Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 學術文化綜合研討區

主題工具 顯示模式
舊 11-12-03, 03:08 PM   #26
c_fu
Game Master
3陪達人

註冊日期: Aug 2002
引用:
Originally posted by XENOS=翔 :
見到我篇小說既女主角係另一篇小說到出現真係有趣
不過......你所描寫既世界好似落後左少少
我既故事貝景係現代既,可唔可幫d兵仔加返支鎗呢?
哈...因為唔肯定<< THE SKY >> 的科學技術
所以先揀埋d"山卡喇"地方,
因為任何世界都一定有落後的地區ma
umum....不過都可以考慮加番枝槍o既

舊 11-12-03, 03:11 PM   #27
c_fu
Game Master
3陪達人

引用:
Originally posted by XENOS=翔 :
變種劍齒虎既設定
14.8米長
4.6米高
口內的長牙長達2.7米
17噸重
一手可以把一輛小巴壓碎
被牠咬到連大象也會身首異處
外皮很厚
用普通槍械很難對牠作出傷害

咁就應該差唔多啦
um...
考慮過都係跟番原來設定
因為一來出左街
二來如果對象只係村民(無人估到柏古斯響樹)
無理由出到咁厲害的武器

而且男爵都只係散仔,
咁勁的魔獸佢都駕馭唔o黎
真正會和柏古斯一拚的只是大奸角

此篇文章於 11-12-03 03:43 PM 被 c_fu 編輯。
c_fu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-03, 03:15 PM   #28
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
THE SKY 第二話完成
如無意外今晚就會貼

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-03, 03:21 PM   #29
c_fu
Game Master
3陪達人

hoho..
期待~

舊 11-12-03, 03:28 PM   #30
細路翔
The One

引用:
Originally posted by c_fu :
hoho..
期待~
去我個版到留個言啦

英國說大家抱團死
舊 11-12-03, 03:55 PM   #31
c_fu
Game Master
3陪達人

引用:

係聖騎士都唔緊要,因為我既設定係有三個聖騎士係翔離團時比佢打柴左
所以大粒星個人設同佢條女先有得做聖騎士
我既聖騎士團係故事面對緊實力不足既問題
不過唔好寫咁誇,仲勁過正副團長就得啦
其實考慮唔設定成聖騎士,
都係有d原因o既

因為第一唔想俾聖騎士和柏古斯一個界限住,
第二因為我會寫成圍捕係大奸角的擅自行動,
而唔係騎士團的命令(相信騎士團都唔會倚靠男爵之流喇)
而且玲根本就唔係響亞帝斯山區 (唔會出現在本故事ma)

不過大奸角作為精英, 實力一定有番咁上下...

舊 11-12-03, 03:58 PM   #32
細路翔
The One

引用:

其實考慮唔設定成聖騎士,
都係有d原因o既

因為第一唔想俾聖騎士和柏古斯一個界限住,
第二因為我會寫成圍捕係大奸角的擅自行動,
而唔係騎士團的命令(相信騎士團都唔會倚靠男爵之流喇)
而且玲根本就唔係響亞帝斯山區 (唔會出現在本故事ma)

不過大奸角作為精英, 實力一定有番咁上下...
我想依個時候玲仲同嘉莉芙周遊列國,吃盡天下美食既旅行中

英國說大家抱團死
舊 11-12-03, 04:09 PM   #33
白薔薇騎士
God of Gamer
まきちゃん

註冊日期: Jun 2003
朋友!!少出聲唔代表我地無支持!!未有意見姐!!

我唔係蘿莉控,只係我咁啱我鍾意d角色大部份係蘿莉姐
天道語錄:
everything is awesome
白薔薇騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-03, 04:11 PM   #34
c_fu
Game Master
3陪達人

引用:
Originally posted by 蘿莉藍戰士 :
因為第一次寫,
無mud信心:@_@":

舊 11-12-03, 04:11 PM   #35
細路翔
The One

引用:
Originally posted by 蘿莉藍戰士 :
咁唔該你拍硬擋來我個TOPIC度留個言

英國說大家抱團死
舊 11-12-03, 05:20 PM   #36
Assassin
Insane Gamer
鳥巢驚魂

等我黎做大反派ok?

前方就會有一個難以置信的世界在等你
Assassin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-03, 05:28 PM   #37
c_fu
Game Master
3陪達人

引用:
Originally posted by Assassin :
等我黎做大反派ok?
請提交人設
如能配合劇情發展一定用!

