Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 23 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 
攻略及心得交流區>[WiiU] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | < 海拉爾旅遊交流區>中文版已上市
chrischun 08:41 AM 05-24-17
原來係爆左機後,最後save會多粒星,不過只係顯示神廟嘅百分比,而唔係整個遊戲嘅百分比,有鬼用咩,我一早通曬120個神廟
IDGAF 08:48 AM 05-24-17
作者: chrischun:
1.地圖右下角有條村,其中一間屋入邊有個賭場,成隻遊戲大約需要25000盧比,用S/L大法
2.同上,到你贏錢後,買乜都得呀,不過要有準備25000盧比需要最少幾個鐘時間贏返嚟
3.我自己冇乜研究食譜,不過係鳥人村會有一個開神廟任務,叫你搵五姐妹,第三姐妹叫你煮野食比佢食,三文魚加牛油加麥,會全滿血另加4個心比你,重要的是村內有齊嚟三種材料,三文魚係上村前樓梯旁邊有個水塘,每次都起碼有一條,村內商店有牛油及麥
THX~!

賭場?係咪漁村開寶箱果度?

我上網問完,有網友教"賣飯盒"搵錢喎,
佢話「菇 x1+肉 x1+big hearty radish x1」呢道菜,整完賣返比商人可以有100 Rupees

http://zelda.gamepedia.com/Food

另外,有過上山碌齡方法,
應該係指呢個吧?,18:22開始
https://youtu.be/60D5bs7_x6c?t=18m22s

https://www.youtube.com/watch?v=60D5...ature=youtu.be

信長 11:41 AM 05-24-17
雪球應該係比較有效的方法..

尋日又做左D 任,笑死我
笑死我
同哥朗族鬥耐熱
part 1
VS 三個哥朗族,企去超熱石板.. 睇住佢地一個一個輸左,好好笑
part 2
溫度昇級,三條友旁邊吶喊助威

PatrickNo42 12:31 PM 05-24-17
賺錢有好多方法既,
有人打保齡、有人爬崖、有人打石怪、有人去漁村…睇你鍾意邊樣啫

至於買乜…除左套忍者裝之外其他都唔駛急住買

食譜方面其實煮藥比較方便
lodoss 03:21 PM 05-24-17
作者: PatrickNo42:
賺錢有好多方法既,
有人打保齡、有人爬崖、有人打石怪、有人去漁村…睇你鍾意邊樣啫

至於買乜…除左套忍者裝之外其他都唔駛急住買

食譜方面其實煮藥比較方便
其實錢賣料同開寶箱都夠晒用
PatrickNo42 04:56 PM 05-24-17
作者: lodoss:
其實錢賣料同開寶箱都夠晒用
解放最後一隻大妖精算系最大難題
要成萬真係要刻意儲
Toriya 11:19 PM 05-24-17
今集小林製藥好玩
將多餘材料 5 件 1 set 掟落鑊煲一煲
只要煮得成料理或藥水就可以賣好多錢
尤其係行完左上角雪山,一定會炸到成身狼肉
由手機版發出
DC 97 11:41 AM 05-27-17
系咪大部份石都可賣得?
信長 04:49 PM 05-27-17
作者: DC 97:
系咪大部份石都可賣得?
係, 正常咁玩
你身上有咩多, 按比例賣出去係ok
鑽石要留,其他都可以賣
DC 97 07:46 PM 05-27-17
爆左机仲可唔可玩返之前未做完D MISSION?
信長 08:54 PM 05-27-17
可以...
chrischun 06:36 AM 05-28-17
系咪大部份石都可賣得?
睇你有無儲裝備既引,如果有鑽石留22顆,Opal留49顆,紅寶石留20顆,藍寶石留20顆,topaz留20顆
DC 97 08:06 AM 05-31-17
打晒四獸拎埋劍~準備打大佬
14心加差吾多3圓氣~夠唔夠能力入去打?
系咪整晒牛肉串入去打最好?或有冇拎咩食物入去好D
PatrickNo42 09:30 AM 05-31-17
其實正式入去BOSS房之前都可以自由探索,唔駛咁急準備(王城都係唔錯既賺武器素材點)
夠唔夠打就睇你技術啦

過哂所有神獸之後發現今集d大迷宮都唔係好難
係火神獸前段比較刺激同水神獸有個要諗一陣既位
大部分難度高既解謎位都留左去d祠堂度
fortel 10:46 AM 05-31-17
其實呢隻GAME D BOSS好易打 你有MS基本上當佢地菜咁切....係解謎果到難既姐
IDGAF 12:36 PM 05-31-17
1.想問下一般武器進入損壞狀態之後有無得維修?
2.其實今集係咪無魚竿之類的工具?我暫時一係徙手捉,一係用炸彈炸魚再執。
3.點解把Master Sword的攻擊力有時係30攻,有時係60更攻,仲好似會發光添。

