Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-29-13, 12:48 PM   #201
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: diabloex 查看文章
我都試過類似情況,同步聯絡人hold 住左,結果我用pc 上網修改過gmail 的聯絡人,跟住再同步又冇事。
唉...睇嚟都係要剷機先得喇
試過好多方法都係唔得. 連gmail都睇唔到郵件

相薄
大覺屋師真 目前離線  
舊 01-29-13, 01:46 PM   #202
( ゚ω゚)?
God of Gamer
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
可以試埋呢個嘅

Reset Google Account on Android without Deleting Data

http://androidadvices.com/reset-goog...deleting-data/

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
唉...睇嚟都係要剷機先得喇
試過好多方法都係唔得. 連gmail都睇唔到郵件

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線  
舊 01-29-13, 04:07 PM   #203
加量熱狗
Crazy Gamer
訓醒未啊你?

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
如果真的不想付款的話,試試用Line吧。
有些人是沒有信用卡,或是學生,在不能付款的情況下,面對要收費才可以用的apps,的確是無能為力的。
debit card買唔買到?對唔住我真係唔識銀行D野兼唔想申請credit card

舊 01-29-13, 04:52 PM   #204
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
想問E家用緊andriod Whatsapp嘅我可唔可以用iphone比錢買apps再變永久嘅方法?

Thanks

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 01-29-13, 05:25 PM   #205
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
想問E家用緊andriod Whatsapp嘅我可唔可以用iphone比錢買apps再變永久嘅方法?

Thanks
上邊我post左
http://www.dcfever.com/news/readnews.php?id=7674

因為係跟number,所為用iphone係app store 買咗變永久後可用番係android 機。
真十人€ 目前離線  
舊 01-29-13, 06:53 PM   #206
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
攪到咁迂迴,完全唔明點解唔可以好似ios咁俾一次攪掂晒....
卡柏 目前離線  
舊 01-29-13, 07:53 PM   #207
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
DELETE

HIM 目前離線  
舊 01-29-13, 07:56 PM   #208
加量熱狗
Crazy Gamer
訓醒未啊你?

註冊日期: Jun 2007
咁我張sim卡係普通sim卡咁點算?

完左之後我又冇credit卡要買都好煩

出預付卡咁買就好haha

舊 01-29-13, 10:06 PM   #209
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: 加量熱狗 查看文章
咁我張sim卡係普通sim卡咁點算?

完左之後我又冇credit卡要買都好煩

出預付卡咁買就好haha
恆生enjoy 消費卡 (debit card) 聽朋友講過可以買playstore既野.
X&Y 目前離線  
舊 01-30-13, 07:56 AM   #210
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
唔係唔比,係唔想年年比咁煩,同埋點解iphone比差唔多錢就可以永久?
人地一開始無得免費
另一邊免費玩左2年啦

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線  
舊 01-30-13, 09:27 AM   #211
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: pet3 查看文章
人地一開始無得免費
另一邊免費玩左2年啦
咁有問題,點解佢哋可以dayone比$8就可以永久?我部An仔就要每年比$8?

再者,你比an仔試用一年無人監你一定要咁做 ga wor

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 01-30-13, 09:32 AM   #212
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
人地一開始俾一次錢由玩十年變玩一世
另一邊免費玩左兩年依家每年收錢

我諗大部份人覺得俾錢買唔係問題,只係覺得唔公道姐.....
假如我有100歲命,我都係要多幾舊水,學d人話齋,食餐飯都冇左,之但係佢個收費方法,真係令人摸不著頭髮.....

btw, 依家出面多左好多果粉花生友....
卡柏 目前離線  
舊 01-30-13, 09:53 AM   #213
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
大家用wechat啦

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線  
舊 01-30-13, 09:56 AM   #214
真十人€
Game Master

點解著眼點去咗公唔公平? whatsapp 真係咁唔值得每年俾$8去用?
真十人€ 目前離線  
舊 01-30-13, 09:58 AM   #215
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
其實iPhone個whatsapp會自動死:

https://discussions.apple.com/thread...art=0&tstart=0

引用:
just got this email from whatsapp....

Hi,
Thanks for your message.
In order to connect to WhatsApp, or activate your number, you will need the latest version of WhatsApp - v2.8.7 - available from the App Store on your iPhone. Please note that iPod and iPad are not supported devices.
The latest version of WhatsApp for iPhone requires iOS 4.3 or later. Regretfully, Apple does not allow new app updates to be compatible with both iOS 6 and older versions of iOS, effectively ending support for iPhone 3G and the original iPhone. Because of Apple's policy change to new App Store submissions, there is nothing we can do at this time for users with older versions of iOS.
If you have an iPhone 3GS or newer device, please update to iOS 4.3 or later.

