Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後
日本動漫畫討論版>◆ 港漫雜談-- 第柒回 ≪請支持930封神紀≫ ◆
sunnypigdog 08:50 PM 07-26-10
6真係掂的~~
可惜俾d不知所謂ge人夾硬完左,
曹生同鐘生真係慘........
90頁以上週刊,一期都無脫過,努力左咁耐最後竟然係咁,我係製作小組會灰哂..........
marspeople 11:03 PM 07-26-10
主角黑化到最後都唔見得好黑
始終都好正氣

反而d side story真係寫得幾好
cccc 12:24 AM 07-27-10
作者: marspeople:
始終都好正氣

黑左陣囉..............
黑死篇 , 隊x 韓林兒果陣咪黑左一陣囉...............
之後都冇用過佢d 天子神功..........
POKA 12:30 AM 07-27-10
作者: marspeople:
始終都好正氣

做皇帝先黑晒
yeah yeah 09:41 AM 07-27-10
黑死篇係咁多個故事中
我最buy....
d人死得好正
yeah yeah 09:42 AM 07-27-10
作者: sunnypigdog:
6真係掂的~~
可惜俾d不知所謂ge人夾硬完左,
曹生同鐘生真係慘........
90頁以上週刊,一期都無脫過,努力左咁耐最後竟然係咁,我係製作小組會灰哂..........
都係多得佢既無情
搞到我本身想買天子7既諗法都無哂....
對佢以後出既野都無哂信心.
sunnypigdog 09:02 PM 07-27-10
作者: yeah yeah:
都係多得佢既無情
搞到我本身想買天子7既諗法都無哂....
對佢以後出既野都無哂信心.
天子7我一定唔會買,
睇下有無免費書(指借,DL就浪費我時間)睇,
但好感已經大減,
因為佢(雖然真正凶手係腦殘ge話事人)抹殺左一套好書
joeypong 09:06 PM 07-27-10
天子7我一定唔會買,
睇下有無免費書(指借,DL就浪費我時間)睇,
但好感已經大減,
因為佢(雖然真正凶手係腦殘ge話事人)抹殺左一套好書
商業世界就係咁,本書都賺唔到錢.點讚都冇用...
咁係唔係好多商人都好腦殘呢?
雖然我都唔想佢完.
stevenfan 12:09 AM 07-28-10
轉貼

今集成集只係講一本書,如果你唔想聽關於《天子6》或《7》o既野,就咪x聽喇!

啱啱完左《天子6》,禮拜尾就出《天子7》
所以今個星期請左編劇--鍾英偉上黎同大家分享佢創作《天6》、《天7》o既想法
包括我地主持對結局的想法,編劇又有咩解說?
阿偉同阿興原來有關係?
阿偉大爆主編袁家寶好「雙乳」?

千祈唔好錯過,今集港漫咬蔗107。

http://www.acrubbish.org/archive/rad...ane-107_01.mp3
http://www.acrubbish.org/archive/rad...ane-107_02.mp3
sunnypigdog 07:56 PM 07-28-10
作者: joeypong:
商業世界就係咁,本書都賺唔到錢.點讚都冇用...
咁係唔係好多商人都好腦殘呢?
雖然我都唔想佢完.
我明白呢點,
但一來我唔信天子6賺唔到錢,最多係賺唔多,
但佢咁樣完左6出7又係咪肯定7可以賺得多過6先??
同埋就算係,作為一個漫畫創作人,係絕對唔應該出賣讀者,為左賺多d錢而夾硬完套書,
和仔「火龍」都好難做,佢都話會不定期出版,唔係做唔住完夾硬完,
何況玉記咁大間公司??

