Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-07-19, 05:18 PM   #2626
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
美國係重要盟友,但切記盲目信奉權威。

撐或反,都要經過思考。

獨立宣言同暫停裝修兩件事,前者我 fact check 左,後者我查過下仍然係覺得泛民吹水居多。
由手機版發出
盟友。。我笑左XDDD Sorry...
互相利用啦,講野要白少少,好多小朋友會真係相信架。。之後又拎美旗街舞 lol
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-19, 05:32 PM   #2627
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
好, 唔講美國, 講香港民意. 呢幾日唔少淺黃同和理非一見放火, 中移動爛哂同交通燈熄哂就好反感, 好在觀塘站放火有時程圖, 中移動有人影到南亞人, 交通燈有人影到旺角政府車開電箱就著番即係佢地自己熄, 有哂相有哂片我都真係用左好多口水同打左好多字去解話.

好多人見到呢D畫面真係好不安.

打擊藍商, 仲有好多方法. 去美心按飛, 告去食環, 齋坐, 叫外賣, 其實仲有好多方式.

舊 10-07-19, 05:41 PM   #2628
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
而家太多後尾加入既人上前湊熱鬧
早幾日食飯聽倒幾個o靚仔大大聲(半間餐廳都聽倒果種大聲)咁講佢地點改裝gear,去邊度執玻璃樽,放火魔法水魔法既經歷
佢哋真係完全無保護意識,無理過會唔會比人影相點相,會唔會撞倒休班狗被跟尾
亦都識唔少人最近先買Gear話想上前,但對於食放題要做咩安全措施又係零知識,然後唔係諗住打又買成副甲
我唔係話同意或反對前線既做法
而係想講好多後加入既人完全唔知危險,完全無保護自己既意識
見而家愈拉愈多人,同埋火魔法誤中副車依類情況,好多都係可以避免或者減少發生
已經見唔少文宣教點保護自己
但見太多人無呢個概念,亦唔知要量力而行
呢方面既問題感覺愈黎愈嚴重
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-19, 06:00 PM   #2629
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
有趣有趣
NBA跪低單野
令我有種“就係要呢啲”既感覺

對於中共既惡行,無論起多幾多集中營,或者香港會殺廿萬人
對於歐美國家人民黎講,就好似都香港人講非洲每一分鐘有六十秒過去一樣,不痛不癢

要引起歐美既關注,就係要多D呢類為人民幣下跪既事情浮面(一直大把但引起關注既唔多)
但好似迪迪尼或荷里活既主動媚共或者自我審查呢啲都係唔足夠
正正就係要歐美人民,晌佢地既國家,發表一d 非常正常又政治正確既言論都會受壓
佢哋先會發覺支共掘起同經濟侵略對全世界既禍害
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-19, 06:43 PM   #2630
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
被人叫泛民左膠既g phone咁睇
https://m.facebook.com/story.php?sto...&id=1023721804
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-19, 07:27 PM   #2631
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
過咗一排無警察係街巡邏、無MTR的日子之後,
唔知點解有種親切的感覺。

因為N年前我自己住果區本來係無警署的,
只有一個好細的警崗得幾丁交通警,
以前都係靠街坊(主要係壯丁),自己睇住自己個家園。

以前出市區的火車班次都唔密,
成個鐘都出唔到市區係平常事。
同埋主要都係靠行山路的巴士出入。

可能因為交通唔方便,所以以前都無夜市呢回事,
同呢排7仔、百貨公司、馬會收5、6點差唔多。
(打工仔爭取多年的縮短工時,終於出現了~!)

甚至懷疑佢玩緊急法玩到斷網的時候,
我都可以靠玩Sega Mega Drive mini果40幾隻game娛樂一段日子,
可能因為經歷過80、90年代無手機、無網絡的日子吧?

唔知宜家的學生無網上會點?

此篇文章於 10-07-19 07:33 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-19, 07:40 PM   #2632
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
咩仲有七日就過香港人權民主法就真係搞笑

開會傾咋,都唔知要幾耐,最後版本係點又唔知。

就算過左都唔好以為一天光晒,件事只係一個轉捩點。民主自由唔會一下由無到有,就突然變出黎。

有無諗過如果係原版大辣會點?重手制裁港共中共佢地大量逃走點算?重手制裁但佢地唔賴死唔走,黎鋪 show hand 又點算? 中辣甚至係減辣又點?

