Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-28-23, 02:26 AM   #201
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
最新呢個禮拜嘅通訊,公怖開發幻影 F-1 嘅 Aeges 正在開發 F-104 戰機,呢部名機係「世紀系列」美國戰機之一(由 F-100 至 F-106 止),F-104 有譯做星式戰機,亦有譯做星球戰士,基本上係一支噴射機引擎,上面加過駕駛艙,再加對好短嘅翼而成 ;動力學上呢部機極之不穏定,亦有「寡婦製造者」之稱,相當難以駕駛,亦都相當危險。同時幻影 F-1 隻座位訓練機 F-1BE 亦在開發中,相信已經有 F-1 嘅玩家,可以免費玩埋呢隻機。詳細:
https://www.digitalcombatsimulator.c...650934929b55b/

出冷戰時代嘅戰機,可能係 DCS 嘅大勢。

另,Heatblur 嚮 FB 話 F-4E 開發接近完成:
https://www.facebook.com/heatblur/po...QcXHUABjcbv9ol

但係以慣例,都要經 ED 批先會有個期,而家啲有名嘅 YouTuber 都未有介紹,睇怕都無咁快;另一方面,早前 F-15E 單嘢,有好多酸人係咁嘈,鬧點解啲 YouTuber 有得玩而佢哋無,今次會唔會影響;點都好,到年尾可能性會比較大。

舊 09-03-23, 06:09 PM   #202
肉羊哩咖
griffin611

又嚟特價,今次部份貨品仲低到 4 折!去到 17 號;當然,有啲新品仍然不動如山~~~

DCS World 九月一號就十五歲生日。通訊中提到,除咗有個「好多人期待」嘅模組「即將」開售之外,今後仲有繼續發展動態戰役系統、航空管制更新、融合 DLSS 同 Vulkan API,以至任務編成器同 FC3 嘅未來。
https://www.digitalcombatsimulator.c...2270d2eca4374/

舊 10-15-23, 04:32 AM   #203
肉羊哩咖
griffin611

而家嗰度開晒拖,好在西奈個地圖仲有得賣~

舊 10-19-23, 11:57 PM   #204
肉羊哩咖
griffin611

而家因為呢件嘢出咗會好唔得閒,都係由廠商自己噏返有啲乜先,詳細之後再講:

舊 10-23-23, 03:47 AM   #205
肉羊哩咖
griffin611

又嚟一次特價,去到 11 月 5 號,特點唔係全部都有特價,亦有啲從未特價過嘅,好似 MB-339A 咁,今次反而有~
https://www.digitalcombatsimulator.c...ws/2023-10-21/

不過,想買嘅唔係買咗就係未出,呢次都係 hard pass。

舊 10-27-23, 07:02 PM   #206
肉羊哩咖
griffin611

今日較早時出咗個修補檔,執返部份出咗問題, 尤其係 VOIP 同 SSS,最新公測版係 DCS 2.9.0.47168

舊 10-30-23, 04:31 AM   #207
肉羊哩咖
griffin611

HeatBlur 個 F-4E 舊年講話今年出,一直未有聲氣,今日突然話開始接受預訂。齋架機就特價盛惠 US$59.99,可以買兩套雙人拍住飛,又可以加錢買 t-shirt,同埋黑膠原聲大碟,等總共四個套裝。預計今個冬季 — 啫係今年 12 月去到 出年 3 月尾前上架。只可以去 HeatBlur 度預訂,亦無得用 DCS Miles~~~

HTTPS://store.heatblur.com

舊 11-01-23, 09:40 PM   #208
肉羊哩咖
griffin611

而家連 ED 個正式網店都可以預訂 F-4E,不過就無咗啲 T-shirt 同黑膠呢啲特別版咁啫。

舊 11-18-23, 05:17 PM   #209
肉羊哩咖
griffin611

公測版 +(又嚟)特價

先講個特價,今次仲多過上幾個星期嗰個,連 MB-339 都有份,有買可以慢慢諗,由即日到十二月三號,詳細:
https://www.digitalcombatsimulator.c...ws/2023-11-17/

公測版去到 2.9.1.48111,主要都係執返啲嘢,但新嘅其中有:
  • F-15E 可以用 JDAM
  • MB-339 加咗機炮攝影機、新嘅鍵盤配搭等
  • Mirage F1 繼續大量新嘢 -- 由飛行模型到 kneeboard
  • 南太平洋地圖有新機場,部份機場「擴建」,同埋地貌改良
  • 落曼弟 2.0 新機場
詳細:
https://www.digitalcombatsimulator.c...a/2.9.1.48111/

舊 11-23-23, 02:55 AM   #210
肉羊哩咖
griffin611

公測版 2.9.1.48335

只係啲小修小補,無乜新嘢,如果唔受啲冧機影響嘅話,應該分別唔大。詳細:
https://www.digitalcombatsimulator.c...a/2.9.1.48335/

舊 12-19-23, 06:56 AM   #211
肉羊哩咖
griffin611

新公測版予定廿號出, 阿帕奇上面終於有火控雷達(FCR)用喇!不過未完成嘅。不過似唔會有 F-4E 出 。

又嚟特價,由即日做到出年七號。

舊 01-06-24, 08:40 PM   #212
肉羊哩咖
griffin611

一如舊年,今年又有新預告片,最注目嘅係終於有伊拉克地圖,不過係先做北部,之後再整埋南邊,想玩海灣戰爭嘅要有耐性~ 二則係「好多人想要」嘅 Full-Fi 版嘅 MiG-29,公怖咗由第三廠出,雖然只係 A 型,不過好過無。