我淨係知火山地區有隻怪可以吸D生鏽的武器入身體噴返把翻新好的武器出嚟,
但我未玩到火山地區…只係爬晒所有塔開全地圖、打了大象、巨烏、拎咗大樹的Master Sword。

手上有一把50攻的雙打劍用嚟打咗人馬、Shrine入面的機械人就爛爛地了…
諗緊係咪要放棄佢,因為武器庫的位唔多。
lodoss 01:14 PM 05-31-17
作者: LEGOCAPTOR:
1.想問下一般武器進入損壞狀態之後有無得維修?
2.其實今集係咪無魚竿之類的工具?我暫時一係徙手捉,一係用炸彈炸魚再執。
3.點解把Master Sword的攻擊力有時係30攻,有時係60更攻,仲好似會發光添。

我淨係知火山地區有隻怪可以吸D生鏽的武器入身體噴返把翻新好的武器出嚟,
但我未玩到火山地區…只係爬晒所有塔開全地圖、打了大象、巨烏、拎咗大樹的Master Sword。

手上有一把50攻的雙打劍用嚟打咗人馬、Shrine入面的機械人就爛爛地了…
諗緊係咪要放棄佢,因為武器庫的位唔多。
1. 冇得維修
2. 冇魚竿, 重有可以放電箭
3. 我未去拿master sword答唔到你

50攻以上既雙手劍大把地方都有, 打到佢碎吧
另武器庫最多可增加到19個位(連埋master sword就20個位),
有隻大木精任務, 解左就可以用種子加位,
加埋弓同盾, 全部大約用500粒種子
信長 02:38 PM 05-31-17
60 攻係因為打機械兵,或者入城都有
就快出的DLC ,可打試練解放長駐60攻
搵多D 種的話,開晒武器格,就唔會為武器耐久值頭痛

後期一身3連,5連弓真係無敵
PatrickNo42 05:17 PM 05-31-17
退魔劍發光代表係覺醒狀態,
除左攻擊力兩倍之外,耐久度亦強化左差不多4倍

基本上遇着沾染ガノン妖氣既魔物(人馬、出面d機械人)同地方(王城、神獸)就會覺醒
所以過哂所有神獸先攞把劍其實係徙左
lodoss 05:24 PM 05-31-17
作者: PatrickNo42:
退魔劍發光代表係覺醒狀態,
除左攻擊力兩倍之外,耐久度亦強化左差不多4倍

基本上遇着沾染ガノン妖氣既魔物(人馬、出面d機械人)同地方(王城、神獸)就會覺醒
所以過哂所有神獸先攞把劍其實係徙左
咁我都係拎左把劍先繼續遊走

穿古代裝定勇者裝好??
古代娤對機械人有加乘,
另勇者裝對把劍有加乘
DC 97 10:04 PM 05-31-17
點解爆左机~個任務果到仲有加農未打?
SAVE 多左粒星
PatrickNo42 10:18 PM 05-31-17
作者: lodoss:
咁我都係拎左把劍先繼續遊走

穿古代裝定勇者裝好??
古代娤對機械人有加乘,
另勇者裝對把劍有加乘
前幾頁有人話勇者裝個效果其實有等於無(佢強化既係滿血先出到果招劍氣)…當做係一種fans service好d
2選1既話就古代裝
IDGAF 10:48 PM 05-31-17
唔該晒先,
咁korok seed係咪唔可以用sheikah sensor幫手搵?
唔係幾想睇攻略對地圖咁玩…

寶箱我就係拎咗相機功能之後,
用相機影低,再用sheikah sensor幫手搵。
昏迷童子Sleepy 11:00 PM 05-31-17
作者: LEGOCAPTOR:
唔該晒先,
咁korok seed係咪唔可以用sheikah sensor幫手搵?
唔係幾想睇攻略對地圖咁玩…

寶箱我就係拎咗相機功能之後,
用相機影低,再用sheikah sensor幫手搵。
遲d響DLC有個樹精面具可以搵種子......
新月 02:13 PM 06-01-17
角川本攻略我訂左
有無人想要?
$130
標籤:Breath of the Wild, The Legend of Zelda, ゼルダの伝説
第一 ... 23 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 

返回主題版面