Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-27-23, 10:55 AM   #2501
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
今次部支Rezel好廚
未研究, 係咪TR級別?

舊 01-27-23, 07:47 PM   #2502
Hunter

註冊日期: Jan 2002
部新機支水喉炮可以邊行邊儲, 儲2.5秒就得, 飛行形態儲1.5秒就得
有2種格鬥+高性平衡器
飛行形態有急迴
MS形態速度135, 高速移動200, 突擊機要追佢都唔易

此篇文章於 01-27-23 07:50 PM 被 Hunter 編輯。
Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-23, 10:52 AM   #2503
wing
格鬥低手

引用:
作者: Hunter 查看文章
部新機支水喉炮可以邊行邊儲, 儲2.5秒就得, 飛行形態儲1.5秒就得
有2種格鬥+高性平衡器
飛行形態有急迴
MS形態速度135, 高速移動200, 突擊機要追佢都唔易
450果隻槍手形的高cost版?

舊 01-28-23, 10:10 PM   #2504
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
新機大部是原罪,e幾曰只見過一兩場真是玩得勁,
其他9成都亂飛玩墜機,然後就冇然後....

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-23, 10:44 PM   #2505
wing
格鬥低手

引用:
作者: kog 查看文章
新機大部是原罪,e幾曰只見過一兩場真是玩得勁,
其他9成都亂飛玩墜機,然後就冇然後....
變形機真係難玩。除非係唔駛變形駁槍都夠勁。

依家成街都係GP01....琴晚試過一隊出3部

此篇文章於 01-30-23 12:08 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-23, 07:52 PM   #2506
安安

新正頭
係咪玩野呀

引用:
https://bo2.ggame.jp/hk/info/?p=105994

發送內容: 1枚代幣
發送對象: 所有玩家
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-23, 08:26 PM   #2507
wing
格鬥低手

引用:
作者: 安安 查看文章
新正頭
係咪玩野呀
講乜鬼 "歉意" "發送",根本只係 "補番"

仲要1 coin咁唔老黎

舊 02-02-23, 04:12 PM   #2508
wing
格鬥低手

今日新機係GP01水中型......... 聽都未聽過.......

之後會唔會出埋02 03水中型

舊 02-03-23, 02:38 PM   #2509
kog
Moderator
リン・ミンメイ

新機最大問題是3耐放係耐實,
另兩耐唔推高好易死,推高又推唔到攻,
累停又唔夠(點水有加成,好d),
地上唔夠原版gp01好用,水底就另計。

舊 02-03-23, 05:22 PM   #2510
wing
格鬥低手

引用:
新機最大問題是3耐放係耐實,
另兩耐唔推高好易死,推高又推唔到攻,
累停又唔夠(點水有加成,好d),
地上唔夠原版gp01好用,水底就另計。
550依家最勁果隻援係進階TR1,唔推高耐光會死得好快。

舊 02-03-23, 08:47 PM   #2511
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: wing 查看文章
550依家最勁果隻援係進階TR1,唔推高耐光會死得好快。
我唔好彩,昨晚幾場對家都用零式,
我已裝了LV2腳甲,都不停被打斷(佢地專射腳),
今曰起身再打,改LV3腳甲和加13耐格和13耐光,先可以正常咁打。
不過放棄了攻擊力。

舊 02-03-23, 08:57 PM   #2512
wing
格鬥低手

引用:
我唔好彩,昨晚幾場對家都用零式,
我已裝了LV2腳甲,都不停被打斷(佢地專射腳),
今曰起身再打,改LV3腳甲和加13耐格和13耐光,先可以正常咁打。
不過放棄了攻擊力。
零式依家少見

一街都係GP01同百改

舊 02-21-23, 06:56 PM   #2513
wing
格鬥低手

S Gundam, 600紅機。
出新地圖,0083第一集果個跌左落地面的爛衛星

舊 02-21-23, 08:42 PM   #2514
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
S Gundam, 600紅機。
出新地圖,0083第一集果個跌左落地面的爛衛星
終於唔洗打400cost,連續兩星期D分不停跌

舊 02-21-23, 09:29 PM   #2515
安安

https://bo2.ggame.jp/hk/info/?p=107050

被重力束縛靈魂的這類玩家或許不熟悉在宇宙戰鬥,但根據
地上戰及累積至今的遊玩經驗,所以訂為宇宙分級C-以上。

舊 02-21-23, 11:32 PM   #2516
wing
格鬥低手

引用:
終於唔洗打400cost,連續兩星期D分不停跌
攞隻隱形渣或者陸戰蒼白打400c其實都穩陣

舊 02-22-23, 02:46 PM   #2517
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
攞隻隱形渣或者陸戰蒼白打400c其實都穩陣
因為低cost機能有限,贏率好多時睇teamwork,
但我深夜鬼佬時段打,打法各異,冇teamwork可言...

