Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 01-18-19, 01:05 AM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
John Wick Chapter 3 | 殺神3

今個禮拜好多預告

五月十七號上

舊 01-18-19, 01:23 AM   #2
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
又玩多重鏡反射 上次咪向龍爭虎鬥致敬左囉 又黎
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-19, 02:30 AM   #3
肉羊哩咖
griffin611

新預告參上!

動作好似正過上一部,呢次講多咗少少嘢,連洲際酒店都變埋戰場,會唔會打埋 High Table?

舊 03-25-19, 07:52 PM   #4
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
Winston 果然係好爸爸

Guns. Lots of guns

https://www.youtube.com/watch?v=5oZi-wYarDs

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-19, 11:11 PM   #5
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011

https://www.youtube.com/watch?v=vap-hmFF5s4
f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-19, 12:37 PM   #6
肉羊哩咖
griffin611

預映咗,初步評價唔錯。

舊 05-16-19, 12:19 PM   #7
LTKS

註冊日期: Jan 2011
把鬼

John見完長老返去又即刻反枱
酒店搞完一大輪都係變返原本嘅酒店
然後JOHN又拖多幾件落水

Bowler King俾人劈七刀明明係自己攞來
你做下樣落殺令咪無事

真係把鬼

John聽到Sofia講He shoots my dog跟手回I get it果下笑咗

John班friend真係同他一樣痴線

今集殺人又狠咗,成日狙擊下體

下集應該同high table全面開戰
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-19, 01:53 PM   #8
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
環境利用闘法

アイエエエ!
格鬥戰(握手會)進步左
但最後唔係班忍者遊戲心態, John已經死左好多次

John最後進行左信仰之躍(重傷), 下集會唔會出埋袖劍

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 05-16-19 02:39 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-19, 10:07 PM   #9
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
今集最爽係開頭用書挫爆人個頭之後玩飛刀、尾段散彈連射+入子彈

另外致敬返奇諾李維斯自己啲戲嘅位都好正,由心笑出嚟

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-19, 08:13 AM   #10
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
完全由頭打到尾,不過個人還是比較喜歡2 的打斗

結尾昔日某同盟大慨要再結成了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-19, 10:15 AM   #11
Peter Yu
慾の求道者

PSN  ID好叻喎嗝時能非牆巧
XBox Live GamertagPeter789
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
完全由頭打到尾,不過個人還是比較喜歡2 的打斗

結尾昔日某同盟大慨要再結成了
:XDXD:

一路睇一路估判官係近戰型定槍械型, 結果無打過
最尾咁都跌唔死以為睇緊MATRIX
希望下集有崔妮蒂同史密夫客串演出

╰ ╯

オレ様は20世紀の最後ゆうしゃだ!←しかもエロ
あずさをプロデュースできないアイマスは絶対に買いません
http://www28.cds.ne.jp/~cattail/maid.htm
武礼堂こやま基夫佐藤ショウジ堤抄子大暮維人山田秀樹ISUTOSHI萩原一至紺條夏生
琴義弓介飛龍乱前田千石尾崎未来艶々ゼロの者梅谷ケンヂ尾崎晶フエタキシ伊沢慎壱フクダーダ英丸はんざきじろうかるま龍郎
裏次郎西安
Peter Yu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-19, 11:04 AM   #12
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
第三集最後咁嘅樣,如果劇集係外傳或者前傳
唔知導演會唔會考慮開拍第四集呢?

:cwm26:
好想睇John Wick點攻上High Table

舊 05-17-19, 01:32 PM   #13
肉羊哩咖
griffin611

星期六先睇。個導演講到會有第四章,不過有幾實就木宰羊。

舊 05-17-19, 11:42 PM   #14
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
睇完已經唔知鎗同刀o既正確使用方法/\

仲有成集個故事究竟做左咩?行左一個大運冇左隻手指結果個情況變番開頭a咁你去沙漠有咩意思,,,a

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-19, 12:03 AM   #15
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
昨晚已睇,JW就是睇佢做avenger, 各種華麗硬派殺技打鬥,故事就算數罷了
今集加多幾多彩蛋,玩味感較前兩集重,其待part4打大佬

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-19, 03:52 PM   #16
Eking

註冊日期: Feb 2006
....
叫做正正常常, 不過Halle Berry明顯體能跟唔上, 有幾個鏡頭見到老林就位等佢轉身開槍......今集有幾個位都唔係好順.....

