬佢一下佢一定有硬直,一路斬一路兜去佢後面就可以斬死佢
歌絲˙暮斯 01:16 PM 02-03-19
第一次開 game 即挑戰 Hard mode claire

G1 都俾我過到,但狗屋果兩隻 licker 真係點都行唔過,我已用左個閃光彈,跑過佢地,但佢地醒返即追到我,就咁死左
由手機版發出
血之淚 01:17 PM 02-03-19
作者: 歌絲˙暮斯:
第一次開 game 即挑戰 Hard mode claire

G1 都俾我過到,但狗屋果兩隻 licker 真係點都行唔過,我已用左個閃光彈,跑過佢地,但佢地醒返即追到我,就咁死左
由手機版發出
一樣打法
開門打佢之後後退
最好用硫酸彈
darkvolver 01:27 PM 02-03-19
作者: 血之淚:
一樣打法
開門打佢之後後退
最好用硫酸彈
硫酸彈+刀2-3下KO...
呂鳳仙 02:39 PM 02-03-19
無記錯第一隻越肩式動作game係Red Dead Revolver。
第二隻係Biohazard 4。

Red Dead Revolver個越肩式動作畫面公佈左無耐,就Bio4都公開越肩式畫面。
我記得當年我見到之後話正呀,用番Red Dead Revolver個種越肩式方度。

有錯指正,但好似n年前係呢個壇post過。定另一個?
一講呢隻game我就記得當年佢好似GTA3嘅改良版咁,可以瞄準同走射(但當時GTA3走射係亂咁射,同可以自動瞄準,到GTA4駁火槍戰時再進化成宜家嘅越肩式視點)而且都係R星出品、而R星同capcom又friend到互相代理大家嘅game

到今時今日,Red Dead系列可以簡單講係西部版GTA了,但其實2隻game都有互相影響。

真係睇到一個遊戲進化史
STRIFE 02:48 PM 02-03-19

冇乜理由喎,你行左好多冤枉路拎子彈/藥?
呢個時間正常已經打到下水路g2前
再唔係你搵下d hardcore S+ speed run既片睇,佢地用幾多彈打各種boss都係計準哂
其他真係睇你熟練度

仲有係舊版ps4係做唔到刀仔鋸g1的
Fps唔夠
aquarius 03:17 PM 02-03-19
打裏版有無方法無咁早遇到暴君
GP03D 04:41 PM 02-03-19
老餅突然感慨。。。
好耐冇見過咁熱鬧,即係個ip仲好多人關注,都係好事。。
Gapcom生生性性搞好d 3同c:v 啦
講開c:v真係堅正。。。
zzzdx 04:49 PM 02-03-19
作者: aquarius:
打裏版有無方法無咁早遇到暴君
直升機前盡量做曬D可以做既野先,特別係圖書館既櫃可以拉定兩個先
darkvolver 05:31 PM 02-03-19
作者: zzzdx:
直升機前盡量做曬D可以做既野先,特別係圖書館既櫃可以拉定兩個先

拉櫃係指定動作,唔一早拉不如重玩算...我個時玩唔知拉禁耐,突然出暴君嚇到暈...

Sent from my iPhone using Gaforum
gingq7 05:35 PM 02-03-19
其實我覺得隻隻bio都唔差 (其實我當日在bio7個post都有講)
5: 打擊感在全系列中最好, 傭兵模式全系列最好
6: 劇情/流程/故事全系列最長
7: 乍看完全沒有bio feel, 但玩完後我覺得其實很有bio feel, 絕對唔係咩外傳, 不過很明顯太多人試都唔想試, 所以銷量比6差太多, 而且而家re2又十分賣得, capcom應該唔敢再用第一身整bio了
ComeLOLoh 05:43 PM 02-03-19
作者: STRIFE:
冇乜理由喎,你行左好多冤枉路拎子彈/藥?
呢個時間正常已經打到下水路g2前
再唔係你搵下d hardcore S+ speed run既片睇,佢地用幾多彈打各種boss都係計準哂
其他真係睇你熟練度

仲有係舊版ps4係做唔到刀仔鋸g1的
Fps唔夠

我係用第一代PS4…ORZ
zzzdx 06:01 PM 02-03-19
原版4太靈異先砍掉重練,7代雖然同早期PV都大改左但結果大家都睇到,另外就係固定第一身又常暗狀態下高速移動對好多易暈既人根本玩唔到落去
aquarius 06:30 PM 02-03-19
重來要附上配件玩嘅game都好難成為主流.. (我都唔知點解, 唔通VR好賣以後嘅Bio都要配VR)
所以7銷量唔好都預計得到..
赤兵尉SETH 06:40 PM 02-03-19
原來爬地狀態已經打完左

第一 ... 20 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 40  ... 最後

返回主題版面