Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-29-18, 12:32 AM   #401
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
捉哂啲兩擊三擊怪幫手Break
保險過亂箭亂矛

打到大家Lv20+已經應付到Danger30+嘅環境
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-18, 01:08 AM   #402
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: leungky1 查看文章
捉哂啲兩擊三擊怪幫手Break
保險過亂箭亂矛

打到大家Lv20+已經應付到Danger30+嘅環境
由手機版發出
舞女二章個城後面坐山30+我隊人都打唔入
隻狗同熊高攻血厚高防
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-18, 01:09 AM   #403
ZERO NEKO
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
急問 打曬八人四章 怎開隱藏關卡 thanks

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-18, 02:29 PM   #404
leungky1

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
舞女二章個城後面坐山30+我隊人都打唔入
隻狗同熊高攻血厚高防
我開藥師2章,盜賊同神官3章都係越級成功
當然咁樣周圍打,過左陣係有人Lv.30左

基本副職都攞齊,藥師同舞女終於追到大隊
由手機版發出
舊 07-30-18, 10:30 AM   #405
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
開新SAVE由頭玩

由商人開波,故意除走攻擊輸出高嘅角色
依家係商人+藥師+踊子+賊(故事進行中)

如果唔偷裝備嘅話真係幾惡打,最高輸出嗰個得一百頭…
卒仔戰已經唔係諗點樣一回合完場而係點樣盡量被人打嘅次數少啲
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-18, 03:19 PM   #406
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: 野良猫 查看文章
開新SAVE由頭玩

商人唯有 Call 馬
呢隊得賊叫做好打
不過藥師夠道具其實係全方位
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-18, 07:30 PM   #407
leungky1

引用:
開新SAVE由頭玩

特登整到個個屬性都單擊
要用幾多倍時間先過到一班卒......
由手機版發出
舊 07-30-18, 07:32 PM   #408
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
引用:
開新SAVE由頭玩

其實咁組隊法有乜目的?

從我的iPad使用Tapatalk 發送
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-18, 07:36 PM   #409
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
其實咁組隊法有乜目的?

挑戰極限
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-18, 07:41 PM   #410
iu fu pig
塵埃...

引用:
其實咁組隊法有乜目的?

開發多啲唔同打法⋯⋯
想難玩,應該將舞女轉做獵人
無輪助技,淨喺得半桶水嘅物攻
由手機版發出
舊 07-30-18, 08:01 PM   #411
野良猫
肥倫

引用:
開發多啲唔同打法⋯⋯
由手機版發出
獵人好用在有減速
減對手速後爆完BREAK扣完血敵人都未行動到又爆過BREAK

不過頭先打賊仔BOSS都冇想像中惡打
都係加防減攻慢慢磨
我個藥師暫時只係做回復同放毒,未用過調合打嘢
(單體攻擊調合數量得1,點捨得用

引用:
其實咁組隊法有乜目的?

純粹想試下冇乜輸出嘅角色可以點玩
加上用佢哋做主力咁後期都駛升得咁辛苦

上一個SAVE真係冇乜心機由LV4X升到6X先去打隱藏BOSS

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
挑戰極限

都唔算極限,我都係會用賊偷嘢
只不過輸出真係比之前低,打卒要諗點樣減少我方傷害,打BOSS要鬥磨

此篇文章於 07-30-18 08:06 PM 被 野良猫 編輯。
舊 07-30-18, 08:19 PM   #412
leungky1

引用:
開發多啲唔同打法⋯⋯
由手機版發出
其實係舞女起始值低
定短劍本身特別弱嘅影響?
賊仔都係升左25+再加Boost先覺佢偷到個靚數
舞女未開副職前直頭只可破防用,三Boost都可以唔破百
由手機版發出

此篇文章於 07-30-18 08:23 PM 被 leungky1 編輯。
舊 07-30-18, 08:50 PM   #413
nomezero
Game Master

PSN  IDnome0818
引用:
獵人好用在有減速
減對手速後爆完BREAK扣完血敵人都未行動到又爆過BREAK

不過頭先打賊仔BOSS都冇想像中惡打
都係加防減攻慢慢磨
我個藥師暫時只係做回復同放毒,未用過調合打嘢
(單體攻擊調合數量得1,點捨得用

純粹想試下冇乜輸出嘅角色可以點玩
加上用佢哋做主力咁後期都駛升得咁辛苦

上一個SAVE真係冇乜心機由LV4X升到6X先去打隱藏BOSS

都唔算極限,我都係會用賊偷嘢
只不過輸出真係比之前低,打卒要諗點樣減少我方傷害,打BOSS要鬥磨
上個SAVE竟然過完都只係4X?
你真係帶佢過劇情就算
我仲未完晒角色劇情,依家最低係獵人58

引用:
其實係舞女起始值低
定短劍本身特別弱嘅影響?
賊仔都係升左25+再加Boost先覺佢偷到個靚數
舞女未開副職前直頭只可破防用,三Boost都可以唔破百
由手機版發出
你搵舞娘物攻?
佢唔係副術攻+BUFF役咩?
佢同神官一樣係第二高術攻既
賊戰鬥偷野成功率係睇目標血量

此篇文章於 07-30-18 08:53 PM 被 nomezero 編輯。
nomezero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-18, 09:05 PM   #414
野良猫
肥倫

引用:
作者: nomezero 查看文章
你真係帶佢過劇情就算

你搵舞娘物攻?
一路我都諗住搞一個主力隊去打哂所有嘢就算
點知去到隱藏BOSS佢同我講要8個人打……
舊 07-30-18, 10:18 PM   #415
leungky1