舊 05-18-19, 10:17 PM   #17
Rv250

註冊日期: Aug 2002
除咗high table
之外今集得罪埋(暫時)最高權力嘅elder, 玩到咁大點收科

前兩集目標明確, 今集睇到一半要自己回帶諗番前兩集為乜搞到呢個地步
最後係向周星馳套功夫致敬?
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-19, 10:20 PM   #18
JoJo

Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
之前又話有曾田廣之演反派 冇嘅?
比鷹眼隊冧左所以冇出場?
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-19, 11:31 PM   #19
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
今集打得最爽 兩隻狗好搶鏡!
由手機版發出
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-19, 11:41 PM   #20
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
打就唔洗講
但比較鍾意上集有多點劇情/motivation backup 番動作
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-19, 05:54 AM   #21
肉羊哩咖
griffin611

大狗愛小腸

中上。一心諗住入去睇打,唔係入到做戰術分析嘅話,絕對可以收貨有突。

好:
打唔洗講,一方面要型,同時又要夠刺激又要有新鮮感。呢方下面做得極為可觀,尤其開頭嗰兩場打鬥已經值回票價。最後繼續玩光影效果,呢度覺得比上一章個鏡迷宮好睇。Halle Belle 做得算唔錯,暫時咁多章最好嗰位女主角(如果呢個系列有嘅話)。

唔係咁好:
無諗過佢會講 John Wick 個身世,但斷估無人會想知,嗰度有少少悶。最後打忍者嗰度拖咗少少。有兩場真係為暴力而暴力。

另:
John Wick 殺唔殺好似好睇心情咁噃~
某條極乞人憎角式,今次竟然......
「人唔守規矩,就同禽獸無異」,但規矩訂得太死,最後都會玩死自己。

有透

一心以為最乞人憎嗰件—判官(?),會好爽快咁去死,但居然無事。
Halle Belle 好似打 R-Type 咁,放啲子機(狼狗)出去打一輪收返又得。
有時做細嘅好唔抵,上面衰咗唔洗死,反而下面班友受晒。
如果條判官真係咁把炮,有支精銳部隊嘅,咁唔洗請班忍者,亦至少跟手都有啲打雜,出去兇吓班唔聽話嘅大少幫會,唔洗打一大餐,先罰到人。
最後班「裝甲部隊」幾正,John Wick 專打關節位呢度好嘢,佢哋啲避彈衣好似只係頂到 9mm,自動步槍嘅 7.56mm 子彈好似頂唔到,個夾萬入面咞多自動步槍,唔派多啲出去?
成部戲若果有用手榴彈嘅話,應該好快完~
今章係講畀人趕到入絕路,究竟屈服換條命好啲吖?定係接受代價做返個自由人?

舊 05-19-19, 11:16 AM   #22
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Rv250 查看文章
除咗high table
之外今集得罪埋(暫時)最高權力嘅elder, 玩到咁大點收科

前兩集目標明確, 今集睇到一半要自己回帶諗番前兩集為乜搞到呢個地步
最後係向周星馳套功夫致敬?
當大佬大大好愉悅的收左隻介指就已經得一個結果

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-19, 11:35 AM   #23
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
中上。一心諗住入去睇打,唔係入到做戰術分析嘅話,絕對可以收貨有突。

好:
打唔洗講,一方面要型,同時又要夠刺激又要有新鮮感。呢方下面做得極為可觀,尤其開頭嗰兩場打鬥已經值回票價。最後繼續玩光影效果,呢度覺得比上一章個鏡迷宮好睇。Halle Belle 做得算唔錯,暫時咁多章最好嗰位女主角(如果呢個系列有嘅話)。

