Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 10-27-16, 01:20 PM   #476
sAmA
Junior Member

註冊日期: Jan 2014
引用:
作者: leslie1103 查看文章
大鑊!! 入過幾次store確認個DLC寫住已安裝, 又試過幾次巴哈友嘅講法, 先去傳火祭祀場再去小教堂, 但都見唔到有對話同個dlc npc, 會唔會係因為我個data進度已經連最後boss都打完, 所以冇npc呢?
係就大鑊, 又要再打多次
唔係喎, 我個save都係打完最後boss, 直接走去小教堂就見...你係咪未餘火狀態??
sAmA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-16, 02:15 PM   #477
leslie1103

註冊日期: Mar 2012
引用:
作者: sAmA 查看文章
唔係喎, 我個save都係打完最後boss, 直接走去小教堂就見...你係咪未餘火狀態??
一直都餘火狀態, 試過好多次都唔得, 連我自己都餘火狀態(發晒火), 唔會係有bug中咗卦
leslie1103 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-16, 07:33 PM   #478
如月釋臣
Ultimate Gamer
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
是否打了幽逐教會的Boss
就不能入繪畫世界

如果要2周目
呀叔就專心刷誓約道具

此篇文章於 10-27-16 07:36 PM 被 如月釋臣 編輯。
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-16, 07:53 PM   #479
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
引用:
作者: leslie1103 查看文章
大鑊!! 入過幾次store確認個DLC寫住已安裝, 又試過幾次巴哈友嘅講法, 先去傳火祭祀場再去小教堂, 但都見唔到有對話同個dlc npc, 會唔會係因為我個data進度已經連最後boss都打完, 所以冇npc呢?
係就大鑊, 又要再打多次
只要(1)主畫面左上角有「ASHES OF ARIANDEL」呢行字(2)online狀態入game
就入到dlc世界

唔關進度事
fufufu123456 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-16, 12:12 PM   #480
leslie1103

註冊日期: Mar 2012
引用:
作者: fufufu123456 查看文章
只要(1)主畫面左上角有「ASHES OF ARIANDEL」呢行字(2)online狀態入game
就入到dlc世界

唔關進度事
沈晚再試終於見到dlc npc, 之前冇留意主畫面有冇寫住ASHES OF ARIANDEL, 但肯定PS STORE個DLC係寫住已購買, 沈晚唯一做法喺主畫面唔用continue, 用load game嚟開始, 唔知關唔關事, 不過話時話, 前日下載DLC果時咁啱PS要更新, 之後個STORE好似好有問題, 好多時入到去都冇畫面剩係得個藍底, 又或者長期loading標誌, 唔知係咪PS STORE個server問題
leslie1103 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-16, 12:33 PM   #481
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
我會咁講先
你確定你果隻係行版定日版未?
你買既dlc係日本psn定香港psn?
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-16, 06:46 PM   #482
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
我連打機都懶接開法師入去dlc碾算

我發依家pvp好多人見你拎住把月光都唔識提防你出魔法a

英國說大家抱團死

此篇文章於 10-28-16 06:49 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-16, 09:58 PM   #483
如月釋臣
狡朱~~~~

為何今集暗月之劍誓約
個自動召喚這麼少?
舊 10-28-16, 10:34 PM   #484
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 如月釋臣 查看文章
為何今集暗月之劍誓約
個自動召喚這麼少?

要人地有掛青教先得,必個個會掛 青教
另外依家都算遲玩了... 刷樓梯可能仲快... (都唔快)

此篇文章於 10-28-16 10:37 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-16, 02:07 PM   #485
如月釋臣
狡朱~~~~

