Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 02專區

主題工具 顯示模式
舊 09-29-08, 12:08 PM   #1
好鬼煩
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2006
有無人覺得貓想控制人類

最近d貓好受歡迎,有d人對貓仲好對親人

老公同隻貓被車撞,竟然第一時間去睇隻貓而置棄老公不顧

非常不合理

我懷疑佢地用寄生蟲控制我地個腦,令人類成為佢地既奴僕

唔係亂講,係有根據

貓曾經被當成神咁拜,妖魔武則天都係貓迷,貓隻在禁宮自出自入

此篇文章於 09-29-08 12:11 PM 被 好鬼煩 編輯。 原因: 補充
好鬼煩 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-08, 12:17 PM   #2
God of Gamer
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
哦 。
咁貓曾經被當成惡魔咁燒又點計?

我成篇舊唐書卷六【本紀第六 則天皇后】都唔覺有個貓字

此篇文章於 09-29-08 12:50 PM 被 狼 編輯。
狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-08, 01:13 PM   #3
沒名字的?君
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
哦 。
咁貓曾經被當成惡魔咁燒又點計?
果D係同樓主一樣發現左貓想控制人類陰謀的正義人仕反抗起義事件

舊 09-29-08, 01:27 PM   #4
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
哩樣野最成功既例子叫加菲

完全成為左佢主人既主人

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-08, 01:36 PM   #5
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
因為部分冇養貓冇同貓親密接觸ge人都有對貓親近傾向,
我認為係貓發出磁場, 控制人類思想可能性比較大

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-08, 01:39 PM   #6
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
唔理邊個控制邊個...
其實人都無「權」控制喵喵~ 只係人自大了...

其實如果喵喵可以同人類溝通已經好正~~~~ @v@

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-08, 01:45 PM   #7
HM

註冊日期: May 2007
呢個搞笑topic黎架?
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-08, 02:04 PM   #8
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
呢個topic真係好02
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-08, 02:19 PM   #9
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
等如米奇老鼠係惡魔化身差不多

舊 09-29-08, 05:20 PM   #10
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
作者: 管家婆 查看文章
等如米奇老鼠係惡魔化身差不多
我信o架

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-08, 06:06 PM   #11
Fio

註冊日期: Dec 2001
係lor,明明好累,見到隻死o野四腳朝天咁就會行埋去"卵"佢,我都控制唔到,真係得人驚
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-08, 02:19 PM   #12
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
一早就有人話左貓係外星生物黎嫁啦

舊 09-29-08, 02:23 PM   #13
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

引用:
作者: Bigwater 查看文章
邊到有D 咁的報導~
我有興趣睇下~ XD

XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
舊 09-29-08, 02:24 PM   #14
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
引用:
忍者功夫貓

舊 09-30-08, 09:08 AM   #15
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
係唔係有集衛斯理都禁講過 ?
定我記錯隻貓比人上身

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-08, 10:45 AM   #16
Frozen Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 代官 查看文章
係唔係有集衛斯理都禁講過 ?
定我記錯隻貓比人上身
老貓 a

無記錯果隻老貓係外星人既意志錯誤選擇入左响古埃及時代一隻看似有崇高地位既貓身內...
即係原本果隻貓唔係由外星來的
Frozen Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-08, 02:30 PM   #17
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
我覺得樓主好正

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-08, 02:40 PM   #18
Eking

註冊日期: Feb 2006
咁都算根據.....好果你發現有座皇宮係貓自己起, 我就信, 自古以黎, 人類都係乜鬼都拜一餐架啦, 十二生肖, 大象, 貓, 獅子 乜都有

舊 09-29-08, 03:31 PM   #19
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
我不能同意更多

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-08, 03:39 PM   #20
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
貓耳控-利用貓耳發射電波控制人類,被控者稱為貓耳控 . (參考:蘿莉控)
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-08, 04:23 PM   #21
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
樓主其實係唔係想講d貓似港女呢?
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-08, 04:27 PM   #22
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: dragonwing84 查看文章
樓主其實係唔係想講d貓似港女呢?
最近d 港女好受歡迎,有d人對港女仲好對親人

老公同港女被車撞,竟然第一時間去睇港女而置棄老公不顧

非常不合理(以下略)

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-08, 02:14 AM   #23
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
最近d 港女好受歡迎,有d人對港女仲好對親人

老公同港女被車撞,竟然第一時間去睇港女而置棄老公不顧

非常不合理(以下略)

我睇完堅係笑左~ 應該放去一睇就笑的清談topic~

舊 09-29-08, 05:05 PM   #24
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
貓想控制人類? 根本是人類自己把貓找回來主動奉獻的 為何要把責任推在牠們身上?

(有些人寵愛狗 於是狗又想控制人類了?)
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-08, 06:07 PM   #25
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: Iro 查看文章
貓想控制人類? 根本是人類自己把貓找回來主動奉獻的 為何要把責任推在牠們身上?
同意
d人自願做貓奴無得怨
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:54 AM

手機版 | APP版