Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-26-16, 09:58 AM   #2226
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
其實1&2,只要齊BUFF、NERF、回狀態同毒就唔難打。
你果隊大概
弓乙 - 雷弓
雷妹 - BUFF劍
雷法 - NERF校+毒劍
黑甲 - 求其是但
FRIEND SUB - 翼杖
大概已經特2雷都唔會輸
結果頭先走去換左2把特效雷杖黎打,1TURN秒左特1雷,不過得番30幾萬,就黎燒晒D錢,應該好難再升D特效黎用,可能都要試下你個方法先得 XD

特2火線,用晒BUFF NERF,第1TURN已經俾人打剩7千,第2TURN死埋,唔夠力秒佢

冰線都秒唔到

此篇文章於 11-26-16 10:28 AM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-16, 10:30 AM   #2227
Celes
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
因為BOSS要冰,而勁既冰特大唔係個個有…

終章特效光弓有D用,中毒機率唔太高。
毒侵蝕完之後好似會持續,不過冬馬BOSS好長血…
仲有BUFF COUNTER(下TURN必NERF&唁COUNT行動),NERF無效。
即係唔駛用buff, nerf?
另外有無異常狀態攻擊?如果冇,就出1補血+3攻

舊 11-26-16, 10:38 AM   #2228
ShinDou

特2雷線都係岩岩好秒到,好似都係迫人換晒D特效黎用咁
舊 11-26-16, 10:41 AM   #2229
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Celes 查看文章
即係唔駛用buff, nerf?
另外有無異常狀態攻擊?如果冇,就出1補血+3攻
一樣有,至少要回狀一次,唔係大概真係65K都冇咩可能唔死
目前唔夠血挨到第5TURN,唔知會唔會有第二次異常…

舊 11-26-16, 10:54 AM   #2230
ShinDou

冰線換左2把冰特效大劍升到30LV都唔夠打,武太廢,人又太廢,成隊得50幾LV,唔駛打了 XD

其實點解你地好似好多血/好高防咁﹖定因為我完全唔升D ORB所以防低﹖XD
舊 11-26-16, 11:20 AM   #2231
Celes

引用:
一樣有,至少要回狀一次,唔係大概真係65K都冇咩可能唔死
目前唔夠血挨到第5TURN,唔知會唔會有第二次異常…
Thanks. Continue兩次ko左算

舊 11-26-16, 11:31 AM   #2232
Celes

引用:
作者: ShinDou 查看文章
冰線換左2把冰特效大劍升到30LV都唔夠打,武太廢,人又太廢,成隊得50幾LV,唔駛打了 XD

其實點解你地好似好多血/好高防咁﹖定因為我完全唔升D ORB所以防低﹖XD
最主要都係nerf左boss後唔算大力,其次一定要回狀態。贏果場靠朋友フレイ凍丈技5。
フレイ比其他法師(蘿莉神外)好係佢普攻強damage果招係計杖屬性,又加上而家D人既フレイ好強,加埋orb有7000以上魔攻。

舊 11-26-16, 11:47 AM   #2233
ShinDou

我BUFF加NERF左之後都俾人1回合打剩7千

反而我唔係俾D毒咒整死,係俾人1TURN扣左大半,兩TURN爆死左 XD
舊 11-26-16, 12:34 PM   #2234
Celes

引用:

反而我唔係俾D毒咒整死,係俾人1TURN扣左大半,兩TURN爆死左 XD
唔好用特效武喇,D防唔高。我寧願出唔啱屬性既強角色武器都冇用特效武⋯⋯

大概係咁

蘿莉廢冰杖技5,貪佢紅字同升大絶快
Frdフレイ凍杖技5
アリューゼbuff火剣(黑字⋯⋯)
雷妹nerf剣(黑字⋯⋯)又有得補下血
自supportフレイ狀態杖技2用3次,每次可補6000左右hp

沿途儲夠lv4大絕buff蘿莉神同フレイ能力。
打boss一開波buff出大絶
第二turn 解狀態同nerf, 之後都係正常咁打⋯⋯

舊 11-26-16, 12:53 PM   #2235
ShinDou

黑字扣得1半喎,我1隻石抽角都冇,冇翼杖,奶武得技1,我D陣唔靠秒打唔到,根本頂唔住
舊 11-26-16, 01:36 PM   #2236
Celes

我記得我lv82雷妹普攻第3下黑字都有一萬左右damage, 以負責nerf同補血既佢黎講,都算係咁。

另外我掛左隻翼杖フレイ,可以試下(廣告)