引用:
作者: nomezero 查看文章
你真係帶佢過劇情就算

你搵舞娘物攻?
Buff當然有用,Break 嘅回合常用
但有時都想佢Break後幫手速戰速決
結果就算係食正暗屬性嘅怪都唔多有效
相比神官個光屬性係唔中弱點都有好大傷害

依家有左藥師副職會好啲
起碼啲BP用去放毒會易啲計傷
由手機版發出

此篇文章於 07-30-18 10:35 PM 被 leungky1 編輯。
舊 07-30-18, 10:30 PM   #416
野良猫
肥倫

引用:
Buff當然有用
但有時都想佢Break後幫手速決
結果就算係食正暗屬性嘅怪都唔多有效
相比神官勁好多
由手機版發出
踊子唔好諗佢做輸出喇,佢嘅作用一定係奧義同埋久唔久跳下舞幫對面回血

神官我係主力出魔法同回復
屬攻計埋武器最後係去到999

不過學咗回復限界突破後其實要回血嘅次數真係好少
後期係一開波放一次大回後基本上已經唔駛再回復就可以打到完場
舊 07-31-18, 12:16 AM   #417
iu fu pig
塵埃...

買咗把禁斷杖比神官,佢呢家係主要輸出黎:XD
再學埋SP半減出個光魔法都只係4SP,只係,只係清緊第二章不過早兩日探索得太開心打boss好似切菜咁

諗住帶(我認為)最無用嘅藥師可以有難度啲,
獵人我真係放棄咗⋯⋯

舞女物攻廢?我覺得佢大力過藥師喎,唔玩調合真係好慢
而且舞女忙於勞軍,其實比把大力少少嘅刀仔又未至少拖後腳嘅
舊 07-31-18, 01:56 AM   #418
leungky1

二章全破
帶住神官同舞娘X藥師,HP控制易左勁多
SP就搵賊仔偷,物資都用少左

藥師放毒最有用,可以無視盾牌高攻
暫時亦無敵人識治愈,每個回合保證多幾百傷

獵人撞正箭弱點先有絕對優勢
不過招雷鳥都唔輸比其他人
由手機版發出

此篇文章於 07-31-18 02:01 AM 被 leungky1 編輯。
舊 07-31-18, 04:27 AM   #419
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
舞女可以招D放魔法npc入隊

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-18, 09:15 AM   #420
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
舞女可以招D放魔法npc入隊
我會選擇自己無嘅相關武器入隊,舞女勤於勞工都無乜機會招人
好似神官咁,出魔法都夠忙了
舊 07-31-18, 12:33 PM   #421
leungky1

引用:
我會選擇自己無嘅相關武器入隊,舞女勤於勞工都無乜機會招人
好似神官咁,出魔法都夠忙了
獵人有副技同回合可能額外出招
副職加落神官度,可以一次治愈/召喚+一次攻擊
非常好用
由手機版發出

此篇文章於 07-31-18 12:35 PM 被 leungky1 編輯。
舊 07-31-18, 12:43 PM   #422
iu fu pig
塵埃...

引用:
獵人有副技同回合可能額外出招
副職加落神官度,可以一次治愈/召喚+一次攻擊
非常好用
由手機版發出
佢果招我劍士都有學,單挑果陣易打好多,
基本上佢果招每個人都要學下
其實啲輔助技好多都好正,好似打兩下,多一turn同埋SP半減咁

藥師二章個boss好正,自編自導賺大錢⋯⋯
經過第二章我有小小愛上藥師個角色
同埋玩咗兩章開始了解個世界觀同呢個世界發生咩事
好似學者個賢者之石同舞女堆黑衣人咁,應該背後都喺同一個組織?

由手機版發出

此篇文章於 07-31-18 12:46 PM 被 iu fu pig 編輯。
舊 07-31-18, 02:35 PM   #423
野良猫
肥倫

引用:
佢果招我劍士都有學,單挑果陣易打好多,
基本上佢果招每個人都要學下
其實啲輔助技好多都好正,好似打兩下,多一turn同埋SP半減咁

藥師二章個boss好正,自編自導賺大錢⋯⋯
經過第二章我有小小愛上藥師個角色
同埋玩咗兩章開始了解個世界觀同呢個世界發生咩事
好似學者個賢者之石同舞女堆黑衣人咁,應該背後都喺同一個組織?

由手機版發出
添食真係好有用,尤其配竼文後,之前打BOSS全部都係咁打
超廚嘅無腦打法
舊 07-31-18, 04:30 PM   #424
iu fu pig
塵埃...

引用:
添食真係好有用,尤其配竼文後,之前打BOSS全部都係咁打
超廚嘅無腦打法
我覺得難打嘅Boss喺會中段Call怪嘅
由手機版發出
舊 07-31-18, 04:38 PM   #425
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
搞左四個鐘終於贏到
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
放全新NS 八方旅人 octopath traveler wayfarer's edition 美版 限定版 外膠盒不完美 深水歩站交收 PORTABLE 買賣專區 1 11-26-18 11:19 PM
[PS4,XB1] [Steam] Forgotton Anne | SQEX ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 1 04-12-18 10:32 PM
[PSV] Chaos Rings | SQEX neo2046 手提遊戲機討論版 4 10-10-14 06:01 PM
[PSP] Lord of Arcana [SQEX] romrom2004 手提遊戲機討論版 75 10-08-10 12:10 PM
其實可以諗諗rpg主角crossover咁出隻rpg/ 燎原-火 電視遊戲討論版 1 07-16-04 04:02 PM

現在的時間是 02:19 AM

手機版 | APP版