Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 05-30-12, 06:34 PM   #26
Rse9
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: PiroPiro 查看文章
The battle of black water 同小說既出入相當大… 利用 widefire 既方法太過簡單…
而 Stannis 居然要親自上前線…搞到佢好似係猛將咁…

Anyway 以電視來講,場面做得好好了
Stannis唔係根本就係一個猛將咩?

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-12, 06:58 PM   #27
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagpirotase
引用:
作者: Rse9 查看文章
Stannis唔係根本就係一個猛將咩?
親自帶兵,我相信佢會, 但小說入面有寫明佢同 泰温一樣 鍾意坐震後方指揮軍隊…
但係 戲入面佢差唔多係第一個衝出去既人… 咁同我印像中既 stannis 既性格好唔同… 可能 hbo 想寫到佢同小說係唔同啦…

不過 battle of black water 真係簡化左好多…一集就打完……
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-12, 08:55 PM   #28
Rse9

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: PiroPiro 查看文章
親自帶兵,我相信佢會, 但小說入面有寫明佢同 泰温一樣 鍾意坐震後方指揮軍隊…
但係 戲入面佢差唔多係第一個衝出去既人… 咁同我印像中既 stannis 既性格好唔同… 可能 hbo 想寫到佢同小說係唔同啦…

不過 battle of black water 真係簡化左好多…一集就打完……
戲劇效果JE唔搵佢出去斬下就好悶

唔夠budget做足晒啦
好似拍魔戒咁拍戲而唔係拍劇既話就可能可以跟足D既

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-12, 02:34 PM   #29
Bigwater
God of Gamer

唔知幾時到season 3

忍唔著睇左少少剷透,season 3會灰爆

舊 06-05-12, 03:53 PM   #30
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
作者: Bigwater 查看文章
唔知幾時到season 3

忍唔著睇左少少剷透,season 3會灰爆
咁唔爭在劇透埋
season 4 會灰過 season 3 囉
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-12, 11:34 PM   #31
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

XBox Live Gamertagpirotase
引用:
作者: ammms 查看文章
咁唔爭在劇透埋
season 4 會灰過 season 3 囉
成套作品最重要既主題就係... Valar Morghulis
凡人總要一死...

無論係平民百姓...定係國王同領主...
無論你幾武功高強..定係學識過人...

Valar Morghulis~
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-12, 02:27 PM   #32
遊戲人間
"oui"

XBox Live Gamertagark0811
Oh.....原來今季都係得10集...仲以為明天又有得睇...

有排先等到下年4月.....

舊 04-03-13, 10:21 AM   #33
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
S3E1,由於呢套劇本身已經七國咁亂,加上同S2隔咗都有一段時間先播。
再睇返的時候,有D人物已經唔多記得佢上季做過D乜…

同埋主線果幾班人究竟幾時先會"相遇"?
睇OP個地圖佢哋個活動地點都隔得幾遠下,
另外,果3條小火龍幾時先會長大呢?唔會到S4都係捉緊魚食吧…

舊 04-18-13, 09:58 PM   #34
IDGAF
The One

S3E3,最後的片尾曲…古裝片都咁ROCK

按佢哋的進度,今季要再開戰的機會都不大…

有時諗如果狼家的人有手提電話(烏鴉先啱)通訊就唔駛拖咁耐啦。

此篇文章於 04-18-13 10:01 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-13, 10:58 PM   #35
黑澤夜
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
今集肥仔用果把黑刀仔殺左隻 白鬼 , 之後都唔拎返 ............
明明係唯一殺到 白鬼 既武器
黑澤夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-13, 02:21 AM   #36
IDGAF
The One

Game of Desks

Game of Desks - Late Night With Jimmy Fallon

In the newest Late Night Digital Original, Jimmy Fallon shows how the world of Late Night is not that different from "Game of Thrones."

