Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 02-23-12, 09:27 AM   #301
gafstar
Insane Gamer
psv

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDkevinmask
引用:
作者: b_boy 查看文章
溫馨提示, 是日日本戰國1.2始動
應該會有一堆新卡圖睇
1.1 有冇新卡 + 大大

wait your link

SRW omega :116599105
gafstar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 09:32 AM   #302
b_boy
God of Gamer
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: gafstar 查看文章
1.1 有冇新卡 + 大大

wait your link
2CH 街機版

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 09:35 AM   #303
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
溫馨提示, 是日日本戰國1.2始動
應該會有一堆新卡圖睇
姐係日本o個邊三國又少左人打

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 09:37 AM   #304
b_boy
↘呆~

http://imepic.jp/20120223/374180
橫山信玄

淯底可保一世平安
舊 02-23-12, 09:41 AM   #305
b_boy
↘呆~

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
姐係日本o個邊三國又少左人打
同上次1.1一樣, 戰國UPDATE前三國UP一個趕客式嘅VER
明顯叫你班友仔去玩戰國

淯底可保一世平安
舊 02-23-12, 09:42 AM   #306
gafstar
psv

引用:

照緊三國甘出.....

舊 02-23-12, 10:06 AM   #307
GUSTAV
The One
poor

引用:
同上次1.1一樣, 戰國UPDATE前三國UP一個趕客式嘅VER
明顯叫你班友仔去玩戰國
今個version 堅趕

上次係邊個version

舊 02-23-12, 10:09 AM   #308
wayne123789
newer

註冊日期: Aug 2011
引用:
明顯叫你班友仔去玩戰國
道理唔係好o岩.
左邊袋係sega, 右邊袋又係sega. 你玩乜都無所謂, 最緊要玩sega產品, 繼續掉錢入佢袋.
我唔覺這個version趕客, 只係你副俠者被大練兵欺壓得很嚴重.

玩廚泉輪囉!

舊 02-23-12, 10:11 AM   #309
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
橫山唔係因為有畫三國志先有咭畫咩
做咩戰國都搵埋佢

引用:

好似係許攸ver
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 10:11 AM   #310
b_boy
↘呆~

ttp://c.pic.to/7b892
另類寡兵號令?

引用:

3.59_3無印

淯底可保一世平安
舊 02-23-12, 10:18 AM   #311
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: wayne123789 查看文章
道理唔係好o岩.
左邊袋係sega, 右邊袋又係sega. 你玩乜都無所謂, 最緊要玩sega產品, 繼續掉錢入佢袋.
我唔覺這個version趕客, 只係你副俠者被大練兵欺壓得很嚴重.

玩廚泉輪囉!
錯喇
三國收皮世嘉可以省返筆SERVER營運嘅費用

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 10:32 AM   #312
b_boy
↘呆~

引用:
道理唔係好o岩.

玩廚泉輪囉!
唔可以咁諗, SEGA早就想用戰國接收晒三國D人, 然後比三國退落黎
三國係日本已經玩到悶, 個市場比其他廠0既卡GAME搶0左唔少, 再唔打好戰國個玩家數, 日後更難搶人
日本玩一場戰國隨時可是玩4~5場三國, 仲要無卡出, SEGA跟本無肉食

我講0既趕客唔係單指大練兵上修, 係講佢C>D勁無誠意
唔出4都出3.594改多D啦, 改咁少無吸引力, 反而戰國有新卡
你係日本玩邊個?

淯底可保一世平安
舊 02-23-12, 10:33 AM   #313
b_boy
↘呆~

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
橫山唔係因為有畫三國志先有咭畫咩
做咩戰國都搵埋佢

好似係許攸ver
橫山唔淨係畫三國志架, 佢畫過好多野

YES, 愉快VER

淯底可保一世平安
舊 02-23-12, 10:44 AM   #314
GUSTAV
The One
poor

個愉快version 都唔知幾正

第一次玩三國好似玩第2隻game 咁

舊 02-23-12, 10:51 AM   #315
b_boy
↘呆~

又一張10, 10 3技

淯底可保一世平安
舊 02-23-12, 10:58 AM   #316
wayne123789
newer

引用:
唔可以咁諗, SEGA早就想用戰國接收晒三國D人, 然後比三國退落黎
三國係日本已經玩到悶, 個市場比其他廠0既卡GAME搶0左唔少, 再唔打好戰國個玩家數, 日後更難搶人
日本玩一場戰國隨時可是玩4~5場三國, 仲要無卡出, SEGA跟本無肉食

我講0既趕客唔係單指大練兵上修, 係講佢C>D勁無誠意
唔出4都出3.594改多D啦, 改咁少無吸引力, 反而戰國有新卡
你係日本玩邊個?
你話個改動...其實只係強弱修正. 3.59A,B,C,D以後的只係修正.
你話比三國退下來之類,...我覺得肯定唔係咁.

