Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-13-16, 04:32 PM   #19826
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
剛才打山洞的嵐級,隻眼球BOSS居然給我寶具2的阿周那即死幹掉

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-16, 04:36 PM   #19827
gingq7

註冊日期: May 2008
修女的 水辺の聖女 話唔會實裝, 但又拎出黎用

瑪麗的寶具 愛すべき輝きは永遠に 都係話唔會用, 但而家又拎出黎

另外...

小玉有玉天崩, 月神有...

gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-16, 05:03 PM   #19828
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
淨係為左個活動
依家我先衝番羅賓70 海叔80 貝叔80

無諗過會用到咁徹底

我暫時仲打得好初段
唔知仲有冇人要升埋

不過目前比較多既聲音係升羅賓(或藤太)去打食材

※編輯補充番
我諗野方式比較舊派
唔係建議各師兄特登去升海叔同貝叔
只係自己鐘意有隻狂戰士跟身咁解
唔係呀
升狂戰士幾好
恰唔到屬就要用狂戰士打架啦
木鐵石我3隊都用狂戰士做主力
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-16, 05:05 PM   #19829
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
瑪爾大個句就可圈可點D
但瑪莉同月神話"基本唔會用"嘛

姐係可以期待月神再以另一個姿態再黎

話說
水著活動推出一段時間
雙子既評價愈黎愈高

修女既水邊限定我之前真係無留意
咁既地域setting真係好無言

雖然明個用意
但用起上黎好麻煩姐....

有d唔開心

舊 08-13-16, 05:08 PM   #19830
小嘉
The One

其實d 水著都係J圖多個實用性
但有L狐用都應該好過用布姐
暫時睇好似得水槍王同雙子勁
我想抽下水槍王但都知無可能中

另法老金同船長邊個勁d

此篇文章於 08-13-16 05:10 PM 被 小嘉 編輯。
舊 08-13-16, 05:10 PM   #19831
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 小嘉 查看文章
6其實d 水著都係J圖多個實用性
但有L狐用都應該好過用布姐
我想抽下水槍王但都知無可能中

另法老金同船長邊個勁d
聽講齊隊法老金勁d
但船長就易carry同配隊d

而且法老金要滿技都咪話唔容易..
比較高階向

我個人黎講抱住隻寶2船長已經心足了
唔追求法老金

舊 08-13-16, 05:13 PM   #19832
小嘉
The One

法老金升技係咪要用新料
舊 08-13-16, 05:14 PM   #19833
鐵之侍

法老金是打BOSS用,船長是打體用,各有千秋啦

引用:
法老金升技係咪要用新料
YES,不過最少應可升到靈基6(有蛇眼的話)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 08-13-16 05:18 PM 被 鐵之侍 編輯。
舊 08-13-16, 05:18 PM   #19834
小嘉
The One

另問,清姬頂唔頂到布姐個位?
舊 08-13-16, 05:28 PM   #19835
Bahamut

註冊日期: Apr 2003
活動故事線打完
請問農鐵 石 木材, 打山地嵐級定個別地點嵐級較抵?
Bahamut 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-16, 05:41 PM   #19836
鐵之侍

引用:
另問,清姬頂唔頂到布姐個位?
又是各有各優點吧,當然布姐會勁一些,但清姬優點是寶具和技能有異常(雖然第3技是雙刃劍,和狂版一樣對敵人降防加攻),最少4星鎗暫時最強應是她了

引用:
作者: Bahamut 查看文章
活動故事線打完
請問農鐵 石 木材, 打山地嵐級定個別地點嵐級較抵?
如果沒時間可以打山,但最好當然還是集中打一個專出的地點,像我今天弄了一輪石和木已達標了(因為我不換棋子,如果也要當然沒那麼快)

當然因為木和石的禮裝夠多也是原因(我試過一場打到2百多),不過我只有一張鐵配合有鐵加成的角色,打山洞嵐級起碼也能打110件出來

還有今天也算好運數個地方偶然也出蟹,打到一些貝殼出來

此篇文章於 08-13-16 05:48 PM 被 鐵之侍 編輯。
舊 08-13-16, 05:45 PM   #19837
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
清姬lv90好似都唔過萬攻...(純基本白值)

