Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 10-16-07, 06:53 PM   #1
initial
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
兄弟

呢個 week 上~

有冇人會睇?
加埋色戒, 一個檔期入面都算有五虎o既~ haha

預告片http://www.youtube.com/watch?v=KIvP7hW0YMU

mv http://www.youtube.com/watch?v=sDR6SapUFBw

點解我係呢板唔可以插入段 youtube o既?

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞

此篇文章於 10-16-07 07:14 PM 被 initial 編輯。
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-07, 08:14 PM   #2
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
點解D香港電影人,永遠都唔識整預告既?

舊 10-17-07, 08:23 PM   #3
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章
點解D香港電影人,永遠都唔識整預告既?
又唔好咁講
o個日上Film堂
先有好多西人都覺得咁樣唔係唔好
有時講得太明都唔係絕對好
另外佢地普遍都非常討厭西片預告o個o的旁白...
而且兄弟呢段似係Teaser多過Trailer

講返套戲
暫時個感覺好《江湖》......

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-07, 09:05 PM   #4
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
又唔好咁講
o個日上Film堂
先有好多西人都覺得咁樣唔係唔好
有時講得太明都唔係絕對好
另外佢地普遍都非常討厭西片預告o個o的旁白...
而且兄弟呢段似係Teaser多過Trailer

講返套戲
暫時個感覺好《江湖》......
首先要知道,預告係做乜既先?

我既角度,就係比一D人知道套戲做乜,正如試食,食過先知點大既個味係點樣,咁先會買架麻!!

所以,我絕對讚成香港電影既預告,講明少少呀!因為之前香港電影個底太花!!

當然,預告整得好同之後入場唔好睇係後話喇…但個包裝都要靚架!!

舊 10-19-07, 01:17 AM   #5
月牙火介
《kofire》

3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
套野真係廢到唔恨,幾好既藝人去做都係死路一條

舊 10-19-07, 03:08 AM   #6
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 月牙火介 查看文章
可否詳細講講點廢法?
因為都有諗住入場睇
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-07, 03:16 AM   #7
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
套戲冇想像中咁差~

中間開始覺得三哥要扇eason
而且每個角色~都有位令人記得
三哥 - "靈堂位"
eason - 報警位
九哥同湯鎮業 - 篤波
黃日華 - 死之前o既舉動
劉華 - 唔覺有(其他有d似無間道 - 係努力上位o個時)

如果長d會更加深入~
可能會好d

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-07, 12:27 PM   #8
initial

引用:
可唔可以詳盡少少~

我昨天睇o左喇, 70分la~ 不過不失, 典型黑幫戲, 無驚無喜. 好過江湖

其實劉華開呢套戲係想試下個市場, 比d 機會 eason 試下, 如果其他人開戲你估 eason 可唔可以拍上呢d卡士??
如果佢要賺錢, 你估佢自己唔知用佢個名都可以la, 駛乜叫咁多人一齊做.

戲透
少有正劉華係做忠~
最後是否eason 殺o左 三哥??

2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩

此篇文章於 10-19-07 01:29 PM 被 initial 編輯。
舊 10-19-07, 12:30 PM   #9
initial

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
套戲冇想像中咁差~

中間開始覺得三哥要扇eason
而且每個角色~都有位令人記得
三哥 - "靈堂位"
eason - 報警位
九哥同湯鎮業 - 篤波
黃日華 - 死之前o既舉動
劉華 - 唔覺有(其他有d似無間道 - 係努力上位o個時)

如果長d會更加深入~
可能會好d
我覺得d 戲份分配得幾好丫.
劉華話本來仲少戲份ar, 後來加多o左少少.
呢四虎真係好型, 完全幻想唔到而加拍緊"少年四大名捕" 個d 少生可以比~

舊 10-19-07, 09:45 PM   #10
鯊魚丸
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: initial 查看文章
我覺得d 戲份分配得幾好丫.
劉華話本來仲少戲份ar, 後來加多o左少少.
呢四虎真係好型, 完全幻想唔到而加拍緊"少年四大名捕" 個d 少生可以比~
三虎都好型,
不過黃日華個MARK 哥做型有點令人吃不消...
連o係泰國都... 做打手真係要咁o既樣先至好打o的?
湯鎮業就証明左某纖體品牌o既功效拍得住咸蛋超人o既變身時間
非常懷念佢當日做段譽個靚仔樣
請問有冇人睇得清最後o係果欄牆上面o個個謎語寫咩?
鯊魚丸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-07, 11:47 PM   #11
initial

引用:
作者: 鯊魚丸 查看文章
請問有冇人睇得清最後o係果欄牆上面o個個謎語寫咩?
我都想知...haha

舊 10-20-07, 04:12 AM   #12
月牙火介
《kofire》

引用:
作者: kin~kin 查看文章
可否詳細講講點廢法?
因為都有諗住入場睇
其實要睇既人,我點話套野廢都係會去睇,
或者你睇完會覺得套野ok廢而唔係我講既超廢呢。
引用:
可唔可以詳盡少少~
你都睇左,仲唔夠詳盡?