高cost機種類多,例如龍飛遠程射或夜鹿v偷襲,
可以單獨行動,teamwork需求就少好多,
而且格槽都多d,可以改成較配合自己玩法。

舊 02-22-23, 04:05 PM   #2518
wing
格鬥低手

引用:
因為低cost機能有限,贏率好多時睇teamwork,
但我深夜鬼佬時段打,打法各異,冇teamwork可言...

高cost機種類多,例如龍飛遠程射或夜鹿v偷襲,
可以單獨行動,teamwork需求就少好多,
而且格槽都多d,可以改成較配合自己玩法。
我反而鍾意打400 同450,好多機都好好玩。而且平衡算比較好,好多機強勢但又未到屈的地步。

舊 02-22-23, 09:52 PM   #2519
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
我反而鍾意打400 同450,好多機都好好玩。而且平衡算比較好,好多機強勢但又未到屈的地步。
我主場是500~650,細號有女妖打700贏面都比較大,大號冇就只得50/50,
450又是得50/50,400以下果D 50都冇,睇隊友幫唔幫拖啦。

好似上星期隻強襲沙漠渣古,隊友唔一齊上我就輸硬,
我部機打近戰,收招撞完冇氣走,隊友唔上前追汎用打,
我必比對面D汎用打死,成績都兩極化。

舊 02-23-23, 09:38 AM   #2520
wing
格鬥低手

引用:
我主場是500~650,細號有女妖打700贏面都比較大,大號冇就只得50/50,
450又是得50/50,400以下果D 50都冇,睇隊友幫唔幫拖啦。

好似上星期隻強襲沙漠渣古,隊友唔一齊上我就輸硬,
我部機打近戰,收招撞完冇氣走,隊友唔上前追汎用打,
我必比對面D汎用打死,成績都兩極化。
抽唔到強襲沙漠渣古,冇用過,不過即停炮+斧好似幾惡

舊 02-23-23, 01:23 PM   #2521
安安

https://bo2.ggame.jp/hk/info/?p=107120
更新檔案 ver.0165

https://bo2.ggame.jp/tw/info/?p=107077
2023/02/23 機體相關調整
舊 02-23-23, 02:07 PM   #2522
kog
Moderator
リン・ミンメイ

隻S巾有戰甲,有損控,有急回,有重擊,有能力up,有飛天,有空格,
技能超勁,實戰應該唔差得去邊(3月1日先抽)

舊 02-23-23, 02:14 PM   #2523
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
抽唔到強襲沙漠渣古,冇用過,不過即停炮+斧好似幾惡
打停接唔到斧(拎出來太慢),斧是down攻擊用,
或對手冇留意直接打落去(會大硬直)。

舊 02-23-23, 02:54 PM   #2524
wing
格鬥低手

引用:
作者: 安安 查看文章
https://bo2.ggame.jp/hk/info/?p=107120
更新檔案 ver.0165

https://bo2.ggame.jp/tw/info/?p=107077
2023/02/23 機體相關調整
新場又窄又細又多障礙物,成日幾部機迫埋一齊,用百改打3舖已經試左2次一劍斬死2部。

舊 02-23-23, 02:55 PM   #2525
wing
格鬥低手

引用:
隻S巾有戰甲,有損控,有急回,有重擊,有能力up,有飛天,有空格,
技能超勁,實戰應該唔差得去邊(3月1日先抽)
要課果枝專用槍係咪好勁?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] 「機動戦士ガンダム バトルオペレーション2」Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2︱基本免費/攻略交流區 開放中 安安 電視遊戲討論版 144 08-02-18 07:53 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 Vol.3 GN00508771 攻略及心得交流區 1522 04-30-17 02:00 PM
放 Gundam Battle Operation 賈圖專用勇士Code siuterry 買賣專區 0 01-25-15 02:58 PM
[PSV] 機動戰士 Gundam Battle Operation 配信決定! square-enix 手提遊戲機討論版 3 05-30-13 11:49 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM

現在的時間是 10:24 PM

手機版 | APP版