Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-26-05, 08:46 PM   #1
[西]楚小霸王
Game Master
死死團榮譽會長

註冊日期: Oct 2004
有無試過因為挑機而被人出言恐嚇?

以上說話就係小弟我今日打gundam seed時,win左一
場後,旁邊果位仁兄講ge,呢位仁兄手口齊出,無啦啦捉住
我d頭髮,有幾多人遇過類似事件?
[唔知可唔可以講呢d,都算街機事物呱,有問題or係日記
topic請取消左佢]
可能有d gaf人有d印象,因為果度都有4部三國志大戰,可能
都幾多gaf人出沒

我體內?鴷d卡就黎要爆

此篇文章於 12-27-05 12:09 PM 被 [西]楚小霸王 編輯。
[西]楚小霸王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-05, 08:48 PM   #2
boss
God of Gamer

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDboss_manchun
咁你有冇還拖
boss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-05, 08:52 PM   #3
[西]楚小霸王
Game Master
死死團榮譽會長

引用:
作者: boss
咁你有冇還拖
還乜啊 一手菜開佢+句粗口過佢,佢就一連串過我
之後佢有佢打,我有我打
原本我都唔愛挑機,又唔係打得好,去果度就貪有2條
line,但同我打[唔識的]果個人話想挑下,咪一齊開心下囉
果個仁兄都唔係d靚仔尼,睇落都25,6,咁大個人都咁

我體內?鴷d卡就黎要爆

此篇文章於 12-26-05 08:55 PM 被 [西]楚小霸王 編輯。
舊 12-26-05, 08:54 PM   #4
boss

最好同friend一齊玩兩部機
羸左唔驚俾人打
舊 12-26-05, 08:57 PM   #5
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
邊間機鋪?

舊 12-26-05, 08:57 PM   #6
[西]楚小霸王
Game Master
死死團榮譽會長

引用:
作者: boss
最好同friend一齊玩兩部機
羸左唔驚俾人打
我都係咁話,2打2輸左,有乜好講,香港街機形象
就係俾呢d人破壞晒

我體內?鴷d卡就黎要爆
舊 12-26-05, 08:59 PM   #7
[西]楚小霸王
Game Master
死死團榮譽會長

引用:
作者: 91
邊間機鋪?
油麻地,落地下,叫xxxx zone,出面重有d旗仔
宣傳入左三國志大戰果間

我體內?鴷d卡就黎要爆
舊 12-26-05, 09:02 PM   #8
[西]楚小霸王
Game Master
死死團榮譽會長

但今次只係個別事件,我唔相信香港無好場,只前去都無
我都會繼續去

我體內?鴷d卡就黎要爆
舊 12-26-05, 11:43 PM   #9
Ewin
小明

註冊日期: Nov 2003
去電腦場挑機, 你都o岩唔哂.

舊 12-27-05, 12:44 AM   #10
[西]楚小霸王
Game Master
死死團榮譽會長

引用:
作者: Ewin
去電腦場挑機, 你都o岩唔哂.
咁都得?! 係就係set左兩條line.......

我體內?鴷d卡就黎要爆
舊 12-27-05, 12:46 AM   #11
碧克

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: [西]楚小霸王
咁都得?! 係就係set左兩條line.......
唔駛理佢啦.
咁講法落機舖打機都唔o岩...

見有事發生冇幫手最好走. \
打機打上腦順手打埋人既近年越來越見得多,真係...

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-05, 12:51 AM   #12
[西]楚小霸王
Game Master
死死團榮譽會長

引用:
作者: 碧克
唔駛理佢啦.
咁講法落機舖打機都唔o岩...

見有事發生冇幫手最好走. \
打機打上腦順手打埋人既近年越來越見得多,真係...
thank you.睇黎都真係唔算多ge
至少,個topic開左咁耐都無乜人講有類同經歷
係之前見過一兩個類似topic姐
你果句就,呢d人真係欺善怕惡,著得斯文d就
會覺得你好蝦,見人多過佢佢就無料到
如果唔係,佢一挑完就對我講,洗乜等我地去到
6,7關,後面無晒人睇至講

我體內?鴷d卡就黎要爆

此篇文章於 12-27-05 12:57 AM 被 [西]楚小霸王 編輯。
舊 12-27-05, 01:16 AM   #13
snowman
┌───────┐
Ben 10

註冊日期: Jun 2002
lee句話似曾相識...

