Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 03-13-14, 10:57 PM   #1
柯士甸
Ultimate Gamer
愛姿病x奶茶毒~

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDfoxaustin
Router問題!!

買左個TP既ROUTER....
開WIFI分比個電話用,
發現個WIFI仲慢過本身電話用緊的$72無限月費.....
電腦上網又慢哂......
今日再試下唔開電腦ONLY用電話上WIFI....但好似無咩分別.....
再熄WIFI ONLY比電腦上網....
BT野之前未轉呢個ROUTER可以上到幾MB幾MB速度咁DL....
但依家呢個頂多上到2XX KB/s....
到底係呢個ROUTER真係咁慢.....
定係我set野set得唔啱....
我朋友果個佢可以set上傳速度.....
但我呢個無得set.....(同朋友個ROUTER唔同型號)

舊 03-14-14, 01:39 AM   #2
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
1) 係唔過100大羊果隻?
2) 去換DDWRT內核試下,話唔定有好轉
http://www.dd-wrt.com/site/index

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
求助。。router問題。。 red 手機資訊/電腦軟硬討論 1 02-03-13 04:52 PM
router問題(請幫幫手) flymanhaha 手機資訊/電腦軟硬討論 11 06-20-12 09:59 PM

現在的時間是 04:19 AM

手機版 | APP版