Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 01-15-20, 11:33 PM   #1351
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
Crisis on infinite earths 完結

part 4: Arrow
part 5: Legends of tomorrow

Part 4 正在終於有movie x tv multiverse, 仲有flash版endgame
Part 5 MARV is a fan of The flash and supergirl

此篇文章於 01-16-20 12:02 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-20, 12:53 AM   #1352
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Titans S2 度嘅 Netflix 終於有,不過依呢度嘅意見,可以 pass。

舊 03-13-20, 10:12 PM   #1353
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
1次過睇返 HOMELAND S8 E1-5
嚟到S8
劇情仲係咁神 ORZ
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-20, 10:15 PM   #1354
BRA武藏
Game Master

BBC 得3集嘅
MY LEFT NUT 都唔錯
17歲著校服紮馬尾嘅女主角真係無敵 XD
舊 03-14-20, 02:39 AM   #1355
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Legends of Tomorrow S5E7
幾好睇既一集
尤其係睇過最近既電影A Beautiful Day in the Neighborhood
會更覺得好笑。

舊 03-14-20, 05:44 PM   #1356
肉羊哩咖
griffin611

Delete

- delete - 唔好意思,撳錯掣

此篇文章於 03-14-20 05:56 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-20, 05:54 PM   #1357
肉羊哩咖
griffin611

少年「大彈」的煩惱

引用:
作者: BRA武藏 查看文章
BBC 得3集嘅
MY LEFT NUT 都唔錯
17歲著校服紮馬尾嘅女主角真係無敵 XD
共三話每話半粒鐘,短短地又真係唔錯,謝介紹。粒「大彈」只係個引子,套戲又搞笑又有啲溫情;女主角(當然唔係講緊個阿媽 )係真係幾標緻,但稍嫌對眼隔得開咗少少;而啲口音重到唔睇字幕唔掂,係咁。

舊 03-19-20, 10:48 PM   #1358
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: cancerman 查看文章
Legends of Tomorrow S5E7
幾好睇既一集
尤其係睇過最近既電影A Beautiful Day in the Neighborhood
會更覺得好笑。

傳Ray傾續約時想同老婆一加一簽,所以兩個一齊被離開
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-20, 10:51 PM   #1359
D-boy

新冠肺炎衝擊!熱門美劇宣布停拍
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-20, 01:53 AM   #1360
cancerman
Game Master

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章

傳Ray傾續約時想同老婆一加一簽,所以兩個一齊被離開
其實離開可能搵新劇做仲好,
反正套劇而家都只係胡胡鬧鬧又過一集。

此篇文章於 03-22-20 01:55 AM 被 cancerman 編輯。
cancerman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-20, 11:29 PM   #1361
D-boy

引用:
作者: cancerman 查看文章
其實離開可能搵新劇做仲好,
反正套劇而家都只係胡胡鬧鬧又過一集。
咁又係嘅!佢都幾可憐,在Arrow本來係型男博士、有錢佬,之後被踢來這邊變了傻仔般,最近連件甲都冇得出場。
舊 03-22-20, 11:45 PM   #1362
BRA武藏
Game Master

紀錄片
The Most Dangerous Animal of All
共4集

係講1個棄嬰,人到中年時查返自己身世
跟住認為佢老豆就係十二宮黃金聖鬥士……
呀,唔係,係佢老豆就係大名鼎鼎嘅 the Zodiac Killer……

都OK好睇
舊 03-26-20, 03:56 AM   #1363
肉羊哩咖
griffin611

美國地區限定,CBS All Access 去到四月廿三號免費任睇。

舊 03-30-20, 04:25 PM   #1364
肉羊哩咖
griffin611

繼續殺

Killing Eve S3 出咗條預告,4 月12 號美國上。有微透:

Jomie Comer 扮小丑好正,睇佢仲有幾多款先~

此篇文章於 03-30-20 04:28 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 05-10-20, 06:02 PM   #1365
肉羊哩咖
griffin611

據報導,BBC 套 Normal People 因為有大量彷真度高嘅「肉搏」場面,引嚟大量投拆,點知投訴得越多,個收視變得越好~ 童心未泯嘅不妨搵嚟望望,睇「精華」定係用嚟煲本人唔理得你咁多~

舊 06-01-20, 04:40 PM   #1366
肉羊哩咖
griffin611

殺人殺到唔知射咗去邊~

Killing Eve 第三季共八話,今季無晒前兩季啲緊湊性,主角 Eve 係好慘,但無乜嘢做;另一邊阿女殺手(邊個嚮度唱嗰套粵語殘片隻歌?!)繼續亮眼,但佢兩件啲感情線斷鬼咗咁滯;個劇本來開得幾好 —
因為 —

