Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 09-28-19, 03:38 AM   #1076
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
《好地方》(The Good Place) S4E01,緊接返上季尾,Eleanor 要担起改善4個新人嘅任務,呢個好明顯係《衰地方》搞嘅鬼,四個之中女嘅搶戲好多,尤其 Chidi 個前度,「死」都唔信佢真係掛咗,以為仲係彌留狀態;另一方面 Jason 因為個三角關係變到幾燥底下,而一個有求必應嘅 Janet,今季居然開始吐糟~~~當然唔少得扭橋; 第一話係二部曲嘅第一部,睇吓下集佢又點玩落去。

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-19, 01:41 PM   #1077
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
HK App通知, 星期一會上架 佐賀偶像是傳奇!
http://gaforum.org/showthread.php?t=250484
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-19, 12:13 AM   #1078
肉羊哩咖
griffin611

Hand Solo

新動畫,法國製造?

舊 10-01-19, 12:52 AM   #1079
肉羊哩咖
griffin611

【突發】Stranger Things 4 嚟料!!!

舊 10-01-19, 12:28 PM   #1080
肉羊哩咖
griffin611

《愛爾蘭佬》紐約電影節同美國部份戲院上咗,暫時爛蕃茄上面有 56 個影評,都一致認為好, 100% ~

不過套片成 3個半鐘咁長,仲係睇班阿伯走嚟走去,未必啱每一個人。

舊 10-02-19, 12:29 AM   #1081
肉羊哩咖
griffin611

Ryan Reynolds 拍埋 Michael Bay 會點? 當然有勁大爆炸!

十二月上

舊 10-02-19, 06:29 AM   #1082
肉羊哩咖
griffin611

Red face

傳聞嚟架下,話 ST 第四季係最後一季,跟住可能有電影版,不過唔知電影有嘅話係埋尾定總編集定點。

傳聞嚟架下,有咩賴佢:

此篇文章於 10-04-19 07:50 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-04-19, 07:50 PM   #1083
肉羊哩咖
griffin611

聲優陣容強大嘅 『Levius-レビウス-』,本年冬季上

個人就越嚟越覺得呢個動畫風格難頂。

舊 10-06-19, 07:57 PM   #1084
肉羊哩咖
griffin611

《好地方》S4E02 感覺上跌咗 watt,無上一話咁緊湊,編劇好似埋到上一話部份嘢就唔知去邊,都仲係Michael 同 Elanor 玩晒,連明明可以有得發揮嘅 Chidi 都比路人好少少,Janet 同 Jason 條線係咁拖,又無上季咁好玩。

----------

Unbelievable,真人真事改篇,主要有兩條線,一條講 2008年 少女 Marie (Booksmart 女主角 Kaitlyn Dever 飾)畀人入屋老強,因為心理同警方壓力之下,反口話謊報,心理生活因為咁亂晒大籠。另一邊係 2011 年,另一個州有位女警接手一單入屋老強案,誤打誤撞之下,發現原來另一個環頭都有單手法類似嘅入屋老強案,受害人畀個犯搞足幾粒鐘,事後個事主同個現場都非常「乾淨」,無乜留到 DNA 個證據,其實同 Marie 單嘢一樣。兩個性格唔同嘅女警要合作破案。

慢得嚟幾好睇,尤其係 Dever 演一個至遊走唔同寄養家庭,自我形象低落嘅女生好出式,另一邊兩位女警都做得唔錯。一共八話係幾慢下,但個收結都叫滿意。

此篇文章於 10-07-19 03:13 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-06-19, 09:26 PM   #1085
ahleung
The One
Bannnned

無聊發現, 原來 我的英雄學園 第一季下左架.
舊 10-07-19, 03:12 AM   #1086
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: ahleung 查看文章
無聊發現, 原來 我的英雄學園 第一季下左架.
係咪 CCTVB 嘅關係?

