Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 11-27-20, 11:23 AM   #1601
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
系列戰唔錯, 可惜冇專屬BGM, 同埋一年戰爭包哂MSV又係水高呢D新出機體惡哂, 應該整個 “第13獨立部隊” 跟番TV機體.

舊 11-30-20, 02:42 PM   #1602
wing
格鬥低手

C1個作品係寫聯邦先鋒戰....話唔定聖誕出S-gundam

舊 11-30-20, 10:25 PM   #1603
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: wing 查看文章
C1個作品係寫聯邦先鋒戰....話唔定聖誕出S-gundam
上年聖誕出MK2,新春出Z,2周年出ZZ,
我覺得3周年出Nu,
那聖誕和新春就是聯邦先鋒戰 FAZZ,S,MKV,沙古·茲瓦等。

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-20, 10:07 AM   #1604
wing
格鬥低手

聽日冬祭, 有免費十抽, 重高mk2新任務, 同埋送鑽霸的活動.

舊 12-02-20, 09:40 PM   #1605
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
20抽中lv1 Z+C1,非常好

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-20, 12:16 PM   #1606
wing
格鬥低手

引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
20抽中lv1 Z+C1,非常好
恭喜哂~~~
呢部勁.....

可惜我舞唔掂飛機mode同得level 2

舊 12-03-20, 02:29 PM   #1607
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: wing 查看文章
恭喜哂~~~
呢部勁.....

可惜我舞唔掂飛機mode同得level 2
一擊重跪隊友醒目抽水即收一隻。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-20, 03:08 PM   #1608
wing
格鬥低手

FAZZ.... 紙老虎

舊 12-03-20, 08:10 PM   #1609
Hunter

註冊日期: Jan 2002
10抽免費, 10抽半價STEP
中左漢堡包+FAZZ

FAZZ 速度極慢, 耐格係0
巨炮要企定定儲25秒(不能趴低)
唔識欣賞, 部FAZZ我應該唔會用

此篇文章於 12-03-20 11:20 PM 被 Hunter 編輯。
Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-20, 09:19 PM   #1610
kog
Moderator
リン・ミンメイ

我都10抽免費唔中,考慮半價抽唔抽,
或留返比S巾....

FAZZ 枝槍要叉2秒先停,胸和背都是除緣彈,
加上25秒大炮.....我見到隊友用,都跳唔跳好

舊 12-03-20, 09:30 PM   #1611
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
半價中左FAZZ
不過多數唔會用

我從使用 Tapatalk 的 XQ-AT52 發送

舊 12-03-20, 11:10 PM   #1612
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

引用:
作者: kog 查看文章
我都10抽免費唔中,考慮半價抽唔抽,
或留返比S巾....

FAZZ 枝槍要叉2秒先停,胸和背都是除緣彈,
加上25秒大炮.....我見到隊友用,都跳唔跳好
成日話高手用乜機都勁,我覺得呢部連高手都死係佢手上。
舊 12-03-20, 11:19 PM   #1613
クリス.レッド

Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
Step1中lv1 FAZZ
一部優點缺點非常明顯既機,火力好夠有霸體,但速度超慢耐格0

BR要儲先可打停但2秒都夠短啦~
肩飛彈3飛就打得停,頭炮係02級,其實都好夠用
背飛彈抽水一流,又多又密
HMC就浪漫去啦~

架機係玩得過既,不過上星期存C1易用太多,一對比就差晒

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link

此篇文章於 12-04-20 05:21 AM 被 Chris Redfield 編輯。
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-20, 05:59 AM   #1614
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:

HMC就浪漫去啦~

我今晚打了兩個鐘650雪地,
對面有出FAZZ對面都輸(自軍有FAZZ我會跳),
我用黑卡,基本上中頭1槍後再接1套,FAZZ可消失(冇人救的話),
雷機無誤。

此篇文章於 12-04-20 06:01 AM 被 kog 編輯。
舊 12-04-20, 09:32 AM   #1615
wing
格鬥低手

人地D水喉係charge幾秒, 你charge 25秒?
同杜賓狼 / C1相比.... 算罷啦.
忠於原著囉..... 聯邦先鋒戰個FAZZ小隊都係垃圾.