舊 10-20-07, 10:07 AM   #13
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
Eason 槍 戰 最 興 奮
由 劉 德 華 、 陳 奕 迅 ( Eason ) 及 苗 僑 偉 等 主 演 的 電 影 《 兄 弟 》 , 周 四 上 映 , 首 日 票 房 衝 破 100 萬 , 有 觀 眾 對 片 中 眾 人 的 演 技 讚 不 絕 口 , 特 別 是 Eason 這 位 , 更 被 指 演 技 大 躍 進 , 連 華 仔 也 大 讚 說 : 「 我 覺 得 今 次 Eason 演 得 好 好 , 有 機 會 問 鼎 影 帝 。 」 又 指 三 哥 也 演 得 有 層 次 及 深 度 , 如 果 能 跟 Eason 奪 得 雙 影 帝 就 更 美 滿 。 Eason 對 於 眾 人 的 讚 賞 表 現 得 很 謙 虛 , 並 說 : 「 唔 獎 係 其 次 , 一 班 人 合 作 開 心 最 緊 要 。 」 他 也 表 示 自 從 有 機 演 電 影 後 , 每 當 聽 到 電 影 有 開 槍 鏡 頭 都 必 定 追 問 自 己 有 否 槍 戰 鏡 頭 , 今 次 於 《 兄 弟 》 終 得 償 所 願 。
撰 文 : 林 妃

舊 10-20-07, 11:48 AM   #14
initial

引用:
你都睇左,仲唔夠詳盡?
我睇o左喇~
你只話"廢到唔恨", 咁"癈"係邊度呢?
我唔係想嗌交, 都係討論下jei~

舊 10-21-07, 02:47 AM   #15
月牙火介
《kofire》

引用:
我睇o左喇~
你只話"廢到唔恨", 咁"癈"係邊度呢?
我唔係想嗌交, 都係討論下jei~
要插真係一千字都講唔晒。
簡單D講除左演員既演出合格之外,
其餘成套編導都好唔掂,連美指都水準之下。

即係一套B+班底(指演員)既戲竟然只有D-水準,唔叫廢我唔知叫咩好。

另外..
三哥避子彈又叻,擋子彈更叻,又點會係eason殺呢

舊 10-21-07, 08:00 PM   #16
『庭』
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDmagoting
XBox Live GamertagARTing
睇完覺得麻麻地...

感覺又係江湖, 門徒個類戲

我覺得演員交到戲, 但係套戲無乜戲味

另外想問,佢片頭同結尾點解好似唔同?

明明好似想拍到由尾講番到頭咁

係我個人感覺定係真係專登拍到咁呢?
『庭』 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-07, 12:09 AM   #17
kingtin1

PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
睇完...
黃日華其實係咪Gag位?
其實最後....Eason係咪連劉華都殺埋?因為套戲一開頭阿華仔係就快死....
佢最後拎左張椅去賣...咁又代表左佢有無接到生意?
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-07, 11:32 AM   #18
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: kingtin1 查看文章
睇完...
其實最後....Eason係咪連劉華都殺埋?因為套戲一開頭阿華仔係就快死....
除左副超先

舊 10-23-07, 11:00 PM   #19
鯊魚丸

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: kingtin1 查看文章
睇完...
相信佢唔會將家族生意放手o既, 應該係最後俾人拉左... 張椅亦因而形同廢物... 減價都冇人要...
鯊魚丸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-07, 06:00 PM   #20
naco

註冊日期: Jan 2004
NO GOOD DISAPPOINTED

舊 05-02-08, 01:52 PM   #21
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
半年多d...
Cable都播喇...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
陳奕迅Fans討論專區~Eason Chan與我們常在~~"Eason's Moving On Stage 1演唱會10月尾舉行!" 草薙さん Neo Music UNIVERSE 350 10-19-07 12:22 AM

現在的時間是 10:44 PM

手機版 | APP版