另外想問大劍“風暴管束者”
除了對巨人尤姆有殺傷力外
對其他巨人有效用嗎?
舊 11-02-16, 01:42 AM   #486
如月釋臣
狡朱~~~~

修女芙莉德的靈魂
除了煉成冰冷鐮刀
還可以煉成些甚麼
舊 11-02-16, 11:53 AM   #487
Crazy Gamer

アリアンデルの薔薇
系鐮隔離
舊 11-03-16, 02:41 PM   #488
如月釋臣
狡朱~~~~

似乎已過氣了的樣子
舊 11-03-16, 05:17 PM   #489
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 信長 查看文章
要人地有掛青教先得,必個個會掛 青教
另外依家都算遲玩了... 刷樓梯可能仲快... (都唔快)
通街都係警察同賊
但無人申報做市民

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-16, 06:54 PM   #490
Crazy Gamer

引用:
似乎已過氣了的樣子
太短,得2個boss,幾hrs就完既野又好難撐得耐
舊 11-05-16, 03:08 PM   #491
如月釋臣
狡朱~~~~

有朋友喜歡用“血癲狂”嗎?
戰技要“切腹”
舊 11-05-16, 07:25 PM   #492
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
引用:
有朋友喜歡用“血癲狂”嗎?
戰技要“切腹”
個人覺得不太好用
自捅後又唔係強過其他單手劍好多,太刀黎講又唔係特別長

最重要係冇血源千蔭果下型仔拔刀斬

不過我只打故事,冇玩pvp的
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 02:22 PM   #493
如月釋臣
狡朱~~~~

法蘭守衛:

守衛做不好
老狼咬屁股

吞噬神祇的守護人:

守護人工作做得不好
大主教苛責確實叫苦
舊 11-09-16, 07:12 PM   #494
如月釋臣
狡朱~~~~

引用:
作者: jeffyen83 查看文章
個人覺得不太好用
自捅後又唔係強過其他單手劍好多,太刀黎講又唔係特別長

最重要係冇血源千蔭果下型仔拔刀斬

不過我只打故事,冇玩pvp的
題外話~
“血咒”比DS難玩嗎?
舊 11-11-16, 12:17 AM   #495
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
引用:
題外話~
“血咒”比DS難玩嗎?
其實我覺得血咒偏動作game多d,DS偏rpg多

以自己唔係高周目為例,大家都近攻(唔用咒術,魔法)
個人覺得bloodborne易玩d,因為槍反易過盾反

打boss又可攻擊回血保命,食藥硬值短同墊步好用
而且bloodborne好多boss,只要斜前閃去boss後方就閃到大部分招

以上僅為低周目下既愚見
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-16, 02:26 PM   #496
如月釋臣
狡朱~~~~

引用:
作者: jeffyen83 查看文章
其實我覺得血咒偏動作game多d,DS偏rpg多

以自己唔係高周目為例,大家都近攻(唔用咒術,魔法)
個人覺得bloodborne易玩d,因為槍反易過盾反

打boss又可攻擊回血保命,食藥硬值短同墊步好用
而且bloodborne好多boss,只要斜前閃去boss後方就閃到大部分招

以上僅為低周目下既愚見
抱歉~
呀叔正是主力咒術,魔法,奇蹟的
近戰和血量只是合格水平
舊 11-15-16, 03:26 PM   #497
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
其實計魔法行古惑既,點計都DS3易D。(未玩DLC)
DS3 D魔法太多采多姿嘞…

ACT方面…
DS3有盾多NPC白人,基本上反應0分唔會有咩大問題。
BB反應0分就一定煩到死,星之娘果下死人撞,玩到收皮在下未掌握到點100%避…

此篇文章於 11-15-16 03:35 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-16, 04:45 PM   #498
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
題外話~
“血咒”比DS難玩嗎?
DS 3 你玩卑鄙法術就易過BB好多
淨係可以隱形跑圖呢下已經2個世界
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-16, 05:40 PM   #499
如月釋臣
狡朱~~~~

請問怎樣才能進入不死競技場?
舊 11-26-16, 03:28 PM   #500
如月釋臣
狡朱~~~~

請問怎樣才能進入競技場?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] DarkSoul2 攻略Thread [人間性を捧げ...ない!?] 鈴蘭 攻略及心得交流區 723 05-18-16 01:39 PM

現在的時間是 08:32 PM

手機版 | APP版