Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 02-20-20, 05:06 PM   #451
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
台灣因為國民黨安排左架病毒飛機,感染數字追緊上黎....
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 05:20 PM   #452
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
日本D官同香港應該差不多

Heaven 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 08:12 PM   #453
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
究竟屯門牛去晒邊呢。。。

https://www.facebook.com/lai.alfredh...4223837854467/
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 08:19 PM   #454
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
日本班官ON_唔係今日開始既事

舊 02-20-20, 09:30 PM   #455
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

01 報有 popo 中
由手機版發出
舊 02-20-20, 09:50 PM   #456
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: J+1 查看文章
究竟屯門牛去晒邊呢。。。

https://www.facebook.com/lai.alfredh...4223837854467/
由手機版發出
屯門牛是最不團結的生物

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 09:55 PM   #457
安安

註冊日期: Jan 2002
亞基拉復活無人講?

引用:
https://www.chinatimes.com/realtimen...9-260408?chdtv
《阿基拉》在1988年上映,在32年前就精準預言2020年奧運將在東京舉行。
但因第3次世界大戰,東京奧運在開幕前147天中止,往回推算就是2020年2月29日。
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 10:14 PM   #458
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
由手機版發出
仲要係理大攻城戰指揮官
拿人地榮休Party PK鄧你唔係唔去架嘛?PPRB唔係唔去呀嘛?

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 10:38 PM   #459
安安

註冊日期: Jan 2002
https://www.ttv.com.tw/news/view/10902200024800N/
兩日確診病例直線上升,南韓政府宣布疫情進入社區傳播階段
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 10:59 PM   #460
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
由手機版發出
廁紙之後到香檳?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 11:28 PM   #461
Tano
嫑憅

引用:
作者: 安安 查看文章
亞基拉復活無人講?
#377算唔算

雖然期待鐵雄出現係香港多過係日本

引用:
作者: Tano 查看文章
大友克洋 根本係另一次元的燈神

#AKIRA

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 02-21-20, 01:45 AM   #462
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
原本諗住今年3月去Anime Japan ,但因為武肺關係決定取消

但取消原因隨著日本政府處理郵輪感染越搞越差後唔同咗

喺日本確診數目因為艘郵輪暴升前: 「做個負責任嘅港宅,唔好學強国人咁自私連累他人咁連累日本」

暴升及開始有病患死亡後:「都係留返喺香港好啲,隨時香港仲安全過日本。話晒香港人經歷過沙士,點都有危機意識,但日本人冇呢方面嘅意識」

PS 黑警中招可喜可賀,聽日輪到香檳斷市 XD

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-20, 07:29 AM   #463
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
#377算唔算

雖然期待鐵雄出現係香港多過係日本
D 真蝗蟲去到中國,同埋年中開始執行香港人權法時,應該就差唔多開波???
由手機版發出
舊 02-21-20, 08:41 AM   #464
Tano
嫑憅

引用:
D 真蝗蟲去到中國,同埋年中開始執行香港人權法時,應該就差唔多開波???
由手機版發出
但批巨蝗好大機會先經泰國

其實似風之谷多D

差在冇火之7日......

[OT]這類“預言番”全部集中在昭和最後十年期間[/OT]

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ

此篇文章於 02-21-20 08:46 AM 被 Tano 編輯。
舊 02-21-20, 09:06 AM   #465
Heaven
Game Master

南韓大邱疑社區爆新型肺炎 市長促250萬居民留在家
https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...2-20200220.htm

依家識驚 亞洲國家開始大爆發
希望最後無事捱得過
由手機版發出
舊 02-21-20, 09:07 AM   #466
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
原本諗住今年3月去Anime Japan ,但因為武肺關係決定取消

但取消原因隨著日本政府處理郵輪感染越搞越差後唔同咗

喺日本確診數目因為艘郵輪暴升前: 「做個負責任嘅港宅,唔好學強国人咁自私連累他人咁連累日本」

暴升及開始有病患死亡後:「都係留返喺香港好啲,隨時香港仲安全過日本。話晒香港人經歷過沙士,點都有危機意識,但日本人冇呢方面嘅意識」

PS 黑警中招可喜可賀,聽日輪到香檳斷市 XD
日本哩邊好多人想戴口罩都買唔到

結果大多數人都唔戴

酒店食早餐都危

岩岩東橫有條友邊揀早餐邊咳
埋到位又邊食邊咳
條友唔似日本人
食野根本戴唔到口罩防哩D人

如果早餐可以拎上房食就好

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-20, 09:09 AM   #467
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
男警確診新型肺炎 59名曾聚餐警員要接受檢疫
https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...6-20200221.htm

59名警務人員聚餐?
非常時期,d聚會真係應該要停一停。
包括教會,多人聚餐 BBQ 打邊爐...

否則真係非常容易一鑊熟

話說原來日本唔夠快速測試劑,怪唔之得鑽石公主號咁耐都未測完…

此篇文章於 02-21-20 09:13 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-20, 09:42 AM   #468
Heaven
Game Master

【武漢肺炎】油美苑確診男警常到大本型一粥麵 同店女收銀亦確診
https://www.hk01.com/article/437644

收個銀咁短時間都中招 無陰公
由手機版發出
舊 02-21-20, 09:49 AM   #469
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
但批巨蝗好大機會先經泰國

其實似風之谷多D

差在冇火之7日......

[OT]這類“預言番”全部集中在昭和最後十年期間[/OT]
我諗東京奧運會係一個預兆,如真係搞唔成,應該會 combo 中晒。
由手機版發出
舊 02-21-20, 10:01 AM   #470
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: Heaven 查看文章
【武漢肺炎】油美苑確診男警常到大本型一粥麵 同店女收銀亦確診
https://www.hk01.com/article/437644

收個銀咁短時間都中招 無陰公
由手機版發出
可能係一手交一手既現金上有菌,至於邊個野邊個就真係好難講...
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-20, 10:42 AM   #471
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
之前個十幾人就叫邊爐家族,今次六十人可以叫飯聚集團
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-20, 10:43 AM   #472
Tano
嫑憅

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
日本哩邊好多人想戴口罩都買唔到

結果大多數人都唔戴

酒店食早餐都危

岩岩東橫有條友邊揀早餐邊咳
埋到位又邊食邊咳
條友唔似日本人
食野根本戴唔到口罩防哩D人

如果早餐可以拎上房食就好
連北海道都有人中

日本全國得番離島至安全

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 02-21-20, 12:22 PM   #473
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

中國加油

爆发!刚复工12家企业33人被传染!514人隔离!

https://finance.sina.cn/2020-02-19/d...appinstalled=0
由手機版發出
舊 02-21-20, 02:54 PM   #474
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
你當人盟友人地當你臭4系列

全球首例官方認證 俄國衛生部指武漢肺炎是人工病毒

此篇文章於 02-21-20 02:57 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-20, 03:28 PM   #475
Heaven
Game Master

引用:
作者: Sar8 查看文章
但篇野可信度一般 台媒觀望下先
由手機版發出

主題工具
顯示模式