Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 01-05-20, 03:43 AM   #1176
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
Sony戲特別快有,上次Venom都係咁快。
由手機版發出
我朋友都話netflix上sony D戲特別快

睇完end game 睇far from home, 正
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-20, 05:37 AM   #1177
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
滴住嚟有咱家串流平台,WB 又有,Paramount 又會有,咁多間大片商係得 $ony 同 Dreamworks 無,拍埋去 Netflix 都好正常。

呢邊無你哋講嗰啲,反而有 John Wick 3 (死火,啱啱聖誕嚮 iTunes 特價買鬼咗添)、2019年版 Hellboy 同埋 《索爆高低戀》( Long Shot ),仲有舊年幾多人讚嘅勵志摔角片 Fighting with My Family。

此篇文章於 01-05-20 05:59 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-20, 06:24 PM   #1178
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
睇晒咁多集witcher.

幾條線串埋之後易理解D.

第3集好有獵魔feel.

打龍果集CG龍好假.

整體感覺係咪唔夠budget.
避開晒D 打怪場面. 大部份劇情反而集中係唔打怪既時候. 定抑或原著都係咁?
魔法CG慳得就慳, 好似星戰原力咁 呢邊舉起隻手果邊就訓底.
有個黑影飛黎飛去就話係jinn.
一D場面感覺應該係縮左皮. 例如第2集男主俾人捉左, 嚮個山窿道幾丁友講數, 以為係山賊. 但睇落去好似話果道係成個被迫害既精靈種族? 又葉妮芙幾十年既宮庭生涯用幾句對白就跳過左, 一個畫面都無.

其實原著係咪似烙印戰士, 一個孤獨戰士成日周圍打怪?

此篇文章於 01-06-20 07:56 PM 被 ahleung 編輯。
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-20, 10:24 PM   #1179
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: ahleung 查看文章
嗰一話後面連「黑影」都慳番,仲渣過啲粵語殘片吖陰功~~~

舊 01-06-20, 11:27 PM   #1180
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
Don't Fuck with Cats
Hunting an Internet Killer

紀錄片
得3集,幾好睇
事前唔好GOOGLE
乜都唔知咁睇
效果更佳 XD
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-20, 12:12 AM   #1181
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
上左 SPIDER-MAN: Far From Home

舊 01-07-20, 08:13 AM   #1182
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:

打龍果集CG龍好假.

避開晒D 打怪場面. 大部份劇情反而集中係唔打怪既時候. 定抑或原著都係咁?
魔法CG慳得就慳, 好似星戰原力咁 呢邊舉起隻手果邊就訓底.
一D場面感覺應該係縮左皮. 例如第2集男主俾人捉左, 嚮個山窿道幾丁友講數, 以為係山賊. 但睇落去好似話果道係成個被迫害既精靈種族? 又葉妮芙幾十年既宮庭生涯用幾句對白就跳過左, 一個畫面都無.

其實睇到第四集先驚覺有兩條時間線,可能調色,情景差唔多
葉妮芙條線又係邊?以為佢做咗十幾年巫師會輕取龍蝦
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-20, 09:47 AM   #1183
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagpirotase
引用:

打龍果集CG龍好假.

原著小說 比精靈捉左同埋金龍果段係豐富好多....多好多情節同人物
呢套野呢期做特效同CG 既Budget 應該細好多...
我諗之後既季度應該會加多D budget ...因為見到呢套野都幾受歡迎
情況好似GoT 初期D特效同CG 都唔係非常好...係後來既季度越加越多越玩越大
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-20, 10:18 AM   #1184
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
其實睇到第四集先驚覺有兩條時間線,可能調色,情景差唔多
葉妮芙條線又係邊?以為佢做咗十幾年巫師會輕取龍蝦
1. 我都係睇到第3集先知有兩條時間線. 因為男主幫緊個亂倫王帝, 而另一邊廂葉妮芙所在既舞會上, 有人用個王帝個名叫個細路.

2. 葉妮芙整容後嚮舞會冧掂左aiden王. 之後下次再見到佢已經係同妃嬪坐馬車, 閒談間話浪費左30年嚮宮庭D無謂事情上.
舊 01-07-20, 10:25 AM   #1185
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: PiroPiro 查看文章
原著小說 比精靈捉左同埋金龍果段係豐富好多....多好多情節同人物
呢套野呢期做特效同CG 既Budget 應該細好多...
我諗之後既季度應該會加多D budget ...因為見到呢套野都幾受歡迎
情況好似GoT 初期D特效同CG 都唔係非常好...係後來既季度越加越多越玩越大
我覺得要好似GoT咁受歡迎先會越拍越加budget. 反而好多劇我見係越拍越cut bud, 因為已經做起左個名有fan base, 可以hea D拍都照樣有人睇.
舊 01-07-20, 10:58 AM   #1186
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
未睇The Witcher,
但Toss A Coin To Your Witcher呢首歌個旋律真係幾洗腦~!
仲有好多翻唱版都好heavy metal…
同埋點解咁多人會拎去配VR GAME Beat Saber玩?!