btw,再講都係無用,死者已而,為天子6感到可惜~~
席翁 11:03 PM 07-28-10
我明白呢點,
但一來我唔信天子6賺唔到錢,最多係賺唔多,
但佢咁樣完左6出7又係咪肯定7可以賺得多過6先??
同埋就算係,作為一個漫畫創作人,係絕對唔應該出賣讀者,為左賺多d錢而夾硬完套書,
和仔「火龍」都好難做,佢都話會不定期出版,唔係做唔住完夾硬完,
何況玉記咁大間公司??

btw,再講都係無用,死者已而,為天子6感到可惜~~
7一定可以賺得多過6,玉皇朝d書頭10幾期都一定賣得唔少(就算本書唔好睇)
有d似無線d慣性收視
其實我覺得6可以一直出埋20幾期先,改做雙週都得.
唔知點解都完左佢.
stevenfan 12:18 AM 07-29-10
作者: 席翁:
7一定可以賺得多過6,玉皇朝d書頭10幾期都一定賣得唔少(就算本書唔好睇)
有d似無線d慣性收視
唔知點解都完左佢.
配合動漫節出兵器
Mage.千砂望 12:24 AM 07-29-10
剩係天劍雷刀都R到一班FANS買啦~到本書無乜起色唔夠勁既時候~咪堆埋項羽戰魂出黎谷人氣LOR~
除時呂布係項羽添呀~
席翁 12:49 AM 07-29-10
作者: Mage.千砂望:
剩係天劍雷刀都R到一班FANS買啦~到本書無乜起色唔夠勁既時候~咪堆埋項羽戰魂出黎谷人氣LOR~
除時呂布係項羽添呀~
應該冇可能,天子6中呂布本人都有出現過.
而且項羽冇理由唔用雷刀
GUSTAV 01:42 AM 07-29-10
作者: Mage.千砂望:
除時呂布係項羽添呀~
挾天劍以令諸侯 呢句我覺得唔錯丫
講返洪武 個ending廢就係人都明ga啦
但神棍同重八最後個end我覺得處理得好好
Gashapon™ 01:57 AM 07-29-10
應該冇可能,天子6中呂布本人都有出現過.
而且項羽冇理由唔用雷刀
反而孫策有機係項羽

作者: GUSTAV:
挾天劍以令諸侯 呢句我覺得唔錯丫
講返洪武 個ending廢就係人都明ga啦
但神棍同重八最後個end我覺得處理得好好
但係之前講到兩個反晒面咁,依家咁完又怪怪地
POKA 02:02 AM 07-29-10
作者: Gashapon™:
反而孫策有機係項羽

但係之前講到兩個反晒面咁,依家咁完又怪怪地
唔係反面, 只係冇咁信佢
但劉生一直為佢設想,幫佢成皇
所以最後佢要以死助皇立威,佢亦一口答應,比著以前2兄弟既時候一定殺唔落手
Gashapon™ 02:07 AM 07-29-10
作者: POKA:
唔係反面, 只係冇咁信佢
但劉生一直為佢設想,幫佢成皇
所以最後佢要以死助皇立威,佢亦一口答應,比著以前2兄弟既時候一定殺唔落手
佢果時似係想舖排到好想殺佢,依家似係諗到依個做順水人情既原因咁
T.K. 11:34 PM 07-29-10
驚天動地閻羅殺??
係未引人笑架?

白無涯俾人鬼隱左??
IamO 11:22 AM 07-30-10
有d似無線d慣性收視
唔知點解都完左佢.
7唔得咪斬埋出8囉
POKA 12:59 PM 07-30-10
七預50幾期搞掂,即係過百2期先會完
白薔薇騎士 02:17 PM 07-30-10
作者: POKA:
七預50幾期搞掂,即係過百2期先會完
咁長~~
唔知好唔好睇架喎
T.K. 02:20 PM 07-30-10
5x幾期係到赤壁喎
小白熊 06:40 PM 07-30-10
本天子7.... 點睇都吾覺得有 3 國 feel
每星期可以省 14 皮
AMONtheBrave 09:39 PM 07-30-10
莫奇‧D‧劉備 \
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後

返回主題版面