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-16, 06:17 PM   #19838
gingq7

清姬紅卡太破格(狂化EX+6hit),所以atk白值低可以理解,實際上唔差 (lv90 atk9874 加狂化EX 12%後= 11058多過李書文的10666)
4星槍計,李書文有星的情況下,一回合爆發可以贏清姬,但總體上我同意鐵大說她是4星最強槍

p.s. 布姐atk 11432, 其實唔高得過清姬好多, 但技能上清姬佔優,
再計埋布姐有愛人特攻, 總體上我覺得2隻差唔多

此篇文章於 08-13-16 06:24 PM 被 gingq7 編輯。
舊 08-13-16, 06:40 PM   #19839
蛋撻王子
功德完滿

弓雙子真係愈睇愈正
個下回馬槍好正

有能力其實都應該要寶2佢

此篇文章於 08-13-16 06:49 PM 被 蛋撻王子 編輯。
蛋撻王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-16, 06:46 PM   #19840
Bahamut

註冊日期: Apr 2003
弓雙子同水槍青NEET都係弓單體寶具
而家隻GAME既單體寶具弓英靈本身唔多 (5星只有月神係單體)
如果雙子同水槍青NEET寶具至少2以上, 再用聖杯升到90, 都可算係弓有力既英靈

而家泳裝角既寶具倍率都偏低.... 遲D應該要有寶具任升番卦...

此篇文章於 08-13-16 06:53 PM 被 Bahamut 編輯。
Bahamut 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-16, 07:02 PM   #19841
gingq7

寶具任?
沖田, 布姐, 嫁王, 劍式, 天草, 南丁, 黑狗, 伯爵, 黑貞, 成堆仲係度排緊隊
最耐的沖田等了9個月都未有

此篇文章於 08-13-16 07:05 PM 被 gingq7 編輯。
舊 08-13-16, 07:07 PM   #19842
stcdavidhk

其實照計係咪應該18/8出後半抽角呢

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
舊 08-13-16, 07:15 PM   #19843
gingq7

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
其實照計係咪應該18/8出後半抽角呢
第二部は8月22日(月)より開始予定です。 

不過確實無寫過第二部卡池幾時開, 我都好想快d有得抽
舊 08-13-16, 07:23 PM   #19844
stcdavidhk

引用:
作者: gingq7 查看文章

咁之係話....第一部8月31日完但第二部應該9月完!?(最初以為31號係完晒2部...)

舊 08-13-16, 07:31 PM   #19845
gingq7

引用:
咁之係話....第一部8月31日完但第二部應該9月完!?(最初以為31號係完晒2部...)
確實係31號完晒

イベント開催期間◆
2016年8月11日(木) 19:00~8月31日(水) 13:59まで (予定)

8月22日係剛好一半
舊 08-13-16, 07:33 PM   #19846
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
應該都係31日完哂
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-16, 07:41 PM   #19847
gingq7

我意思係
event第二部8月22日開始
但卡池第二部無寫過幾時開始

其實我想佢早d開卡池第二部, 跟住最尾一星期每一隻獨立UP一日.....咁就皆大歡喜
舊 08-13-16, 07:43 PM   #19848
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
引用:
修女的 水辺の聖女 話唔會實裝, 但又拎出黎用

瑪麗的寶具 愛すべき輝きは永遠に 都係話唔會用, 但而家又拎出黎

另外...

小玉有玉天崩, 月神有...

瑪麗o個個水著版變左件衫

仲有好多FGO新登場人物係設定集依加講有多過一個寶具
隻game內一個角色得一種用實在可惜 (雖然可以不斷出另一個版黎搶錢…)
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-16, 07:45 PM   #19849
蛋撻王子
功德完滿

引用:

好想快d抽第二波
隻隻都好想要

尤其係鐵拳修女

舊 08-13-16, 07:54 PM   #19850
gingq7

鐵拳修女技1和技2咁廢, 技3應該可以期待
最理想應該係一個帶負面效果的破格複合技能(類似L狐的技3), 然後可以用 天性之肉体(海)解 (對自身賦予弱體無效狀態(1次))

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 04:40 AM

手機版 | APP版