三國3.59後一直食老本, 開發資源大部份用在戰國. 當戰國玩到咁上下(每一個遊戲玩家都會玩到悶), 咪耕番三國呢塊田囉(即係4.0大改). 點會比佢退落去咁笨? 一直食老本, 一直用較低成本營運, 最緊要係哩個三國係一直賺到錢能維持得起. sega出咁多遊戲, 唔係個個成功. 當再出4.0時無乜人玩就真係會冚咗三國哩枝旗.

舊 02-23-12, 10:58 AM   #317
6eo
美波様!

引用:
橫山唔淨係畫三國志架, 佢畫過好多野

YES, 愉快VER
問題係佢有畫戰國咩?
舊 02-23-12, 11:10 AM   #318
b_boy
↘呆~

引用:
你話個改動...其實只係強弱修正. 3.59A,B,C,D以後的只係修正.
你話比三國退下來之類,...我覺得肯定唔係咁.

三國3.59後一直食老本, 開發資源大部份用在戰國. 當戰國玩到咁上下(每一個遊戲玩家都會玩到悶), 咪耕番三國呢塊田囉(即係4.0大改). 點會比佢退落去咁笨? 一直食老本, 一直用較低成本營運, 最緊要係哩個三國係一直賺到錢能維持得起. sega出咁多遊戲, 唔係個個成功. 當再出4.0時無乜人玩就真係會冚咗三國哩枝旗.
問題係出4要一大筆錢去投資(新系統, 請畫師)
而且會同戰國出現同類競爭, 跟本唔合乎成本
sega當然知道三國有一定市場, 所以先吊住三大條命, 但近年佢已經借三大個名出0左勁多周邊商品(ios, 中國版, tcg), 明顯係想吸引番一d三國眾0既生意
理想化一d, 如果tcg大賣, 吸引到一眾新人去玩, sega會出4代有可能, but要大賣到乜程度先會令佢覺得掉多一筆大錢去投資就得世嘉自己知了

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
問題係佢有畫戰國咩?
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%A9%...85%89%E8%BC%9D
大人物畫齊咁濟

淯底可保一世平安
舊 02-23-12, 11:15 AM   #319
silvermoya
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2010
有無人聽日會出mk?

IC:奈澄(霸王50)
目標:荀血MASTER
現時deck:擺脫唔到英知詛咒
放換post 新增狼顧
停止更新的荀にゃんと一緒に覇道を進む
影片1影片2
神奇的11111
silvermoya 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 11:31 AM   #320
xephon
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
戰國D卡閃咁多既!
xephon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 11:44 AM   #321
gafstar
psv

引用:
sega當然知道三國有一定市場, 所以先吊住三大條命, 但近年佢已經借三大個名出0左勁多周邊商品(ios, 中國版, tcg), 明顯係想吸引番一d三國眾0既生意
理想化一d, 如果tcg大賣, 吸引到一眾新人去玩, sega會出4代有可能, but要大賣到乜程度先會令佢覺得掉多一筆大錢去投資就得世嘉自己知了

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%A9%...85%89%E8%BC%9D
大人物畫齊咁濟
史記 係重點

舊 02-23-12, 11:46 AM   #322
wayne123789
newer

引用:
可樂賣得, 雪碧/芬達差好遠, 但仍會KEEP住.
同類? 再出就梗係將差別拉遠. 邊個敢講個市場接受到多少近似類形產品?

出其它產品(ios, 中國版, tcg), 都係為賺錢啫.
三國以前成功, 我o既論點就係會用到佢盡, 預計有幾多生意, 就用幾多budget, 你話個成本其實有彈性. 總結, 我o既意思就係直到有一天隻game賺唔到錢才會離場, 而唔會改都唔改就離場.

舊 02-23-12, 11:47 AM   #323
xephon
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
其實張最終兵器小喬巿價幾多?
好像冇人放過
xephon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 11:48 AM   #324
GUSTAV
The One
poor

引用:
可樂賣得, 雪碧/芬達差好遠, 但仍會KEEP住.
同類? 再出就梗係將差別拉遠. 邊個敢講個市場接受到多少近似類形產品?

出其它產品(ios, 中國版, tcg), 都係為賺錢啫.
三國以前成功, 我o既論點就係會用到佢盡, 預計有幾多生意, 就用幾多budget, 你話個成本其實有彈性. 總結, 我o既意思就係直到有一天隻game賺唔到錢才會離場, 而唔會改都唔改就離場.
你想點ar 用飲品同game機比...............

舊 02-23-12, 12:00 PM   #325
6eo
美波様!

引用:
作者: xephon 查看文章
其實張最終兵器小喬巿價幾多?
好像冇人放過
e+ 150左右掛我估

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
IL-2: Sturmovik: Birds of Prey (1C Company) neo 電視遊戲討論版 7 10-22-09 11:15 PM
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 05:38 AM

手機版 | APP版