舊 05-28-13, 05:37 AM   #37
IDGAF
The One

估唔到日本的Games of Thrones 會配埋日文成個感覺可以唔同晒。

Here, Have Some Games of Thrones in Japanese
http://kotaku.com/here-have-some-gam...nese-509983023

http://youtu.be/6CbDw3vou54

http://youtu.be/8w2oRokNU3s

此篇文章於 05-28-13 05:40 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-13, 11:24 PM   #38
黑澤夜
Crazy Gamer

嘩..........今集 , 好突然 .............
真係估佢唔到 ........
自第一季後 , 好耐未有過咁既感覺 !
舊 06-04-13, 12:37 AM   #39
遊戲人間
"oui"

XBox Live Gamertagark0811
無睇原著...估唔到會咁突然.

舊 06-05-13, 12:49 AM   #40
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
ep 9 真係超灰...

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
Cancer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-13, 05:13 AM   #41
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-13, 11:08 PM   #42
ammms
渣根懦夫

原來做到 Red Wedding
再灰都仲有囉

舊 06-06-13, 05:10 PM   #43
IDGAF
The One

引用:
作者: 黑澤夜 查看文章
嘩..........今集 , 好突然 .............
真係估佢唔到 ........
自第一季後 , 好耐未有過咁既感覺 !
引用:
作者: 遊戲人間 查看文章
無睇原著...估唔到會咁突然.
引用:
作者: Cancer 查看文章
ep 9 真係超灰...
我都無睇小說版,
S3E9真係好突然~!

所以信守承諾真係好重要~!

舊 06-06-13, 05:29 PM   #44
Eking

註冊日期: Feb 2006
....
依家係咪死剩私生子, 2個女, 同2個細仔 ? ... 連 亞媽都死埋....~
冇睇小說...不過第二細仔有d咁能力, 會唔會將來可以控制龍......

舊 06-06-13, 09:30 PM   #45
黑澤夜
Crazy Gamer

其實........

冇睇過原著
但其實我都唔知大仔有咩作為 , 由 season 2 開始成為 king of North , 但 成個 season 2 + 3 都係係個地圖行來行去 , 唔覺得佢真係有開戰 ( 可能 skip 左 )

行到 自己 d 人走晒 , 相反暴風之降生果邊愈來愈勁
依家 stark 家成年男丁應該得返 Jon Snow ?

舊 06-06-13, 10:53 PM   #46
ammms
渣根懦夫

唔想知劇情就咪多手
之後阿媽復活
細女盲左

舊 06-10-13, 12:02 PM   #47
IDGAF
The One

劇透圖?!

Game Of Thrones' [SPOILER] Wedding, Now In LEGO Form

http://kotaku.com/game-of-thrones-sp...form-512212768

舊 06-10-13, 12:20 PM   #48
Eking

註冊日期: Feb 2006
地下個條係腸定血.......

舊 06-12-13, 10:52 PM   #49
黑澤夜
Crazy Gamer

話咁快又完 , 又要等一年了
舊 07-04-13, 04:44 PM   #50
someday
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
(本人是小說黨)

其實個人覺得第四部比起之前三部黎講水準下降左, 同埋講南方啲諸侯們有點悶
啲主角嘅故事又有點唔知寫緊乜咁.. 尤其艾莉亞同珊莎嘅故事都唔係好知想點發展, 之前就話想復仇同埋同家人團聚, 不過第四部有點唔知想做乜咁..

反而開始對Jamie條線有興趣

Anyway, 希望第五部快點出中文版啦
someday 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Game of Thrones 王小虎 電視遊戲討論版 18 05-22-12 07:25 AM
[日劇] 火9「ライアーゲーム Season 2(LIAR GAME)」 第1話「壮絶な騙し合い、ゲーム再開」丨(映画2010年3月6日公開 戸田恵梨香 松田翔太主演) money Neo Entertainment TREND 195 02-16-12 08:11 PM
[美劇] 24 season 7 steve Neo Entertainment TREND 99 07-27-09 02:53 PM
Rise of Nations: Thrones & Patriots 討論區 usayarE PC電腦遊戲討論版 253 12-04-04 10:58 PM
舊Game密碼一問 (DC-White Season / 水夏-全年齡版) Azusa H-GAMEの部屋 4 03-10-04 02:05 PM

現在的時間是 05:16 PM

手機版 | APP版