呢個所謂七日大限,我睇其實係泛民同建制/政府傾過,想拖下裝修攻勢等佢地諗計。

全線美心鋪頭已經收晒皮,佢地咪要 d 諗下點搞囉,交出經營權/改名/割席/認錯/退出回歸大灣區 etc.
由手機版發出

此篇文章於 10-07-19 07:43 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-19, 07:56 PM   #2633
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
美國只會為自己利益唔好期望佢會幫倒香港d咩
不過我相信佢已經明白中共對美國對世界既威脅會幫手壓制中国
而香港要做既只係盡量配合同提供材料比佢對付中国
美國唔會真心幫香港,但佢打殘中国既點都對香港有利
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-19, 07:58 PM   #2634
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
全線美心鋪頭已經收晒皮,佢地咪要 d 諗下點搞囉,交出經營權/改名/割席/認錯/退出回歸大灣區 etc.
由手機版發出
美心可以同富臨、優品360合併,
改過新名壟斷大灣區飲食業、連鎖零食銷售進軍全中國~!!!

舊 10-07-19, 08:03 PM   #2635
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
唔知宜家的學生無網上會點?
無得打卡,班港女分分鐘勇武個前線手足

舊 10-07-19, 08:16 PM   #2636
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
其實嗌咁多冇意思,一向都各有各做
前線到底有冇上連登?即使有上亦唔代表連登講乜佢地會聽,D冷氣軍師控制得到佢地咩?
但我唯一認同既係,前線D手足攰,又下下搵命博,抖下好正常
至於老美,一向佢地都係做生意,咪當香港同佢地傾緊生意囉
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-19, 08:18 PM   #2637
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008

學GPhone話,,人一藍,便腦殘
禁網所做成的巨大損失,這隻鑊葉生你咩唔起

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-19, 08:22 PM   #2638
wing
格鬥低手

引用:
作者: fancylala 查看文章
岩岩NBA單野大把外國人X晒鬼
仲話SUPPORT HK
暫時國際民意都未有太大改變
咁我都覺得火箭單野令佢盡顯霸道, 有幫助.

舊 10-07-19, 08:24 PM   #2639
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章

既然做行得出第一步(蒙面法),行出第二步我覺得絕對有可能。

佢地全部都係傀儡,維尼小學四年生,乜都做得出。
由手機版發出
舊 10-07-19, 08:24 PM   #2640
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: chitkan 查看文章
有趣有趣
NBA跪低單野
令我有種“就係要呢啲”既感覺

對於中共既惡行,無論起多幾多集中營,或者香港會殺廿萬人
對於歐美國家人民黎講,就好似都香港人講非洲每一分鐘有六十秒過去一樣,不痛不癢

要引起歐美既關注,就係要多D呢類為人民幣下跪既事情浮面(一直大把但引起關注既唔多)
但好似迪迪尼或荷里活既主動媚共或者自我審查呢啲都係唔足夠
正正就係要歐美人民,晌佢地既國家,發表一d 非常正常又政治正確既言論都會受壓
佢哋先會發覺支共掘起同經濟侵略對全世界既禍害
我真係會想講句
香港而家係真係有天時地利人和
只要全球排共真係發生,香港就有機會真正復活

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-19, 08:25 PM   #2641
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:

分分鐘佢連FaceBook都唔識用啦,我諗佢無考慮過現代社會禁網係幾大衝擊

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-19, 08:29 PM   #2642
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: wing 查看文章
咁我都覺得火箭單野令佢盡顯霸道, 有幫助.
https://twitter.com/annie_yuer/statu...99608559570945

升到外交級別

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-19, 08:59 PM   #2643
wing
格鬥低手

引用:
好波~~~

舊 10-07-19, 10:38 PM   #2644
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
將軍澳今晚咁激

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-19, 11:02 PM   #2645
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-19, 11:02 PM   #2646
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
重有黨鐵出車?
彩虹方向前進

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-19, 11:04 PM   #2647
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
運狗車不嬲都冇停過a

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-19, 11:17 PM   #2648
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
有名你叫黨鐵
根本封係要變警犬休息室同警車
所以拆左佢我舉腳贊成

舊 10-07-19, 11:29 PM   #2649
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
So far 我覺得呢個畫面比 721 更似屍殺列車

其實係咪解放軍都無乜關係, 呢 d 根本唔係人黎

此篇文章於 10-08-19 07:12 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 10-08-19, 10:33 AM   #2650
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
https://hk.news.yahoo.com/%E8%A1%8C%...214500681.html
政府比連登仔更想攬炒

遲D上網甚至撳錢都要向警察申請不反對通知…

此篇文章於 10-08-19 11:11 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 09:50 PM

手機版 | APP版