Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 07-31-17, 11:38 PM   #301
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
地牢果幕唔怪得Cersei個妝咁重啦…
「和仇人深深一吻來代替講話好嗎」

又中伏…

Euron Greyjoy果隊戰艦係潛水艇嚟?
上次夜晚就話易d突襲o姐…

都話PLAN A,主軍+盟軍+3條龍直接打King's Landing最好啦…
宜家分散晒實力。
一定要同Jon Snow組隊打兩個大佬(Cersei+Night King)。

Game of Thrones: Season 7 Episode 4 Preview

"All my allies are gone." Game of Thrones airs on HBO on Sundays.

https://www.youtube.com/watch?v=cqgi1IjDoU8

此篇文章於 07-31-17 11:41 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-17, 01:07 AM   #302
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 2dn 查看文章
咁打Unsullied支艦隊又唔一定係佢帶既,起碼今集無影到佢響艦度。
咁仲神奇, 即係打Yara竟然唔駛用全力就打到佢全軍沉晒
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-17, 07:23 AM   #303
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: gingq7 查看文章
咁仲神奇, 即係打Yara竟然唔駛用全力就打到佢全軍沉晒
我覺得 Yara 個支艦隊作用似渡海小輪多d,Euron 打佢真係唔洗出全力,加上如果有人洩密的話,下下哩埋你後面突襲,點夠佢打。
不過TV要簡化太多,實有野拗。

舊 08-01-17, 01:03 PM   #304
gingq7

咁如果真係spider洩密, 當然全部野都講得通;

下集應該係野人騎兵大戰步兵了?
舊 08-07-17, 02:04 PM   #305
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

引用:
咁如果真係spider洩密, 當然全部野都講得通;

下集應該係野人騎兵大戰步兵了?
原來係清兵遇上轟炸機
睇到 House Stark 幾兄弟姊妹重逢都幾感觸...我原來又老左五年。
Jon 唔肯跪,要龍女幫手咁睇黎應該都要遵從 Targaryen 傳統先得喇。

此篇文章於 08-07-17 04:30 PM 被 2dn 編輯。
2dn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-17, 07:36 PM   #306
gingq7

- 其實Jon係唔係已經私下跪左 果幕完得好突然

- Onion Knight個提議其實係神提議, Jon你上左Daenerys咁咪唔駛跪又有援軍囉

- 估唔到Arya設定上已經去到咁好打, 可以和本劇接近最好打既人單挑而不落下風; 雖然明刀明槍實戰佢當然會輸比大力, 但佢咁既身型好易陰倒人

最尾果場大戰真係太正, 最難得係同場幾個主要角色都有可能死(而故事可以繼續), 好難估劇情點發展

此篇文章於 08-07-17 07:38 PM 被 gingq7 編輯。
舊 08-07-17, 08:46 PM   #307
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
- 其實Jon係唔係已經私下跪左 果幕完得好突然

- Onion Knight個提議其實係神提議, Jon你上左Daenerys咁咪唔駛跪又有援軍囉

- 估唔到Arya設定上已經去到咁好打, 可以和本劇接近最好打既人單挑而不落下風; 雖然明刀明槍實戰佢當然會輸比大力, 但佢咁既身型好易陰倒人

最尾果場大戰真係太正, 最難得係同場幾個主要角色都有可能死(而故事可以繼續), 好難估劇情點發展
睇前面ARYA其實已經殺左大力女幾次, 而且ARYA重會變身.....其實而家最難防人係ARYA

舊 08-07-17, 09:13 PM   #308
gingq7

前段大力女都未用盡全力, 我理解係佢出完腳後先比較認真,
不過無論如何, Arya都係超進化
舊 08-07-17, 10:46 PM   #309
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
我重以為大佬呢鑊gg確
咁都唔死

舊 08-07-17, 11:37 PM   #310
IDGAF
The One

唔好咁多廢話了,等老娘御駕親征,Dracarys…

同埋佢哋到咗Dragonstone咁耐都唔發現洞內有遠古文明的壁畫,
但反而由Jon Snow發現,
即係根本無好好掌握自己基地的環境,
隨時好似上集Casterly Rock有秘道被敵人入到城堡都唔知…

把匕首有咩特別功用?出鏡率都幾高吓喎~!