這個topic可以唔del, 但請包裝一下佢, topic講得清楚一d b

舊 12-27-05, 02:14 AM   #14
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
試過打SEED比人2挑1(我係1...)
做低左佢但夠晒鐘返工
諗住比佢玩
跟住比人講粗口寸.....

打KOF02對面唔夠打企o係身同我粗口亙插...
以上....

舊 12-27-05, 03:23 AM   #15
[西]楚小霸王
Game Master
死死團榮譽會長

引用:
作者: K死狗(K9999)京
試過打SEED比人2挑1(我係1...)
做低左佢但夠晒鐘返工
諗住比佢玩
跟住比人講粗口寸.....

打KOF02對面唔夠打企o係身同我粗口亙插...
以上....
其實出得去街機打d可以對戰鬁ame都已經要有
心理準備對戰
又唔係勝方出言挑釁,純因為怕輸浪費金錢,呢d人
根本唔應該出黎打,買隻老番係屋企自閉把啦

我體內?鴷d卡就黎要爆
舊 12-27-05, 03:26 AM   #16
[西]楚小霸王
Game Master
死死團榮譽會長

其實現在大家知唔知我講邊間機舖?有去開麊B友或者可以
講講間,因為我係由seed去到3蚊時先開始出沒

我體內?鴷d卡就黎要爆
舊 12-27-05, 03:39 AM   #17
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
引用:
其實現在大家知唔知我講邊間機舖?有去開麊B友或者可以
講講間,因為我係由seed去到3蚊時先開始出沒
講真,呢d人邊度都有,睇你好唔好彩

我有fd都係咁,輸左又話人屈,走去話人,睇下幾時比人打

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-05, 03:46 AM   #18
光之審裁者
最終兵器仙人

註冊日期: Jan 2003
都係打琴機安全d\

裁判了世界的罪惡
者指人世的調停者

四年的單戀,己隨時間消逝,沒有了感覺,當時每夜輾轉反側,每日承受住千刀萬剮之痛,驀然回首,己成了過去,己成了回憶,那些日子是如何過的?己經記不起了
四十九年一睡夢 一期榮華一杯酒
光之審裁者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-05, 03:53 AM   #19
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
係我細個時~小學時
當大家還熱衷於sf年代中,(zero之前,super唔知出左未)
我舅父(當時大學生)係機鋪打機,連win左成班人.(好似係7~9人,唔知有冇"樣"round)
跟住真係變成street fighter,之後係機鋪被成班人打,打到入廠.
好彩唔知係鋪員報警定係一段時間後有police

此篇文章於 12-27-05 03:56 AM 被 ai. 編輯。
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-05, 04:28 AM   #20
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDKILLUAJP1986
XBox Live Gamertag窮到喊,就黎訓街
我都有俾人兇過,不過好少...兩三次...
同埋唔係果度...落親去都好和平,好健康咁上番去...
& 咩叫"因為夫挑機"?"因 為夫 挑機"定"因為 夫挑機"?

舊 12-27-05, 07:56 AM   #21
boss

引用:
作者: 光之審裁者
都係打琴機安全d\
太鼓先最安全
舊 12-27-05, 07:59 AM   #22
boss

引用:
但今次只係個別事件,我唔相信香港無好場,只前去都無
我都會繼續去
我去親果間,咁耐未見過人打架
都算好彩lu
其實有冇試過同成班friend去打機
舊 12-27-05, 11:20 AM   #23
LonelyBlue
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
幾年前落龍威俾人空
不過係個死靚仔...
見佢有四五個fri
我地得兩丁友,廢事惹事,咁就走勒
但我記得佢空個下佢自己都口窒窒......
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-05, 11:57 AM   #24
[西]楚小霸王
Game Master
死死團榮譽會長

引用:
作者: 光之審裁者
都係打琴機安全d\
講真,要唔好彩係黎真係好唔好彩
記得之前有位網友話玩結他機都可以遇到類似事件
真係一樣米養百樣人,無奇不有