死都唔透吖!只可以用 South Park 個名句~~~

點知係咁轉嚟轉去,好多嘢都無收返開咗頭嘅嘢,一係就去到中間你都估到係咩事,甚至啲新角嘅收尾都係咁;搞去個結局弱到~

出奇嘅係,有一話 Villianelle 居然無殺過人~

此篇文章於 06-01-20 04:45 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 07-15-20, 10:14 PM   #1367
肉羊哩咖
griffin611

Peacock 終於開台,暫時只得 Apple 系嘅 app,其他平台仲等緊。

舊 07-24-20, 12:36 AM   #1368
cancerman
Game Master

Agents of Shield S7E9
喜歡睇Time Loop劇情既今集可以一看。

舊 09-24-20, 04:32 AM   #1369
肉羊哩咖
griffin611

CBS All Access 而家改名做 Paramount+,又多件 Plus,啲人而家唔識改名嘅~

舊 10-16-20, 05:20 PM   #1370
肉羊哩咖
griffin611

好受歡迎(同好受爭議)嘅 Dexter,會拍共 10 話嘅續集,男主角會返嚟,其他待定。

舊 09-01-21, 06:29 PM   #1371
肉羊哩咖
griffin611

續:https://www.gaforum.org/showpost.php...postcount=1931

唔係話 WOKE(勉強譯做「左膠」)定係「裡拳」,好多近呢幾年嘅片衰在都犯咗個大忌,其實大部份「宗教片」都有呢個問題。呢度左右「開弓」,不喜勿入。

中國古文有話「文章以載道」,勉強噉講,你講故都要有啲意義留畀觀眾,好似 Pixar 好多片都係極佳嘅例子,大人細路睇得開心有趣之餘,入面又有嘢總有啲得著畀,又好似 Thor 3 噉,其中一部份講「殖民主義」,但係要深入諗先覺,一般觀眾睇得開心唔多覺。

而好多有問題嘅片係「道載文章」,點都以「意識形態」行先,西方有云「擺架車嚮隻馬前面」。個故仔、世界設定、人物發展 -- 如果有嘅話,話時話呢挺片啲主角都係無敵完美紙板一塊 -- 等等全部都扭曲去「屈就」個意識形態,變到唔合理同悶。結果大部份觀眾都唔會覺得有趣,連影評亦唔會鍾意。其實一講到「意識形態」行先,記得近呢幾十年嘅事嘅老細,都會知有幾出事。

玩得再衰啲,嘅係拎現有嘅 IP 嚟玩所謂嘅「解構」,問題係你玩諷刺片唔係問題,好似 Ghostbusters (2016) 個導演之前玩嗰啲,好似 "Spy" 唔錯,不過掂啲已有班 fans 嘅,就「得罪人多稱呼人少」。

另一方面,一直以嚟,觀眾入場睇戲,都係貪有兩粒鐘可以「避世」,放低啲心煩嘅嘢娛樂一下,畀錢入到場仲要睇「社會實況紀錄片」?唔係嘛~

呢度齋噏片製作啫,講啲「偽人」同啲所謂 KOL (左右都係)點無知但係大大聲,同埋佢哋啲偽善,都係留返畀 Ricky Gervais,佢主持 2020 年金球奬個開場楝督獨白講晒有突,麻煩各位自行搵搵。

此篇文章於 09-01-21 06:36 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 12-04-21, 07:03 PM   #1372
肉羊哩咖
griffin611

唔知應該放邊,是咁㿝:套 Superman and Lois 大受好評,被諭為 CW 最掂嘅超英劇,而家因為 BBC 會上嘅關係,可以用 VPN 合法睇,未見有期,搵到料再報。

更新:全季 15 話有齊。

此篇文章於 12-08-21 10:36 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 01-03-22, 07:44 PM   #1373
肉羊哩咖
griffin611

Only Murders in the Building 原本 Hulu 上,有 Stars 嘅 D+ 有得睇。故仔係由某住宅發生自殺案,引嚟三個 true crime 迷嘅住客嘅興趣,以 podcast 嘅形式播放佢哋追查嘅過程。劇情有唔少笑位,加埋三位主角都各有不為人知嘅過去,同埋樹好多稻草人,故仔幾曲折吓,雖然留咗啲尾同開展埋下一季,不過都有唔少犯駁位,但勝在夠歡樂,卅分鐘一話共十話好快煲完,而一次過會投入好多。總結:好。

舊 01-09-22, 04:04 AM   #1374
肉羊哩咖
griffin611

CW,播 Arrow-verse 系列同 Riverdale,証實求售之中~ 呢個台由 CBS 同 WB 共有。
https://www.hollywoodreporter.com/bu...ped_fragment_=

舊 01-31-22, 08:17 AM   #1375
肉羊哩咖
griffin611

Halo 真人版,三月廿四

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:47 PM

手機版 | APP版