Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-31-19, 03:51 PM   #44351
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: gingq7 查看文章
q寶做到3t
WCBA + 孔明

雖然要換人,但無視敵方陣容肯定打足3發

另外,技1可以幫隊友加攻30%
可以組五農具雙打手隊
任意50np自充角(突寶石翁) + 宇宙凜(農具) + 孔明(農具)

或六農具尼托隊
男朋友講緊唔使換人嘛 雖然已經絆10、唔會再點用
雙打手又真係冇諗過⋯⋯

不過都係要升盡左技3先@@ 可恨的蛋蛋

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-19, 07:21 PM   #44352
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
諗諗吓發現我講錯,
五農具雙打手隊應該係

宇宙凜(突寶石翁) + 任意50np自充角(農具) + 孔明(農具) + Master服加20NP

宇宙凜用藍卡打完一發後, 有10NP唔難 + Master 20NP + 孔明 20NP + 自充 50NP, 剛好夠射2次
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-19, 03:22 PM   #44353
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

某程度今次刷蛋蛋仲易/好過得鬼王
平均2次跌一舊

舊 11-08-19, 03:46 PM   #44354
seks
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDseks
超高難係運GAME,用左3令咒和1石先過到.連攻略網都話用石過換5卷都抵
seks 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-19, 07:33 AM   #44355
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

初見用S凜硬J
唔想煩一石過左算

舊 11-09-19, 01:17 PM   #44356
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
因為跌咗4張加攻禮,加上有啲運冇挑釁下都唔打s凛,初見1令呪過咗。

其實對面如果個解陣條件係跟人之類嘅話感覺應該好少少嘅...
同埋問題真係響攻擊寶具同cit呢兩個條件度
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-19, 01:33 AM   #44357
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
今次event故事唔差,雖然果個唔係zero o既時臣,但都幫佢加返唔少分,最大驚喜係凜o既身世
圓桌我當金閃祭大河果關咁打,用返大腿完全体神周那無腦過左

舊 11-12-19, 09:32 AM   #44358
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
今次故事係現時最穹分類---異世界穿越
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-19, 12:03 PM   #44359
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
時臣排左毒(型月典型魔術師病)之後 就變左聖人

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-19, 06:06 PM   #44360
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
1小時後 1800萬DL生放送 Light

講2-5 ?
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-19, 02:06 AM   #44361
the fool
永遠的愚者

仲以為今日又係幕間或強化,點知無啦啦公佈聖誕event,仲要係11月尾,咁即係無左復刻?但11月聖誕會唔會早左d係咪因為12出2-5,但太多新人所以要提早?
今次送角雖然想要トリスタン,但應該要尼祿,其他大部分都已有

舊 11-14-19, 07:46 PM   #44362
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: the fool 查看文章
仲以為今日又係幕間或強化,點知無啦啦公佈聖誕event,仲要係11月尾,咁即係無左復刻?但11月聖誕會唔會早左d係咪因為12出2-5,但太多新人所以要提早?
咁其實第一部戈陣都係11月聖誕>12月7章>月尾終局咁既

舊 11-14-19, 07:59 PM   #44363
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
引用:
作者: the fool 查看文章
那還有 20號復刻 30號開南丁聖誕也可以的
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-19, 12:51 PM   #44364
gingq7

4星送角每次都R爆頭, 每次都係在實用度和稀有性中掙扎

揀輔助(如蘭陵王,人馬) 又怕將來會歪出
升寶具(如狂蘭) 又覺得唔拎新角好蝕
揀故事限角(如示巴,虞姬) 又無一隻有實用性
舊 11-15-19, 02:31 PM   #44365
Hextor

註冊日期: Feb 2008
除左綠卡隊我都唔知幾耐冇用四星
揀錯咪當射斜左
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-19, 02:57 PM   #44366
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

珍其實幾勁 4星黎講

如果狂蘭果D滿左既
我推薦ケイローン

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 11-15-19, 07:11 PM   #44367
gingq7

引用:
作者: Hextor 查看文章
除左綠卡隊我都唔知幾耐冇用四星
揀錯咪當射斜左
咁唔計綠卡, 我都仲有用唔少4星打周回:
水著小莫, 尼托, 術閃, 水著lilith, 齊格

仲有一些單體一發女, 拎黎開荒順手過用5星:
格蕾, 幼貞, 水著黑貞, 水著阿榮, 機龍娘, 2隻拳頭Ruler

其實講到尾, 就係有自充的4星比無自充的5星好用

-------

故事限 + 手上沒有 + 女角
我只剩 黑王, 尼祿, 戈爾貢, 段藏, 示巴

5隻中最有實際用途的應該係尼祿, 寶具有無視防禦, 而且有自充有寶解, 間唔中應該可以拎出黎玩吓
(但之後又很大機會會跟嫁王一齊pick up )
舊 11-15-19, 07:28 PM   #44368
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

因為得寶2
所以換左張柳生爺爺⋯

舊 11-16-19, 08:39 PM   #44369
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
得黑呆係寶1,所以揀咗佢
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-19, 11:23 PM   #44370
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
ケイローンLV70,再裝TARGET禮裝WWW

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-19, 02:14 AM   #44371
the fool
永遠的愚者

最後都係要左尼祿,雖然唔知會唔會有機會用到,但技3 3次戰續都算特異功能(雖然有絆禮B叔,但尼祿內藏點都方便d(cost上)),最重要有幕間同強化任有石攞
而且無勳章升トリスタン

此篇文章於 11-17-19 02:28 AM 被 the fool 編輯。
the fool 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-19, 01:37 AM   #44372
the fool
永遠的愚者

估唔到今日係Hunting Quest,咁即係真係無左復刻

舊 11-21-19, 02:27 AM   #44373
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

森巴真係咁唔受歡迎?w

因為上次打風 搞到マチアソビ遲左一星期 所以日程推後左一星期搞到冇位再塞復刻森巴w

舊 11-21-19, 08:47 AM   #44374
gingq7

點都會復刻一次既, 雖然我都唔明點解明明有兩星期空位都唔復刻, 反而係長草一星期+hunting quest一星期

可能係唔想一年內派太多黃方?

---------
4星自選, 最後換了示巴,
示巴一來唔會歪出, 二來佢的技能組很容易有少少強化就飛天
就搏一搏佢將來會有強化
舊 11-21-19, 10:18 AM   #44375
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

我覺得會係好似尼祿祭咁
同時開晒兩邊

ペルソナ5

隨時更新

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 11:08 PM

手機版 | APP版