Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-04-22, 08:20 PM   #151
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
努力冇白費
幾場團戰唔出嘅尾王天鱗
單拖25分鐘有一塊

終於可以玩下輕弩
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-22, 09:19 AM   #152
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
盟友任務..............根本係變相村任story mode

不過用盟友任務解放武器防具製作真的不錯

露琪卡套炮術隊防具好好用

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-22, 09:52 AM   #153
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
盟友任務..............根本係變相村任story mode

不過用盟友任務解放武器防具製作真的不錯

露琪卡套炮術隊防具好好用
終於當我自己人,一齊出任務,之前口口聲聲伙伴伙伴,其實就利用我爭取時間較腳,推我去死,好彩我次次都命硬返到村
JoJo 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-22, 02:02 AM   #154
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
https://www.4gamer.net/games/596/G059650/20220705039/
「モンスターハンターライズ:サンブレイク」,全世界販売本数200万本突破。「モンスターハンターライズ」は1000万本を達成

http://m.gamer.com.tw/gnn/detail.php?sn=234210
《魔物獵人 崛起:破曉》Steam 最高同上人數突破 23 萬人

@@@
暫時我NS兩隻都未入手!

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 07-06-22 02:45 AM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-22, 02:19 PM   #155
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
今集MR50解鎖隻激金C都黐孖筋。已經追到F嘅藍眼金獅不特止,仲多咗招伏特攻擊+電光一閃嘅混合技連衝兩鑊,好在我耍開雙劍出朧翔叮叮叮避哂
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-22, 04:38 PM   #156
Eking

註冊日期: Feb 2006
服裝卷G點拎?

舊 07-06-22, 06:03 PM   #157
野良猫
肥倫

引用:
作者: Eking 查看文章
服裝卷G點拎?
好似打傀異任?
我都係得兩張
舊 07-06-22, 06:05 PM   #158
HAKAIDER
neet 人生~~~

> 「モンスターハンターライズ:サンブレイク」,全世界販売本数200万本突破
> 「モンスターハンターライズ」は1000万本を達成

.........即係只有5 份1 上集玩家首發回窩

如果有新玩家係sunbreak 先入坑的話

回窩玩家數量只會更少.................

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 07-06-22, 06:19 PM   #159
野良猫
肥倫

自己都係因為冇game捱到xeno3出所以先買嚟玩
舊 07-06-22, 06:59 PM   #160
[X-MEN]

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
今集MR50解鎖隻激金C都黐孖筋。已經追到F嘅藍眼金獅不特止,仲多咗招伏特攻擊+電光一閃嘅混合技連衝兩鑊,好在我耍開雙劍出朧翔叮叮叮避哂
避招唔難,佢係難在招與招之間得好少空隙畀你打,打呢隻激昂金獅有返啲舊時代芒亨嘅feel,
斬一兩刀就要停手避招
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-22, 09:23 AM   #161
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
今集身一次叫做用銃槍開荒(大部分)
多左招全爆+rise突擊, 全場飛嚟飛去,銃槍爽快感真係MAX,
全爆果下排氣effect真係好爽

舊 07-07-22, 10:23 AM   #162
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
> 「モンスターハンターライズ:サンブレイク」,全世界販売本数200万本突破

見到個定價唔想入住, 唔值
等半價中~

舊 07-07-22, 10:27 AM   #163
Eking

你未計RISE同時買了2個版本?....

舊 07-07-22, 10:29 AM   #164
野良猫
肥倫

引用:
作者: ELT 查看文章
見到個定價唔想入住, 唔值
等半價中~
如果以故事流程係短過r
但任務量比佢多好多
加上mr級關係一場打嘅時間耐咗,變相又耐玩咗

磨時間用都值嘅
舊 07-07-22, 12:46 PM   #165
[X-MEN]

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: 野良猫 查看文章
如果以故事流程係短過r
但任務量比佢多好多
加上mr級關係一場打嘅時間耐咗,變相又耐玩咗

磨時間用都值嘅
係囉唔明佢點得出"唔值原價"呢個結論,仲要係喺未玩嘅情況下覺得唔值,
同埋想等到Sunbreak半價咁真係有排等,我估最快都要2023年出完最後一彈更新再過多半年左右先有啲機會
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-22, 12:48 PM   #166
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:

iceborne首週都係250萬
當時world銷量係1310萬
https://dengekionline.com/articles/12165/

1隻game分2次出仲要賣咁貴
唔衝首發/唔買先係正常
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-22, 02:09 PM   #167
Eking

基本上大部GAME遲D買都會平...問題你想唔想玩.....