我都中左部level 2....唔會用了, 當係集郵同解月任.

舊 12-04-20, 09:35 AM   #1616
wing
格鬥低手

引用:

HMC就浪漫去啦~

問題係大份又太慢, 步速95, 仲慢過援版陸高
600 / 650 cost帶, 真係唔好得過斷腳機幾多

舊 12-04-20, 07:32 PM   #1617
クリス.レッド

引用:
作者: kog 查看文章
我今晚打了兩個鐘650雪地,
對面有出FAZZ對面都輸(自軍有FAZZ我會跳),
我用黑卡,基本上中頭1槍後再接1套,FAZZ可消失(冇人救的話),
雷機無誤。
所以頂盡都只可以o係600度玩下咁
C1真係勁過佢好多

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 12-05-20, 07:22 AM   #1618
kog
Moderator
リン・ミンメイ

有咩垃圾得過一部FAZZ? 就是兩部FAZZ...

舊 12-05-20, 02:22 PM   #1619
Hunter

部鑽霸格鬥好勁

舊 12-06-20, 03:49 PM   #1620
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

引用:
作者: Hunter 查看文章

部鑽霸格鬥好勁
電鑽N後全中滿血即死。
舊 12-07-20, 10:18 AM   #1621
wing
格鬥低手

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
電鑽N後全中滿血即死。
聽講話電鑽仲係冇得反
四聖獸都係痴鬼線.

舊 12-15-20, 07:33 PM   #1622
Hunter

黎緊出EX-S
宇宙專用? 係就無興趣了

舊 12-15-20, 11:22 PM   #1623
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

引用:
作者: Hunter 查看文章

黎緊出EX-S
宇宙專用? 係就無興趣了
如果宇宙專用機不抽了。
舊 12-16-20, 11:27 AM   #1624
wing
格鬥低手

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
如果宇宙專用機不抽了。
好難講, FAZZ同C1都落到地.

舊 12-17-20, 07:14 PM   #1625
Hunter

EX-S原來地上/宇宙兩用機體, 泛用, 650 COST
不過等24/12個STEP UP先ALL IN狂抽 (★★★物資抽選機率提昇至5倍UP!! 而且,所有抽選物資皆為MS!)

加通報系統, 很好
最憎D隊友不停SEND "真可靠"串人

===================================
戰果相關
◎在戰果畫面中,實裝「通報功能」。
⇒ 對於您戰鬥中受到的騷擾行為,可以使用「通報功能」向營運報告。
■通報功能使用方式
1.在戰果畫面中先選擇該駕駛員,再選擇副選項的「通報」。
2.在通報畫面上勾選想要通報的項目,最後選擇「以此內容通報」即可完成。

可通報的內容
・騷擾行為①:不參加戰鬥
適用於戰鬥中無操作等放棄戰鬥的玩家,或者不斷進行非合作行為的玩家。
・騷擾行為②:煩人聊天訊息
適用於不斷傳送煩人聊天訊息而削減或煽動自方團隊鬥志的玩家。

營運端慎重檢查各位玩家提供的報告內容,
若營運端斷定騷擾行為,將不會事前告知執行該玩家的遊玩停止措施。
若進行虛假通報,有可能會對通報者執行懲罰。
※可通報的對象僅限於「自軍」的駕駛員。
※可通報的內容,今後預定視需求追加。

==========================================

此篇文章於 12-17-20 07:20 PM 被 Hunter 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] 「機動戦士ガンダム バトルオペレーション2」Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2︱基本免費/攻略交流區 開放中 安安 電視遊戲討論版 144 08-02-18 07:53 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 Vol.3 GN00508771 攻略及心得交流區 1522 04-30-17 02:00 PM
放 Gundam Battle Operation 賈圖專用勇士Code siuterry 買賣專區 0 01-25-15 02:58 PM
[PSV] 機動戰士 Gundam Battle Operation 配信決定! square-enix 手提遊戲機討論版 3 05-30-13 11:49 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM

現在的時間是 10:03 PM

手機版 | APP版