唔係咁好:
無諗過佢會講 John Wick 個身世,但斷估無人會想知,嗰度有少少悶。最後打忍者嗰度拖咗少少。有兩場真係為暴力而暴力。

另:
John Wick 殺唔殺好似好睇心情咁噃~
某條極乞人憎角式,今次竟然......
「人唔守規矩,就同禽獸無異」,但規矩訂得太死,最後都會玩死自己。

有透

一心以為最乞人憎嗰件—判官(?),會好爽快咁去死,但居然無事。
Halle Belle 好似打 R-Type 咁,放啲子機(狼狗)出去打一輪收返又得。
有時做細嘅好唔抵,上面衰咗唔洗死,反而下面班友受晒。
如果條判官真係咁把炮,有支精銳部隊嘅,咁唔洗請班忍者,亦至少跟手都有啲打雜,出去兇吓班唔聽話嘅大少幫會,唔洗打一大餐,先罰到人。
最後班「裝甲部隊」幾正,John Wick 專打關節位呢度好嘢,佢哋啲避彈衣好似只係頂到 9mm,自動步槍嘅 7.56mm 子彈好似頂唔到,個夾萬入面咞多自動步槍,唔派多啲出去?
成部戲若果有用手榴彈嘅話,應該好快完~
今章係講畀人趕到入絕路,究竟屈服換條命好啲吖?定係接受代價做返個自由人?

SPOILER
裝甲部隊好正 +1

不過就算用到步槍都好似殺唔死,但至少打得停。
有一幕見到一堆二打六用 9mm 打裝甲部隊時,打到噹噹聲班裝甲人仲施施然換匣,然後反殺,
就知道除左主角枝 9mm 可以連扣時勉強打得停 d 裝甲人,要殺都係近乎玩 0 距離射擊。

仲有就係明知人地升左級,一早就搬定 d 強力架撐出去啦,打完一輪又縮返入去換槍,
黑人你咁大整古 ...

其實呢一幕算唔算致敬緊押井守套《人狼》?不過今次主角係弱勢o個邊

舊 05-19-19, 02:39 PM   #24
肉羊哩咖
griffin611

補充:Halle 嗰兩雙狼狗好正(唔算劇透掛?)
第四章惟一担心嘅係,仲有咩新嘢玩到出嚟?

回上

算係向《人狼》致敬,爭在人狼拎住嘅係 MG42,啲子彈勁到頭骨都批得開,仲有手榴彈。

舊 05-19-19, 04:02 PM   #25
HAKAIDER
neet 人生~~~

XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: mkmonkey 查看文章
SPOILER
裝甲部隊好正 +1

不過就算用到步槍都好似殺唔死,但至少打得停。
有一幕見到一堆二打六用 9mm 打裝甲部隊時,打到噹噹聲班裝甲人仲施施然換匣,然後反殺,
就知道除左主角枝 9mm 可以連扣時勉強打得停 d 裝甲人,要殺都係近乎玩 0 距離射擊。

仲有就係明知人地升左級,一早就搬定 d 強力架撐出去啦,打完一輪又縮返入去換槍,
黑人你咁大整古 ...

其實呢一幕算唔算致敬緊押井守套《人狼》?不過今次主角係弱勢o個邊
其實..........特撃裝甲服唔係咩特別野

也不覺得有甚麼致敬唔致敬

當然, 堆特撃隊可以無視.50 AE 大口徑手槍近射嘅衝撃力

仲可以企定定還撃就一定太誇張啦...........

今集............Winston 果然係好爸爸

扮Zero 果位係當年電影版雙截龍Jimmy Lee

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 05-19-19 04:12 PM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] John Wick: Chapter Two ︱殺神 2 信長 電影版 58 05-15-19 02:53 PM
[西片] INSIDIOUS CHAPTER 3 (2015) david 電影版 9 07-16-15 06:34 PM
“昅“野 和 “john“野 NEAR 學術文化綜合研討區 4 05-31-12 03:30 PM
看完JOHN Q i am 17 Neo Entertainment TREND 3 03-24-04 03:52 PM
john lennon首mother 其卵 Neo Music UNIVERSE 6 01-17-04 04:51 PM

現在的時間是 09:59 AM

手機版 | APP版