此篇文章於 11-26-16 01:40 PM 被 Celes 編輯。
Celes 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-16, 02:14 PM   #2237
神人ではない!新人だ

引用:

佢得第一TURN大力,你第2TURN NERF佢,好彩既回到炒佢PER都得

黑字唔係問題,在下打特2冰弱點,格硬挨到第5TURN照用火燒到佢叫媽媽

此篇文章於 11-26-16 02:18 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-16, 03:28 PM   #2238
ShinDou

終於過到火線,THANKS,不過打剩1下普攻,費事煩爆石過左佢算,仲爭冰同暗,我1把火都冇

毒左打佢痛好多,拖太多TURN俾佢出第2次全體1下爆左2萬幾

冰線易好多,可能因為有技4神弓,每HIT3萬,3SET打左45萬 XD

過埋暗線,唔係點補到血爭D要爆石 XD

此篇文章於 11-26-16 03:52 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-26-16, 04:05 PM   #2239
minazuki

註冊日期: Nov 2004
仲儲緊金,升爆把特效弓先打最後boss

game錢上次抽完珠
淨返果的花換返晒錢打還個和
由4百幾萬,變返6百幾萬
下次再有抽珠ev三星以下肥照賣算
反正最近有呢類狂派5星肥既ev

FD不嬲都係技高就多人用
我之前技2都日日30
技4有30應該係正常事啦
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-16, 04:10 PM   #2240
ShinDou

唔係呀,上個活動我掛技4神弓都係得十幾人用,魔力太低得4千幾

終篇打唔到了,打左4回合都係扣得少少

刷特1冰線屈金好正 XD 1TURN秒

此篇文章於 11-26-16 04:19 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-27-16, 09:55 AM   #2241
ShinDou

原來SUPPORT換凸石得上次果舊,咁其實而家有冇人用都冇乜所謂,又冇錢換,換D4星ORB黎食算,反正平時打唔到番黎
舊 11-27-16, 04:59 PM   #2242
minazuki

又黎女賊
舊 11-27-16, 05:37 PM   #2243
ShinDou

唔知做乜成日復刻女賊,又廢到用唔到,我上次連書都冇打,仲係LV1/25,除非佢又出粒加1千攻既玉先會有人用下
舊 11-27-16, 09:19 PM   #2244
神人ではない!新人だ

女賊真係BUFF下,HIT又唔夠多,力又唔大,仲要同雷妹同ルシオ同屬…
冇可能有運行…

舊 11-28-16, 05:51 PM   #2245
minazuki

31層開始有耐性

大森林.耐性
31.氷
32.?(非火雷聖
33.?(弱火非聖
34.?(非火雷聖闇
35.?(非火雷聖
36.雷
37.?(非火雷聖闇
38.?(非火雷聖氷
39.聖
40.?(非火雷聖
41.?(非火雷聖闇
42.雷
43.?(非火雷聖

打住咁多先
火應該有睇漏眼

此篇文章於 11-28-16 06:13 PM 被 minazuki 編輯。
舊 11-30-16, 06:29 PM   #2246
minazuki

終於出Slimeria
舊 12-01-16, 09:25 AM   #2247
神人ではない!新人だ

「シルメリア」は、ピンチの際に特に強力な力を発揮する弓使いの戦乙女となります。
有D驚佢地真係SET3個ABT都係少血系

舊 12-01-16, 04:35 PM   #2248
minazuki

引用:
「シルメリア」は、ピンチの際に特に強力な力を発揮する弓使いの戦乙女となります。
有D驚佢地真係SET3個ABT都係少血系
有人貼左圖啦
Silmeria 1
Silmeria 2
舊 12-01-16, 05:24 PM   #2249
minazuki

根本係騙案黎

STEP1 垃圾
STEP2 垃圾
STEP3 6星 Silmeria x 1
STEP4 6星 灼弓、buff神劍
STEP5 垃圾
舊 12-01-16, 05:29 PM   #2250
神人ではない!新人だ

1.5%,就算3倍都唔夠5%。
掟3000石餵下石狗咪算囉…

不過掟完3000又的確好唔抽之後果D5000,特別係3000食咗屎之後…

新武好唔吸引,今時今日冰結邊個中?

此篇文章於 12-01-16 05:38 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 12:41 AM

手機版 | APP版