Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館 > 照相館研習區

主題工具 顯示模式
舊 10-10-06, 02:12 PM   #326
九等天使
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: Hidekii
大概係左右兩邊各一LB,頂再擺多隻,然後加塊黑布就完成!
嗯嗯,但點樣可以做到個倒影效果?
記得之前有大大都影過d figure都有咁o既效果...
九等天使 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-06, 02:51 PM   #327
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
反光底坐+ CPL

Rice

舊 10-10-06, 04:09 PM   #328
九等天使
Crazy Gamer

引用:
作者: riceking
反光底坐+ CPL

Rice
反光底......又要買的...
哦!原來係CPL!!!
我之前去睇書o既時候見過o既...好似係用黎遮住某一直線o既光,而得到另一part o既光...對吧?
(我好用功去圖書館睇書...但好少實踐...冇器材...)

CPL抵買嗎?常用嗎?
九等天使 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-06, 04:20 PM   #329
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

引用:
作者: 九等天使
哦!原來係CPL!!!
我之前去睇書o既時候見過o既...好似係用黎遮住某一直線o既光,而得到另一part o既光...對吧?

CPL抵買嗎?常用嗎?
好好用的, 一定要有......

Rice

此篇文章於 01-17-07 09:58 PM 被 riceking 編輯。
riceking 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-06, 02:25 AM   #330
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
想試驗很久...做法有點另類...好多時...
比較躲懶....但又想有個快速佈景用
原來真係得....投影幕的另一用處/\

未試落箱...淨用閃閃試一試...但效果自己也蠻滿意.../\

舊 10-11-06, 06:05 AM   #331
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
好野~~ 不過好似好容易整污漕?

此篇文章於 10-11-06 09:46 AM 被 KKH 編輯。
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-06, 07:18 AM   #332
一小英口
God of Gamer

Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
懶人用怖景..."
仲諗住今日去買白畫紙....囧

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-06, 11:32 AM   #333
Hidekii
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 九等天使
哦!原來係CPL!!!

CPL抵買嗎?常用嗎?
反光底我只係去買左塊廿蚊既黑色膠板

米王, 其實我唔知咩係CPL ..
Hidekii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-06, 02:02 PM   #334
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: KTN
想試驗很久...做法有點另類...好多時...
比較躲懶....但又想有個快速佈景用
原來真係得....投影幕的另一用處/\

未試落箱...淨用閃閃試一試...但效果自己也蠻滿意.../\
其實用幾蚊買張粉色的A2畫紙都唔錯

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-06, 06:18 PM   #335
riceking
一人前のダメ人間

引用:
作者: Hidekii
反光底我只係去買左塊廿蚊既黑色膠板

米王, 其實我唔知咩係CPL ..
http://www.dcfever.com/photographic_...lesson10_1.php

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=127651

一定要有

Rice

舊 10-11-06, 10:20 PM   #336
Hidekii
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003

我有這東東,不過唔知叫cpl..
Hidekii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-06, 10:58 AM   #337
KTN
~♡

不會..最少我一定不會放食物上去..自問又整潔..放下囡囡上去都無問題..
清潔都好易...況且我塊幕又頹...用爛都不傷心...
平日重有一個用途..屋企人影證件相...

>>KKH

畫紙我都好多..不過你說..拉落來快定鋪畫紙快...

>>紫亞

一向都係用開...不過...純粹我比較懶得就懶...

>>mikemike

此篇文章於 10-12-06 11:01 AM 被 KTN 編輯。
KTN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-06, 05:22 PM   #338
一小英口

引用:
作者: KTN
畫紙我都好多..不過你說..拉落來快定鋪畫紙快...

>>紫亞
我冇screen嘛....

舊 12-31-06, 08:46 PM   #339
一小英口

引用:
作者: Rosicky 查看文章

明天組裝
我想問個「燈左」係唔係鴨寮街會有??

之後買埋電線插蘇自己駁 ? 危唔危險架 ?

舊 12-31-06, 08:47 PM   #340
Rosicky
我愛攝影

註冊日期: Oct 2002
XBox Live GamertagykcisoR
引用:
作者: 紫亞 查看文章
我想問個「燈左」係唔係鴨寮街會有??

之後買埋電線插蘇自己駁 ? 危唔危險架 ?
yes.

你識基本水電組裝應該唔會有危險的

英雄聯盟: Rosicky
Rosicky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-06, 08:53 PM   #341
一小英口

引用:
作者: Rosicky 查看文章
yes.

你識基本水電組裝應該唔會有危險的
學以致用.... (今年中五

舊 03-09-07, 11:18 AM   #342
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

XBox Live Gamertagk0h4ku
http://allabout.co.jp/interest/photo...219A/index.htm

污衣籃

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-07, 11:28 AM   #343
KTN
~♡

覺得他的成品好像under.../\
都係做菲利蒲烈士算

舊 03-09-07, 11:38 AM   #344
riceking
一人前のダメ人間

引用:
作者: KTN 查看文章
都係做菲利蒲烈士算
Under唔關個箱事~~ 相信係拍攝的Setting問題
我始終都覺得現行的紙箱好~

Rice

舊 03-09-07, 12:15 PM   #345
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

XBox Live Gamertagk0h4ku
引用:
作者: KTN 查看文章
都係做菲利蒲烈士算
至少冇番枝150w燈/2-3個閃的話都係紙箱好

而你本身有紙箱pmlb的話亦都唔駛轉啦

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-07, 12:53 PM   #346
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

用燈箱拍出來的石卵有 speckle highlight, 要打手板!
舊 03-10-07, 12:34 AM   #347
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
搞這個我不如乖乖去鴨記俾幾草o野算了~
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-07, 10:28 PM   #348
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

~某日~

病友A:[喂,上次介紹你隻PMLB係咪抵食夾大件呢?]
病友B:[係呀!!好大件呀!!]
病友A:[做咩咁火?]
病友B:[個PMLB就大大件,個女女就細細隻,想照到o既佢照到,唔想照到o既佢都照到!!]
病友A:[唔駛錢o既係咁o架啦....]
病友B:[我唔理呀!!你同我諗掂佢!!諗唔掂你就去廁所食蕉!!]
病友A:[.........]

~翌日~

病友A:[喂,有好o野介紹!!]
病友B:[咩料?]
病友A:[你睇睇先!!]
病友B:[哇!!]
病友A:[再睇下呢個!!]
病友B:[正喎,點整o架?]
病友A:[去廁所食蕉你!!]
病友B:[.........]
舊 03-11-07, 10:36 PM   #349
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

DIY snoot! 小餅好野!
舊 03-11-07, 10:44 PM   #350
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

響廁所"付出"o左先得到兩個珍貴的廁紙筒......

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
魔幻迷宮&爐邊故事 IDGAF Neo Entertainment TREND 22 08-18-04 12:55 AM

現在的時間是 03:21 PM

手機版 | APP版