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線  
舊 01-30-13, 10:16 AM   #216
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
咁有問題,點解佢哋可以dayone比$8就可以永久?我部An仔就要每年比$8?

apple限制, 可能遲D plusin收費

我永久free外,身邊好多iphone轉android都永久whatsapp XD
網上多數學生or c9嘈

引用:
作者: mikemike 查看文章
大家用wechat啦
火星殘文?

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 01-30-13 10:21 AM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線  
舊 01-30-13, 10:54 AM   #217
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
兩年前見用iphone 用家o曹要比錢, 現在... 睇化了...
公唔公平? iphone 都算whatsapp 開荒牛, 睇開d 吧.. 其實jailbreak d 人值頭錢都唔洗比..

其實咁計較做乜, ios 個whatsapp 都冇android 咁好用, 只係講個"share" 已經差好遠...
now_loading 目前離線  
舊 01-30-13, 05:30 PM   #218
真十人€
Game Master

引用:
Sony Xperia Z 將於 2月18日在香港發佈!

繼早前 Sony 向會員發通知表示本年旗艦手機 Xperia Z 快將推出後,Sony 亦終於向傳媒發出邀請函,表示 Xperia Z 將會在 2月18日正式在香港發表,詳細發售日期及售價我們將會第一時間向大家報導。而手機除了支援 4G LTE 功能外,亦有防水防塵認證

http://www.android-hk.com/news/sony-...in-hk-in-2-18/
過完年後。。
真十人€ 目前離線  
舊 01-30-13, 05:37 PM   #219
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:

睇下你好唔好彩,以前我用IP4,我係佢免費時段買入Whatsapp,依家用Android機已經係永久性使用,其間無比過任何錢

舊 01-30-13, 05:42 PM   #220
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
想問下台版BUTTERFLY 有冇LTE架? 有D人話有, 有D人又話冇....
RS 200 目前離線  
舊 01-30-13, 05:48 PM   #221
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: RS 200 查看文章
想問下台版BUTTERFLY 有冇LTE架? 有D人話有, 有D人又話冇....
台灣本身冇LTE
台版冇了J,即3G版

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線  
舊 01-30-13, 06:05 PM   #222
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: 真十人€ 查看文章
過完年後。。
我要嘅係tab丫

舊 01-31-13, 12:27 AM   #223
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
xperia v有無勇者update左?
森羅 目前離線  
舊 01-31-13, 12:30 AM   #224
真十人€
Game Master

引用:
Sony Xperia Z 大陸官方售價正式出爐:人民幣 4,999 元

Amazon 中國你又猜錯啦!Sony 官方直營店今天在新浪微博上正式宣佈,Xperia Z 在中國大陸地區的官方售價為人民幣 4,999(約 HK$6,230 / NT$23,760)。據悉這款在 CES 2013 上亮相的 Sony 新旗艦已經開始接受預訂,至於正式的上市時間目前還沒有確定。港台地區的售價現在還沒有任何消息,但如果你對這款採用了 Qualcomm 四核心 S4 Pro 處理器、1,300 萬畫素相機的 5 吋 1080p 防水強機有意的話,不妨先看看我們之前的動手玩吧。

http://chinese.engadget.com/2013/01/...z-china-price/
唔知豐澤有無報錯數。

此篇文章於 01-31-13 12:32 AM 被 真十人€ 編輯。
真十人€ 目前離線  
舊 01-31-13, 01:15 AM   #225
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
岩岩係日本 big cam 見到有 xperia z 的 "樣板" (即係得部機個樣,無得玩個隻)
叫做過下手癮 ~

反而 butterfly 真機得紅色吸引,黑同白都麻麻地 (Anyway 呢部 HK 都無啦 ...)

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Android 系統/手提/平板 討論區 (九) KTN 手機平板遊戲討論版 1011 01-08-13 08:44 PM
Android 系統/手提/平板 討論區 (八) KTN 手機平板遊戲討論版 1005 08-30-12 04:19 PM
Android 系統/手提/平板 討論區 (七) KTN 手機平板遊戲討論版 1001 06-14-12 01:28 AM
Android 系統/手提/平板 討論區 (六) KTN 手機平板遊戲討論版 1018 04-04-12 04:29 PM
Android 系統/手提/平板 討論區 (三) KTN 手機平板遊戲討論版 1009 09-23-11 02:56 PM

現在的時間是 09:46 AM

手機版 | APP版