舊 10-07-19, 09:24 PM   #1087
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
Outlander 乜料 ??
集集都 keep 住扑野既
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-19, 11:05 PM   #1088
肉羊哩咖
griffin611

真人版 Cowboy Bebop 終於有啲嘢睇,不過係幕後花絮⋯⋯暫時係得隻狗最似樣~

舊 10-07-19, 11:56 PM   #1089
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
真人版 Cowboy Bebop 終於有啲嘢睇,不過係幕後花絮⋯⋯暫時係得隻狗最似樣~

唔見邊一個會係edward..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-19, 03:01 AM   #1090
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: aquarius 查看文章
唔見邊一個會係edward..
係喎,當日公怖都唔多覺~

—————

Mad Max 攪笑版: Daybreak.,十月廿四號上

舊 10-08-19, 07:49 PM   #1091
肉羊哩咖
griffin611

日本限定?十月十號星野源 Tokyo Dome 演唱會

舊 10-12-19, 04:58 PM   #1092
肉羊哩咖
griffin611

一個勁抵玩嘅 DLC

Breaking Bad 完咗都有成 6 年,噚日導演又寫多個續篇出嚟上,緊接 BrBa 結局之後,講嘅係唯一生還者 Jessie Pinkman 最後點(同確認咗某人生死),兩粒鐘唔算長,但同電視嘅一樣,流暢得嚟好慢,但爆起上嚟就好爆,尤其後半部份;都係主角一個人担起部戲,雖然有勁一量電視版角式登場(有唔少名角式有份,唔透),有啲係回憶片斷出現,但完全唔講佢哋係乜水,亦唔多講呢啲人同主角係咩關係,所以無睇過電視版篘觀眾係會完全睇唔明;好嘅地方係個攝影同配樂都好出式,尤其後段某住宅單位場戲最好睇。

為咗應付好似本人呢啲未睇晒又想睇呢部嘅,或者唔多記得發生過咩事嘅,Netflix 開頭特登有部 recap ,但睇咗都唔係好明,最好都係上 YouTube 搵啲雞精片睇,唔舖,好心自己落手搵吓喇~

舊 10-13-19, 09:18 PM   #1093
ahleung
The One
Bannnned

HK app顯示, 拳願阿修羅第二季會嚮10月31號上架.
舊 10-14-19, 03:20 AM   #1094
肉羊哩咖
griffin611

引用:
HK app顯示, 拳願阿修羅第二季會嚮10月31號上架.
Yeah!!!
—————

好地方 S4E03;呢一話個焦點放返去 Chidi 同 Tahani 度,都算行返正路,尤其後尾搞到 Elandor 中洋葱嗰度,係今季以來最正嘅一幕,其實呢個叫得做 Part 3 有突啦。都預咗最後唔咁歡樂嘅,下話又有嘢嚟搞事預期。

此篇文章於 10-14-19 03:24 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-19-19, 01:22 PM   #1095
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
South Park s15-s21 上架。
Modern Family s10 上架。

舊 10-19-19, 09:36 PM   #1096
ahleung
The One
Bannnned

刀劍神域 第3季上左架.

可惜無前面兩季. 想入坑都唔得.
舊 10-19-19, 11:54 PM   #1097
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
刀劍神域 第3季上左架.

可惜無前面兩季. 想入坑都唔得.
吓…有3季無1同2季,新手點睇…

引用:
作者: 2dn 查看文章
South Park s15-s21 上架。
Modern Family s10 上架。
居然有South Park (衰仔樂園) ~!!!
不過,近日大熱的Band in China,
係Season 23 Episode 2,佢宜家上到第21季即係仲有排等…

https://www.imdb.com/title/tt8660720/?ref_=ttep_ep2

衰仔樂園嘲美國人為賺人民幣自我審查 主理人「道歉」:歡迎中國審查我們的家園與心靈
https://thestandnews.com/internation...F%83%E9%9D%88/

《南方四賤客》新動畫「Band in China」諷刺維尼梗與言論審查,遭中國網路全面封禁
真的變「Banned in China」了。
https://www.4gamers.com.tw/news/deta...anned-in-china

【NBA挺港風波10】南方四賤客道歉「習近平真的不像小熊維尼」 中國網民更火了
https://tw.appledaily.com/column/art...191008/1645383

舊 10-20-19, 01:08 AM   #1098
肉羊哩咖
griffin611

無間地獄入面玩無間道

好地方 S4E04,今話每個主角都重要,成話都要你去估邊個係奸細,結局當然估佢唔到,仲揭露咗米高個真身,好玩。

舊 10-23-19, 12:01 PM   #1099
肉羊哩咖
griffin611

攻殼 SAC 2045 出咗條 teaser! 不過唔多鍾意個「畫風」:

另一套日動係 Eden :

仲有 齊木~ 十二月卅號上

重疊咗唔好意思

舊 10-23-19, 12:54 PM   #1100
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
攻殼 SAC 2045 出咗條 teaser! 不過唔多鍾意個「畫風」:
韓國有份整?
膠公仔充滿韓國味
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 09:21 PM

手機版 | APP版