Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-28-17, 08:06 PM   #551
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
而家先拎到修練塔全步行4人生存十層凸破果3石,要成15次

仲有全員飛/騎/重,得番5日應該升唔切D人,執少左9石 @@
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 03:39 PM   #552
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
https://youtu.be/yI-bQOBs8I0

復活節角色: 綠斧,藍書,騎槍,飛竜綠書

重點係今次係新角色無紅色pickup..應該都係開game後第一次~~

飛竜綠書應該係今次的看點了(特性上)

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 04:05 PM   #553
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: ShinDou 查看文章

仲有全員飛/騎/重,得番5日應該升唔切D人,執少左9石 @@
唔係打唔過但 完全噁心到想放棄...
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 04:05 PM   #554
SilverShadow
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2012
引用:

HEA住解任,我都係剛剛先解完步行
會盡量解埋飛行
引用:
作者: 樹靈DRYAD 查看文章
https://youtu.be/yI-bQOBs8I0

復活節角色: 綠斧,藍書,騎槍,飛竜綠書

重點係今次係新角色無紅色pickup..應該都係開game後第一次~~

飛竜綠書應該係今次的看點了(特性上)
可以專抽藍綠的確唔錯

唔知係唔係得3%復活節角色,另外3%依然係普通5星
SilverShadow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 04:57 PM   #555
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: SilverShadow 查看文章
唔知係唔係得3%復活節角色,另外3%依然係普通5星
都9成係
終於都去到複製人轉蛋

15次打難度10本身已經用百幾二百氣
全飛,全馬,全甲最衰係要刷埋地形同對手
真係見弓/法可以即re
唔想為左3石花心機花時間去升d飛馬/騎
仲要無乜邊隻係5星

此篇文章於 03-29-17 05:16 PM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-17, 05:51 PM   #556
ShinDou

20石抽到隻兔男,勁咩﹖點解有個網話佢十分滿分﹖淨係有招斧經驗幫斧升LV咋麻,其他招好似冇乜特別,打人1下補4同冇都冇乜分別啦﹖
舊 03-31-17, 12:47 PM   #557
HakiK
Crazy Gamer
秋月

引用:
20石抽到隻兔男,勁咩﹖點解有個網話佢十分滿分﹖淨係有招斧經驗幫斧升LV咋麻,其他招好似冇乜特別,打人1下補4同冇都冇乜分別啦﹖
因為五圍好靚,平均分配,該高既高,整體都平均值以上
而且回血斧同獅子奮迅相性極好,進一步推高5圍
總值同重甲有得比,你想像下一隻高攻高速行兩格既重甲係咩一回事…
由手機版發出
舊 03-31-17, 01:05 PM   #558
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

引用:
作者: HakiK 查看文章
因為五圍好靚,平均分配,該高既高,整體都平均值以上
而且回血斧同獅子奮迅相性極好,進一步推高5圍
總值同重甲有得比,你想像下一隻高攻高速行兩格既重甲係咩一回事…
由手機版發出
カミラ同ユリア屬同類....差別在於一個魔防(ユリア)同防禦(カミラ)~都係打一擊殺但會飛係賣點~D飛刃同飛盾buff完真係咩都殺得死

クロム進戰力超強上到50攻的高速斧而防守能力又唔低....原版紅劍淚目

ルキナ招飛燕鬼神真係幾勁下....

マークス算係最差...五圍向左防守而攻擊力太低...算係今次個pool最伏~

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
舊 03-31-17, 01:06 PM   #559
ShinDou

係喎如果諗埋食技應該幾勁 XD 應該都係獅子+待伏+吐息啦﹖
舊 03-31-17, 01:48 PM   #560
HakiK
Crazy Gamer
秋月

比起吐息,我鐘意攻擊or速度威嚇多d
由手機版發出
舊 03-31-17, 03:08 PM   #561
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

引用:
係喎如果諗埋食技應該幾勁 XD 應該都係獅子+待伏+吐息啦﹖
獅子+回復3+速度/守備威嚇...打正攻都可以考慮~

火紋
舊 04-01-17, 04:40 PM   #562
ShinDou

終於拎埋4飛行果3石,重裝應該冇乜可能,騎馬應該都得但得番1日爆水都爆唔切啦,HEA打下算 XD
舊 04-03-17, 05:32 PM   #563
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
lunatic 9-3 個2石真係打死人
最後打到對面淨1隻之後開光之加護復活換2石算
咁都計perfect都幾正

舊 04-04-17, 09:36 PM   #564
ShinDou

我岩岩都用左1次光加護拎左9-2果兩粒石了,爭9-5 XD

9-5燒左成4個 XD 不過仲有幾十個係度冇咩機會用,都係用黎拎呢D石架啦

此篇文章於 04-04-17 09:53 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 04-05-17, 08:52 AM   #565
ko121314
Game Master