舊 07-07-22, 02:40 PM   #168
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
係囉唔明佢點得出"唔值原價"呢個結論,仲要係喺未玩嘅情況下覺得唔值,
同埋想等到Sunbreak半價咁真係有排等,我估最快都要2023年出完最後一彈更新再過多半年左右先有啲機會
大把game未玩, 數以百計, 真係唔急玩, 等佢大減價都未遲, CAPCOM成日都有特價
清埋手頭上隻RPG就開始玩XENO 3, 反正中間唔夠時間開隻新game

此篇文章於 07-07-22 02:46 PM 被 ELT 編輯。
ELT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-22, 02:41 PM   #169
JoJo

為一百幾十等一年半載,食餐飯都冇左啦
舊 07-07-22, 03:10 PM   #170
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
加強版嚟講算唔算少龍玩?
已爆左STORY 連埋己隻古龍好似都係多十零隻。
我悠閒玩﹐都唔洗5 日
而且好似無咩亞種咁....

388 豪華版好似有D 唔抵 (個人意見﹐不喜勿插)
無左以前p2g, 3g, 4g, xx 超抵玩嘅感覺...
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-22, 03:42 PM   #171
JoJo

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
加強版嚟講算唔算少龍玩?
已爆左STORY 連埋己隻古龍好似都係多十零隻。
我悠閒玩﹐都唔洗5 日
而且好似無咩亞種咁....

388 豪華版好似有D 唔抵 (個人意見﹐不喜勿插)
無左以前p2g, 3g, 4g, xx 超抵玩嘅感覺...
依家3幾日可以打得7788,我覺得唔係內容少左,而係現系統方便靈活,生存生段又多,冇咁易死,剩係唔洗搵怪掉色彈,隨時轉移動地點同回家補給已經慳左好多時間,令難度降低,咁就自然打得爽快,以前打一隻怪基本上要針對佢砌一裝出黎,搵老友約出黎面聯,輪住開任,攪一攪都3幾日
舊 07-07-22, 03:44 PM   #172
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: wsx360 查看文章
iceborne首週都係250萬
當時world銷量係1310萬
https://dengekionline.com/articles/12165/

1隻game分2次出仲要賣咁貴
唔衝首發/唔買先係正常
但別忘記iceborne 依個首週數只係PS 主機版

而當時world 銷量1310 萬係計埋steam 版

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 07-07-22 03:49 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 07-07-22, 03:53 PM   #173
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: JoJo 查看文章
依家3幾日可以打得7788,我覺得唔係內容少左,而係現系統方便靈活,生存生段又多

Skip
淨係弩手可以返camp 攞子彈已經兩個世界啦.......

我係cdkey.com 買steam 豪華版$280 , 算抵玩了

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 07-07-22, 04:04 PM   #174
JoJo

引用:
淨係弩手可以返camp 攞子彈已經兩個世界啦.......

我係cdkey.com 買steam 豪華版$280 , 算抵玩了
記得以前要搵刀手老友手幫拖帶礦2料出去合,唔係射哂就企係度
舊 07-07-22, 04:25 PM   #175
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
但別忘記iceborne 依個首週數只係PS 主機版

而當時world 銷量1310 萬係計埋steam 版
steam版發售後首週
iceborne - 400萬
world - 1500萬
https://www.famitsu.com/news/202001/15190721.html

最新銷量
iceborne - 920萬
world - 1800萬

咁計都超過5成人無衝iceborne首發
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Monster Hunter RISE | PC版2022年1月13日發售 seed2005 電視遊戲討論版 893 01-13-24 12:58 PM
[漫畫] 冨樫義博「HUNTER×HUNTER」総合THREAD丨パリストン:高橋広樹 Vol.5 money 日本動漫畫討論版 2057 11-22-23 10:13 AM
[廣告 - RG] 【RG10 Red18】《末日以後 x 復刊以前》 Hunter x Hunter 2013同人枱曆! dollyly21 Cosplay同人MIX討論區 2 12-29-12 11:12 AM
[新game]rise of legends (rise of nations series) LIGHTTHELIGHT PC電腦遊戲討論版 20 06-19-06 11:40 PM
MASTER OF MONSTERS 4 雪舟等楊 PC電腦遊戲討論版 0 05-15-05 09:09 PM

現在的時間是 04:53 PM

手機版 | APP版