The Witcher Soundtrack - Toss A Coin To Your Witcher Lyrics
https://www.youtube.com/watch?v=hqbS7O9qIXE

舊 01-07-20, 11:50 AM   #1187
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagpirotase
引用:
我覺得要好似GoT咁受歡迎先會越拍越加budget. 反而好多劇我見係越拍越cut bud, 因為已經做起左個名有fan base, 可以hea D拍都照樣有人睇.
現在睇來 Witcher 應該可以Heat 得起...
套戲播左之後
Witcher 3 隻game 仲好賣過幾年前初初出Game 時~
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-20, 01:41 PM   #1188
肉羊哩咖
griffin611

其實第一話已經講咗係兩條:先係 Ciri 同佢阿婆 Calanthe 講,有佢嚮咁細個,已經打嬴第一場仗。之後 Renfri 同 Gerald 河邊嗰一場,話 Calanthe 啱啱打勝第一場仗,睇第二次先留意到。

舊 01-08-20, 01:01 AM   #1189
肉羊哩咖
griffin611

老媽子!襲來?!《性教育》第二季

舊 01-08-20, 10:33 PM   #1190
肉羊哩咖
griffin611

失驚無神,套 Uncut Gems 會嚮月尾卅一號上架。Adam Sandler 完全破格之作,絕對唔係譾笑(雙關),係舊年好多人嘅十大最佳電影之一,以為佢會向大眾公映,點知小眾公映完直上 Netflix,唔,梗係滴住嚟壟斷喇~~~

-----

好多人話好正(但又未到攞奬嘅程度)但本人又未睇,Ozark 第三季終於有期,今年三月廿七:

此篇文章於 01-09-20 12:43 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-20, 04:07 AM   #1191
肉羊哩咖
griffin611

The Chilling Adventures of Sabina S3 快上架,先來個預告 X MV:

好似 Umbrella Academy 之後,再有另一套漫畫改篇真人版,Locke & Keys:

舊 01-12-20, 12:08 PM   #1192
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
Sony戲特別快有,上次Venom都係咁快。
由手機版發出
最記得係Spider-Man: Into the Spider-Verse,
Netflix好快有之餘,都有提供4K畫質~!
同係iTunes買的版本比較之下,
只係少咗Dolby Vision同追加內容咋…

Venom我反而係Netflix睇完,
之後見iTunes特價唔記得$48定$38買返收藏。

舊 01-12-20, 01:04 PM   #1193
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
岩岩睇 6 underground

Michael Bay 都預左係果 d,賣大美國之餘,亦有唔少自嘲,飛車爆炸好笑得黎又夠膠。

畫面仲拍得好靚。

幾意外
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-20, 07:35 PM   #1194
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
岩岩睇 6 underground

Michael Bay 都預左係果 d,賣大美國之餘,亦有唔少自嘲,飛車爆炸好笑得黎又夠膠。

畫面仲拍得好靚。

幾意外
由手機版發出
本來無留意邊個做導演
直到我見到架車撞落露天枱櫈會爆炸,哦~~~

我睇完覺得非常普通
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-20, 01:55 AM   #1195
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
search search下片見到有Dragon Quest Your story,click入去又無得睇...

舊 01-13-20, 05:59 PM   #1196
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Rance 查看文章
search search下片見到有Dragon Quest Your story,click入去又無得睇...
呢套想睇~

舊 01-14-20, 04:21 PM   #1197
ahleung
The One
Bannnned

Witcher story timeline
https://www.witchernetflix.com/en-gb
舊 01-15-20, 03:42 AM   #1198
肉羊哩咖
griffin611

識夾 band 嘅悟空

係就係舊片,Scoot Pilgrim vs the World,青春片,一大堆當年係散仔而家係大明星嘅客串/閒角( Chris Evans、Brie Larson、等等),好似 Booksmart 咁囉,故仔基本上係笑料堆砌出嚟,完全無乜條理可以講,節奏好有問題,好在啲「打鬥」又加埋一 啲街機原素,幾好睇幾好笑。睇過笑吓又幾好。未睇過真人版龍珠,不過只啲評價,呢套應該好好多。

舊 01-15-20, 09:25 AM   #1199
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
係就係舊片,Scoot Pilgrim vs the World,青春片,一大堆當年係散仔而家係大明星嘅客串/閒角( Chris Evans、Brie Larson、等等),好似 Booksmart 咁囉,故仔基本上係笑料堆砌出嚟,完全無乜條理可以講,節奏好有問題,好在啲「打鬥」又加埋一 啲街機原素,幾好睇幾好笑。睇過笑吓又幾好。未睇過真人版龍珠,不過只啲評價,呢套應該好好多。
我最記得反而係有隻好似熱血物語既game
舊 01-15-20, 10:35 PM   #1200
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
見到來週配信有二之國劇場版
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:08 AM

手機版 | APP版