之前都唔係好覺, 最近感受到鬥技場真係滿滿惡意
對面全隊齊哂support奧義ABC技
最慘個次係見到隻獅子奮瞬待伏ニノ另加再動人
被屈死

舊 04-05-17, 10:13 AM   #566
HakiK
Crazy Gamer
秋月

引用:
作者: ko121314 查看文章
之前都唔係好覺, 最近感受到鬥技場真係滿滿惡意
對面全隊齊哂support奧義ABC技
最慘個次係見到隻獅子奮瞬待伏ニノ另加再動人
被屈死
最慘係你自己要硬食一隻加分角
有時佢d打靶地型又易比人屈死一隻
(真係勁憎熔岩同兩邊橋個場,走都無位走)
對上果次爆左6,7次水先刷到perfect最高分
由手機版發出
舊 04-05-17, 10:58 AM   #567
ShinDou

乜防衛落bonus人冇分加架咩?
舊 04-05-17, 11:04 AM   #568
ko121314
Game Master

引用:
作者: HakiK 查看文章
最慘係你自己要硬食一隻加分角
有時佢d打靶地型又易比人屈死一隻
(真係勁憎熔岩同兩邊橋個場,走都無位走)
對上果次爆左6,7次水先刷到perfect最高分
由手機版發出
之前無留意以為要全隊加分角先會高分+自己無課hea玩所以上2,3星期都無理
原來入1隻就得

舊 04-20-17, 08:09 PM   #569
ShinDou

鬥雞第1次有4528分咁高,不過都排成5萬1 @@ 好多人打
舊 04-21-17, 10:04 AM   #570
HakiK
Crazy Gamer
秋月

引用:
鬥雞第1次有4528分咁高,不過都排成5萬1 @@ 好多人打
上次update提升左基本獲得分數呀嘛
以家4528其實唔算高
我打4650先勉強排到頭1萬

Btw改左99體之後已經一日開一次打哂氣就算
魔改左幾隻主力角色之後都無咩心機養
D新角色抽返黎又係魔改,本身又無咩吸引力
玩法又完全無變,d增援呀剩都係得個講字
由手機版發出
舊 04-21-17, 10:27 AM   #571
ShinDou

我都係清左其他game ap先,有時間先打下呢隻,呢排有得升飛兵執石有番d野搞下

鬥雞我直頭每星期淨係打7場贏晒就算,冇追全炒perfect
舊 04-21-17, 01:15 PM   #572
ShinDou

今次竟然1take過到lunatic大英雄XD
舊 04-22-17, 12:15 PM   #573
ShinDou

執晒飛兵D石而家有成63,等有勁野先射了,暫時D角夠用,淨係想中龍馬同隻斧重甲,隻GAME最屈都係全距離反擊D角

鬥雞防衛唔知做乜今次0分,唔知係D人開始識屈番我轉頭定冇人打我,之前次次都250以上
舊 04-24-17, 02:09 PM   #574
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

註冊日期: Jan 2004
引用:
執晒飛兵D石而家有成63,等有勁野先射了,暫時D角夠用,淨係想中龍馬同隻斧重甲,隻GAME最屈都係全距離反擊D角

鬥雞防衛唔知做乜今次0分,唔知係D人開始識屈番我轉頭定冇人打我,之前次次都250以上

個人反而覺得幾隻全距離反擊唔算最勁,只能算係勁果批,因為多左技能繼承
好似海哥(斧甲),而家幾隻綠魔都有能力一回殺到佢,更莫說而家紅色人好多人裝相性激化

舊 04-24-17, 11:08 PM   #575
ShinDou

我覺得最勁都係D 勇者武+鬼神/死線 秒人,或者 全距反擊+待伏,隻斧佬唔搵特別野招呼佢會俾佢反擊2下秒殺

相性激化好難用,尤其鬥雞,遇到D有一兩隻克你既差唔多等於打少隻,又難拉打

復刻女軍師終於過到LUNATIC,不過紅劍士仲未諗到點過LUNATIC,都係會打打下有人死

標籤
櫻井孝宏, 火焰之紋章 英雄, 野獣先輩

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
樹林伸.コザキユースケ「ファイアーエムブレム Fire Emblem」漫画化決定!2015年秋から連載開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 07-24-15 09:04 PM
[ETC] Fire Emblem Akaneia Chronicle Memorial Book neo2046 電視遊戲討論版 0 10-11-10 01:49 AM
[Wii] Fire Emblem 曉の女神 neo2046 電視遊戲討論版 370 11-13-07 12:26 PM
fire emblem or Saga.... LEDIV 電視遊戲討論版 11 04-25-05 05:52 PM
[GBA]Fire Emblem問題 小寶 手提遊戲機討論版 1 03-31-05 03:36 AM

現在的時間是 11:57 PM

手機版 | APP版