此篇文章於 08-08-17 10:19 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-17, 12:04 AM   #311
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
唔好咁多廢話了,等老娘御駕親征,Dracarys…

同埋佢哋到咗Dragonstone咁耐都唔發現洞內有遠古耿壁畫,
但反而由Jon Snow發現,
即係根本無好好掌握自己基地的環境,
隨時好似上集Casterly Rock有秘道入到城堡都唔知…

把匕首有咩特別功用?出鏡率都幾高吓喎~!
把匕首係用Valyrian鋼做, 亦係除左Dragon Glass以外可以殺到白鬼既武器

我估所有持有人都係故事最後關鍵

ARYA:匕首
JON:前Night Watch團長的劍
Jaime同大山婆:以Nad Stark的大劍重鑄的兩把劍

舊 08-08-17, 01:55 AM   #312
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
細佬都好堅, 先後凶走2個家姐

舊 08-08-17, 08:17 AM   #313
Eking

引用:
作者: 神龍 查看文章
細佬都好堅, 先後凶走2個家姐
2位家姐重活係現次元, 根本理解唔到佢細佬有幾勁

舊 08-08-17, 10:29 AM   #314
IDGAF
The One

引用:
作者: 零式 查看文章
把匕首係用Valyrian鋼做, 亦係除左Dragon Glass以外可以殺到白鬼既武器

我估所有持有人都係故事最後關鍵

ARYA:匕首
JON:前Night Watch團長的劍
Jaime同大山婆:以Nad Stark的大劍重鑄的兩把劍
Brienne VS Arya果幕,
我以為會用呢兩把Valyrian steel整的武器對決時,
並會出現金庸武俠小說倚天屠龍記,倚天劍 VS 屠龍刀出現秘笈果類劇情~!!!

Game of Thrones: Season 7 Episode 4: Brienne and Arya (HBO)

https://www.youtube.com/watch?v=9bI6h_9K4s0

舊 08-08-17, 11:21 AM   #315
gingq7

睇劍柄, Brienne用果把好似唔係Valyrian, 而只係普通練習用劍

不過其實照睇劇中表現, Valyrian劍唔見得特別鋒利, Ned, Jon, Jamie, Brienne無一次砍斷white walker以外的敵人的武器,
而觀乎根本無人信white walker存在和類似的Dargon Glass亦唔見得值錢(當日Stannis坐住成個Dragon Glass山但都咁缺錢),
唔知點解劇中Valyrian會成為高級品

此篇文章於 08-08-17 11:28 AM 被 gingq7 編輯。
舊 08-08-17, 11:54 AM   #316
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
仲諗住斷手同流氓騎士是但會死一個

P.S.
尼套劇D戰爭大部分都係突襲 一撞就散哂

有冇版友有睇小說 想知係咁都係咁講2句就打完?

舊 08-08-17, 12:13 PM   #317
gingq7

我覺得最大問題係成套劇行軍都無放哨無探子, 次次都突襲成功,
不過集數咁少又好難講得好詳細
舊 08-08-17, 01:06 PM   #318
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
睇完今集 再望下地圖

發現龍媽又係開隨意門

高庭 - 君臨 - 龍石島 呢三個點由西到東完全係一條直線

龍石島同君臨隔海相望

由龍石島出發要避過君臨城勢力範圍,伏擊係玫瑰大道路上既 Jamie

一係北上谷地登陸,途經河間地,先再南下河灣地

一係南下兜過風息堡、入多恩海,登陸多恩,再跨過沙漠北上河灣地
由手機版發出

此篇文章於 08-08-17 06:48 PM 被 Chitose1987 編輯。
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-17, 02:15 PM   #319
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

