Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 11-30-16, 02:51 PM   #501
如月釋臣
Ultimate Gamer
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
已解決
原來只須打倒“王者的守墓人”和“守墓大狼”
就可以進行“不死競技”
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-16, 05:55 PM   #502
如月釋臣
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
芙莉德鐮刀非常好用
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-20, 09:00 AM   #503
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
做吓考古學家先
岩岩早幾日先問朋友借左隻DS3年度版黎玩
之前只係有玩過隻狼,完全無玩過魂系
但唔掂,一玩就愛上
有時間再爬吓依度既文先
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-20, 10:19 AM   #504
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: rinxlun 查看文章
做吓考古學家先
岩岩早幾日先問朋友借左隻DS3年度版黎玩
之前只係有玩過隻狼,完全無玩過魂系
但唔掂,一玩就愛上
有時間再爬吓依度既文先
魂系同隻狼唔同,係多重結局
而DS3算係三款入面比較易上手嘅一款,故事亦較易理解
如果想再瞭解魂系/不死人起源的話,推薦你之後搵隻DS1黎玩
至於DS2……我個人就唔太推薦啦
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-20, 10:33 AM   #505
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: teealpha 查看文章
魂系同隻狼唔同,係多重結局
而DS3算係三款入面比較易上手嘅一款,故事亦較易理解
如果想再瞭解魂系/不死人起源的話,推薦你之後搵隻DS1黎玩
至於DS2……我個人就唔太推薦啦
DS1我有買但未開…
不過我果隻係NS版,友人強烈建議如果諗住玩既話都係買返PS4版會好D

不過依家都玩緊3,就唔想轉住喇,玩完依隻先

其實我有D想搵返套dark souls trilogy
不過中文版好似真係唔多見到有

DS2…各方好友都好似係唔太推薦
3代易上手…但我都卡卡地,可能死既次數未夠多

此篇文章於 06-29-20 10:36 AM 被 lunn 編輯。
舊 06-29-20, 02:04 PM   #506
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
DS1我有買但未開…
不過我果隻係NS版,友人強烈建議如果諗住玩既話都係買返PS4版會好D

不過依家都玩緊3,就唔想轉住喇,玩完依隻先

其實我有D想搵返套dark souls trilogy
不過中文版好似真係唔多見到有

DS2…各方好友都好似係唔太推薦
3代易上手…但我都卡卡地,可能死既次數未夠多
2我覺得冇野
除左地圖智障。
故事唔知佢改完未。
夾硬用一堆怪來圍死你 (法師表示 你都見我唔到?)

其實玩到幾好玩ge
尤其3個DLC
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-20, 05:18 PM   #507
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: izumo 查看文章
2我覺得冇野
除左地圖智障。
故事唔知佢改完未。

其實玩到幾好玩ge
尤其3個DLC
玩左幾日,暫時都還好,死得最多既估唔到唔係中Boss同Boss戰
而係打某D卒…

依家都係慢慢來,邊升能力邊推圖
舊 06-29-20, 08:35 PM   #508
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
玩完DS1多年後玩3個種感動唔係其他game比到

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-20, 10:43 PM   #509
izumo

引用:
玩左幾日,暫時都還好,死得最多既估唔到唔係中Boss同Boss戰
而係打某D卒…

依家都係慢慢來,邊升能力邊推圖
d難度好唔知點。 BOSS 算係3集入面最易打
但D卒先打到你叫救命

阿那瑪祭壇真係打到人好沮喪。
法師都要拎把弩出來屈射程。
近戰直頭被射到變蜜蜂竇

"BOSS戰"最難係DLC 3基佬
都痴線ge...
舊 06-30-20, 08:49 PM   #510
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
d難度好唔知點。 BOSS 算係3集入面最易打
但D卒先打到你叫救命

阿那瑪祭壇真係打到人好沮喪。
法師都要拎把弩出來屈射程。
近戰直頭被射到變蜜蜂竇

"BOSS戰"最難係DLC 3基佬
都痴線ge...
我依家響沼澤果面同D蟹玩緊…去到依度好似又要停一停打吓怪先
不過D野一有霸體就好難打咁
舊 07-01-20, 11:35 AM   #511
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
玩完DS1多年後玩3個種感動唔係其他game比到
到最後王之化身首BGM
根本就打中晒所有玩過DS1既人既要害

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-20, 11:37 AM   #512
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
2我覺得冇野
除左地圖智障。
故事唔知佢改完未。

其實玩到幾好玩ge
尤其3個DLC
2係好多野都智障 得堆DLC係正常

2最智障果樣係玩家隻角色nerf到不似人型
但對面D怪就超絕強化之餘又唔比方法你塑造番1on1去打,逼你一打N
成個地圖配置都充滿惡意但唔比方法玩家去Smart D咁面對
成個體驗都好差

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 07-01-20, 02:09 PM   #513
izumo

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
2係好多野都智障 得堆DLC係正常

2最智障果樣係玩家隻角色nerf到不似人型
但對面D怪就超絕強化之餘又唔比方法你塑造番1on1去打,逼你一打N
成個地圖配置都充滿惡意但唔比方法玩家去Smart D咁面對
成個體驗都好差
法師拉到老練咁後> 打2箭又走

近戰都係要行得好慢好慢
一隻一隻引出來打
俾你開到2刀流都要用箭慢慢引

唯一 2代2刀流個體驗係3代 俾唔到
舊 07-01-20, 03:18 PM   #514
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
法師拉到老練咁後> 打2箭又走

近戰都係要行得好慢好慢
一隻一隻引出來打
俾你開到2刀流都要用箭慢慢引

唯一 2代2刀流個體驗係3代 俾唔到
事實上係連引都唔比你引 除非地型可以呃個AI屌牆卡死一隻行唔到之類
因為佢地AI係set到一隻比人打就兩三隻一齊衝埋黎,其他唔講,最近講緊係大火塔堆巨人已經係咁
更唔好提後面龍之聖域果堆........擺一堆無持久力概念既槌巨人係度然後唔可以一隻一隻引黎殺

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-09-20, 09:58 PM   #515
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

終於都過左深淵監視者

刷埋把黑暗劍,諗緊強唔強化佢好,好似又無想像中咁勁…

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] DarkSoul2 攻略Thread [人間性を捧げ...ない!?] 鈴蘭 攻略及心得交流區 723 05-18-16 01:39 PM

現在的時間是 04:30 AM

手機版 | APP版