舊 11-12-03, 06:02 PM   #38
c_fu
Game Master
3陪達人

話時話,
點解無人對「呀…好痛! 不要扯我的辮子! 嗚…」(節自第三話)哩句話有回應?

我寫o既時候諗住蘿莉,
覺得好過癮

舊 11-12-03, 09:31 PM   #39
龍咒
Game Master
Vincent. 型

註冊日期: Aug 2003
實在很精彩!
故事很生動!!!

好看!

龍咒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-03, 10:00 PM   #40
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
蘿莉的危機 原來是這樣.....
怪叔叔要捉蘿莉 去城......

舊 11-12-03, 10:36 PM   #41
大粒星
Crazy Gamer
貧窮積分工作者

睇左第三期......真係風回路轉......個男爵......爆開左~~

"劍齒虎在馴獸師的指示下慢慢向人群靠攏, 發出懾人的吼叫聲。 這時, 一個手持熊娃娃的小女孩, 碌著黑漆漆的眼珠, 突然叫著:「喵喵!」並衝向巨獸"
呢個細唔女都幾叻,隻貓成層樓咁高,唔驚之餘仲要衝埋去......好過份~

舊 11-12-03, 10:57 PM   #42
c_fu
Game Master
3陪達人

引用:
Originally posted by 大粒星 :
睇左第三期......真係風回路轉......個男爵......爆開左~~

"劍齒虎在馴獸師的指示下慢慢向人群靠攏, 發出懾人的吼叫聲。 這時, 一個手持熊娃娃的小女孩, 碌著黑漆漆的眼珠, 突然叫著:「喵喵!」並衝向巨獸"
呢個細唔女都幾叻,隻貓成層樓咁高,唔驚之餘仲要衝埋去......好過份~
嗯...有道理
其實今次第三話寫得太快,
有些地方都覺得寫得唔夠完滿....
雖然一路都唔希望修改已出左街的故事,
但....今次就破例一次啦(希望只有一次喇....:@_@": )

多謝你o既意見!

此篇文章於 11-13-03 12:22 AM 被 c_fu 編輯。
舊 11-13-03, 12:50 AM   #43
c_fu
Game Master
3陪達人

引用:
Originally posted by 尼路 :
蘿莉的危機 原來是這樣.....
怪叔叔要捉蘿莉 去城......
同大家所想有無出入? 

舊 11-13-03, 12:57 AM   #44
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:

同大家所想有無出入? 
有 我還以為是怪叔叔要捉蘿莉去推倒.......
尼路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-03, 01:00 AM   #45
c_fu
Game Master
3陪達人

引用:
Originally posted by 尼路 :

有 我還以為是怪叔叔要捉蘿莉去推倒.......
如果係可能唔係post哩版

舊 11-13-03, 01:10 AM   #46
大粒星
Crazy Gamer
貧窮積分工作者

"一個手持熊娃娃的小女孩, 一邊哭一邊走 :「媽媽, 你在哪兒? 奈奈好怕喔…嗚…」不知不覺竟然走到巨獸的身旁"

咁樣正常好多~~

[認真]開頭我以為c_fu兄想寫個小女孩係有馴獸能力,係小說重要角色之一...... [認真]

舊 11-13-03, 01:22 AM   #47
c_fu
Game Master
3陪達人

引用:
Originally posted by 大粒星 :
"一個手持熊娃娃的小女孩, 一邊哭一邊走 :「媽媽, 你在哪兒? 奈奈好怕喔…嗚…」不知不覺竟然走到巨獸的身旁"

咁樣正常好多~~

[認真]開頭我以為c_fu兄想寫個小女孩係有馴獸能力,係小說重要角色之一...... [認真]
哈...
你想太多喇

舊 11-13-03, 03:22 AM   #48
c_fu
Game Master
3陪達人

第四話基本上已完成,
不過就吊一吊大家的胃口吧....

舊 11-13-03, 05:06 PM   #49
c_fu
Game Master
3陪達人

第四話最後校對已經完成,
但聽翔講,
19:00左右最多人上o黎,
等果陣先貼喇

此篇文章於 11-13-03 05:21 PM 被 c_fu 編輯。
舊 11-13-03, 06:36 PM   #50
c_fu
Game Master
3陪達人

已貼第四話喇...
仲唔快d去睇

大家睇完記得俾下意見~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