片入面有唔少零戰,不過唔好期待有得揸,而公怖咗嘅 J-8 II,影都無。

當然聽住先好喇,啲期嘅嘢講唔埋,又話舊年出 F-4E,點知無預告過嘅,AH-64D(終於)有 FCR 玩,幽靈 II 連影都未有⋯⋯

此篇文章於 01-06-24 08:43 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-24, 06:08 AM   #213
肉羊哩咖
griffin611

近排啲客戶通訊提到,一直分開公測版同「穩定」版,實情全世界都飛前者,唔只搶先玩到新模組,新功能修正都「快人一步」,咁再分嚟都無乜謂,好快(下一版?)將唔在分,又啱,要死機彈出 Windows 係咪公測都係咁上下㗎喇~~~

另, ED 亦公怖咗,「未來」會新設 save game 功能,等啲無乜時間嘅玩家可以停一停個任務,遲啲再玩過,唔知佢會點搞,係,個戰場可以存檔,但係啲操作好支棍同「油門」點記住先?飛緊 9G 走緊佬,要 save 低,會唔會遲下再玩返唔記得咗原本拉緊棍,又唔記得咗當時開到行個 AB 㗎?!等佢出咗先再講。

而 Heatblur 個 F-4E 出咗「本」玩家手冊,可以網上睇,亦有 PDF 版可供下載:
https://f4.manuals.heatblur.se/intro/introduction.html

出得 manual,照例亦「好快」有得玩。

舊 02-08-24, 04:14 AM   #214
肉羊哩咖
griffin611

又嚟特價,由今個月 7 號做到 18 號~ 啫係期間又無 F-4E 出喇~

舊 02-27-24, 05:02 PM   #215
肉羊哩咖
griffin611

DCS 綜合版本 2.9.3.51704

廿二號出咗第一個合体(?)版本,無預期中嘅 F-4E, 但係改動一大堆:
https://www.digitalcombatsimulator.c...e/2.9.3.51704/

只講大改:
FC3 部份機體 F-15C,A-10A,Su-27,Su-25 等個駕駛艙作出改動,變得更細緻,免費。
地形地貌更優化,需要資源會更少。
F/A-18C 個飛行模型更改,尤其攻角同降落時嘅表現:https://www.digitalcombatsimulator.c...2b99a0e41f0ca/
F-15E 大量更新,尤其係期待已久,新嘅雷達模同用得嘅機載火炮系統。
幻影 F-1 繼續大量更新,包括新嘅 IFF 系統。
連舊機 C-101 都有改良。
SA-342 有好多新加,尤其係開發團忙緊 OH-58 嘅同時。
最後亦有好多改動同新增嘅係 AJS-37,由外觀細部到駕駛艙功能都有。
地圖方面,南太西洋、落曼弟同敍利亞都有更新。

舊 03-14-24, 02:52 AM   #216
肉羊哩咖
griffin611

春季大減價~ 3 月 13 至 3 月 24

啫係 F-4E 要月尾左右 。

舊 03-18-24, 08:46 PM   #217
肉羊哩咖
griffin611

咁耐無聲氣都知有事,點知真係今個月無得玩:
https://store.heatblur.com/blogs/new...ys-and-silence

話就話 4 月,但係寫 program 呢家嘢,好難講。

舊 03-24-24, 06:19 PM   #218
肉羊哩咖
griffin611

今期有兩項公怖:

更正返先:年頭講會出嘅 HiFi MiG-29A,其實係 ED 咱家製作,根據出口版整,個飛行模型用返 FM3 嗰個 PFM,最大分別之一係個駕駛艙可以用滑鼠操作,慳咁多工夫,斷估佢一兩年內出到喇掛~ 本人鍾意呢架多過 Su-27,期待。

另一個係提咗成年幾會出嘅係阿富汗,首先出嘅係地圖嘅西半 part,東部(連首都喀布爾)會之後先補完,又係沙漠?呢個要諗過先。

舊 今天, 04:55 AM   #219
肉羊哩咖
griffin611

阿富汗地圖(有網民笑指係半富汗 Halfghanistan,原因係開始只有西半 part),開始接受預訂,似乎 Steam 版都有,預計今年六月上架 — 喎。聽住先。

阿富汗自古以來係另一個兵家必爭嘅地方,片入面好多 A-10、阿柏奇, 同埋未出嘅支魯干直升機~

此篇文章於 今天 04:58 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
10/25「藍井エイル WORLD TOUR 2015 -ROCK THE WORLD!- IN HONG KONG」開催決定! URA 日本動漫畫討論版 43 12-31-23 07:17 AM
[NS] Super Mario 3D World + Fury World《超級瑪利歐 3D世界 + 狂怒世界》 | 2021年2月12日發售 seed2005 電視遊戲討論版 54 03-12-21 10:26 AM
問遊戲:Another World? 大情大性武大帝 電視遊戲討論版 0 12-12-14 10:25 AM
[ETC] A Hangar, A Pinhole And A World Record: Building The World's Biggest Camera KKH 照相館 0 05-18-06 08:40 PM
[NDS]Pac-Man World 3 ittihad 手提遊戲機討論版 0 10-14-05 09:24 AM

現在的時間是 04:43 PM

手機版 | APP版