引用:
作者: Chitose1987 查看文章
睇完今集 再望下地圖

發現龍媽又係開隨意門

高庭 - 君臨 - 龍石島 呢三個點由西到東完全係一條直線

龍石島同君臨隔海相望

由龍石島出發要避過君臨城勢力範圍,伏擊係玫瑰大道路上既 Jamie

一係北上谷地登陸,途徑河間地,先再南下河灣地

一係南下兜過風息堡、入多恩海,登陸多恩,再跨過沙漠北上河灣地
由手機版發出
個戰場已經係黑水河,即君臨外圍,離龍石島唔係好遠。

舊 08-08-17, 02:25 PM   #320
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: 2dn 查看文章
個戰場已經係黑水河,即君臨外圍,離龍石島唔係好遠。
即係: 如果龍媽無兜路,咁君臨周圍既人全部都盲既,咁大支軍隊登陸 + 飛龍過境去打後排部隊無人知曉

基本上瑟曦呢邊都知道佢返左龍石島坐鎮 無咩可能海岸線唔佈防

但一兜路 就係隨意門既問題
由手機版發出

此篇文章於 08-08-17 02:31 PM 被 Chitose1987 編輯。
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-17, 04:12 PM   #321
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
睇地圖 仲唔明點解要坐船遊一圈去打岩城
明知自己海軍冇乜著數 AOC都唔會咁打啦

舊 08-08-17, 06:46 PM   #322
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

引用:
作者: Chitose1987 查看文章
即係: 如果龍媽無兜路,咁君臨周圍既人全部都盲既,咁大支軍隊登陸 + 飛龍過境去打後排部隊無人知曉

基本上瑟曦呢邊都知道佢返左龍石島坐鎮 無咩可能海岸線唔佈防

但一兜路 就係隨意門既問題
由手機版發出
如果咁行都可以避開君臨既,網上圖:

個世界觀似乎無廣域佈防個概念,守都係只限於守城,幾場戰役都係咁。
不過睇開d啦,TV 無咁多篇幅解釋,要駁/反駁都只不過係大家腦補。

舊 08-09-17, 11:23 AM   #323
IDGAF
The One

引用:
睇劍柄, Brienne用果把好似唔係Valyrian, 而只係普通練習用劍

不過其實照睇劇中表現, Valyrian劍唔見得特別鋒利, Ned, Jon, Jamie, Brienne無一次砍斷white walker以外的敵人的武器,
而觀乎根本無人信white walker存在和類似的Dargon Glass亦唔見得值錢(當日Stannis坐住成個Dragon Glass山但都咁缺錢),
唔知點解劇中Valyrian會成為高級品
我意思係想出現兩把Valyrian steel製武器對決場面睇下會有咩"火花"?
點知無…

唔知Valyrian steel會唔會有屠龍的能力呢?

舊 08-09-17, 11:38 AM   #324
Eking

照睇上集, 龍只不過係高物理防, 唔係魔法系, 哄要高攻就可以

舊 08-14-17, 09:51 PM   #325
gingq7

- 繼上季Uncle和blackfish回歸, 失蹤多季的某人今季亦終於回歸, 至此好似已無失蹤人口?

- Cersei睇黎可以玩到最後?

- 最後果場真係好正

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Game of Thrones 王小虎 電視遊戲討論版 18 05-22-12 07:25 AM
[日劇] 火9「ライアーゲーム Season 2(LIAR GAME)」 第1話「壮絶な騙し合い、ゲーム再開」丨(映画2010年3月6日公開 戸田恵梨香 松田翔太主演) money Neo Entertainment TREND 195 02-16-12 08:11 PM
[美劇] 24 season 7 steve Neo Entertainment TREND 99 07-27-09 02:53 PM
Rise of Nations: Thrones & Patriots 討論區 usayarE PC電腦遊戲討論版 253 12-04-04 10:58 PM
舊Game密碼一問 (DC-White Season / 水夏-全年齡版) Azusa H-GAMEの部屋 4 03-10-04 02:05 PM

現在的時間是 11:56 PM

手機版 | APP版