Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-11-20, 11:57 AM   #526
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
硬碟危機!《榮譽勳章:超越巔峰》需要高達340GB安装解壓!
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...nA=2210&tnum=1

PS:Respawn工作室真利害,170GB中應該有1半是HD畫質過場呢!
同埋硬件配置 最低要求 同 建議要求 居然一Q樣要RTX2080!
(不過篇文都有講:不一定2080都行到!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 12-11-20 12:00 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-20, 12:11 PM   #527
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
新OQ2 用戶,買一個 app 有七五折,有咩 game 推介?
都係
beat saber(oculus quest store)
half life(steam)
until you fall

舊 12-11-20, 05:27 PM   #528
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 忍者 查看文章
都係
beat saber(oculus quest store)
half life(steam)
until you fall
謝,不過個優惠只係 Oculus Store 限定,Beat Saber 嚮 PSVR 有,唔重買;睇過 Unitl You Fall,好似唔錯。

----------

Medal of Honor 話最要用 SSD~

名作 Myst VR 版已出。

舊 12-14-20, 02:48 PM   #529
肉羊哩咖
griffin611

有人指用 vorpX VR driver,可以 將 CyberPunk 2077 變成隻 VR game;呢隻 driver 可以將好多 FPS 變做 VR,不過 CyberPunk 2077 個系列要求已經咁高,本人玩唔到。

舊 12-18-20, 02:02 AM   #530
肉羊哩咖
griffin611

HL:Alyx Easy 難度爆機

好:氣氛一流,光影音效營造一流,非常緊張刺激,本人唔多玩 survival horror,都好享受。遊戲設計用到盡 VR 嘅優點,好似隻蟹跌咗去左邊翻咗肚,右手指去左下方一鎗埋佢單,「型到」~ 甚至可以一邊右手開鎗殺敵左手療傷,而呢嚮牆後面伸頭出去射敵人,可以話係指定動作。論 FPS 係正,由上彈到瞄準都好有真實感,可能比 Blood and Truth 更接近真實。HL 系始終打人最好玩,敵人繼續識包抄用榴彈。解謎部份唔太難(要試吓 normal 再講)。

唔係咁好:節奏好有問題,有兩章章節太長,有啲就太快過咗。個道具系統好有問題,背包只可以載彈同「膠」,手載啲榴彈同藥就好有限。結果就要用個桶載住四圍走,成個捨荒者咁,最衰係個桶識無端端「甩底」,行行吓都可以跌出嚟。鎗就得三種,但兩支啲嘅比例好怪。其實大部份時間唔係打,而係周圍去搵物資~ 作為「前傳」,有好多熟口熟面嘅怪物同敵人,但係有啲係新嘢,問題係點解 HL2 無出場嘅?!而支電筒只係劇情需要先著,真係~

作為一隻遊戲,唔止 VR,絕對係上上之選。

此篇文章於 12-18-20 03:41 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-20, 01:03 AM   #531
肉羊哩咖
griffin611

近來玩隻乒乓波 game Eleven,想再玩得像真啲,搵咗支咁嘅嘢,分左右手嘅,呢隻係右手用,一邊勾住個 Oculus Touch 個環,另一邊圈住手柄下面,再入隻 game 設定返隻「拍」係點,重就重咗啲,不過投入度大咗~(不過波仲係咁屎~)

----------

玩緊 HL:Alyx 「正常」難度,謎題無難咗,只係敵人醒咗少少,仲有搵到嘅彈藥好似少咗。

此篇文章於 12-22-20 03:47 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 12-22-20, 10:25 AM   #532
Vanux
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2004
新OQ2 用户, 記得免費download Asgard's wrath.... 越玩越正!
Vanux 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-20, 03:46 PM   #533
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Vanux 查看文章
新OQ2 用户, 記得免費download Asgard's wrath.... 越玩越正!
去 Rift 區 D/L,不過要成 134GB, 部 PC 無位。

舊 12-23-20, 12:39 AM   #534
Vanux

引用:
去 Rift 區 D/L,不過要成 134GB, 部 PC 無位。
我都因為裝了Asgard's wrath, 無位搞到唔可以買Medal of honor... 要等boxing day 睇吓有無external HD deal..
舊 12-23-20, 01:38 AM   #535
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
我有個FD 年中買左副OC Quest1代差唔到電,(水貨)
可以點救法???

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 12-23-20, 01:57 AM   #536
肉羊哩咖
griffin611

引用:
我都因為裝了Asgard's wrath, 無位搞到唔可以買Medal of honor... 要等boxing day 睇吓有無external HD deal..
玩完 Alyx 可以鏟咗佢多 60GB 到,應該夠位。

舊 12-23-20, 03:01 AM   #537
Vanux

引用:
作者: mrk 查看文章
我有個FD 年中買左副OC Quest1代差唔到電,(水貨)
可以點救法???
有藉口買Q2, 無線玩VR先係真正享受.
舊 12-23-20, 12:41 PM   #538
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: mrk 查看文章
可以點救法???
駁住電玩唔玩到?可以就陀住個流動電先,唔得暫時無計。

舊 12-24-20, 06:12 AM   #539
肉羊哩咖
griffin611

用 Virtual Desktop (一定要由 Oculus Store 買先得),又 Developer Mode 又 SideQuest 又搞一輪,先扮到無線 Rift-S。玩 Steam 啲 game,最大問題係一定唔可以由 Steam 開 game,一係由桌面個 shortcut,一係由 Virtual Desktop 開。唔知點解 Alyx 好多 load game 嗰陣會死 game,要 quit VD 再入先得。

MS Flight Simulator 2020 終於支援 VR,不過隻 game 實在太貴~

舊 12-24-20, 08:39 AM   #540
Vanux

Steam 啲game做緊特價, 一口氣買左8隻vr games, 有排都唔得閒.
舊 12-24-20, 06:01 PM   #541
肉羊哩咖
griffin611

講開 SteamVR 嘢,想提一下隻 Dash Dash World,Mario Kart 式賽車,可以「一手」拎武器,「另一手」揸軚,睇啲片就極過癮;隻 game 嚮 Oculus Quest 原生版賣咗一排,但係據開發嘅話其實仲係開發中,因為 Oculus 無 Early Access 呢味嘢。(咳)咁 SteamVR 個 Early Access上咗架,啲畫質當然靚好多~

此篇文章於 12-25-20 12:24 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 12-25-20, 08:50 AM   #542
Vanux

Oculus store 又減價了
舊 12-26-20, 12:05 AM   #543
肉羊哩咖
griffin611

同上次啲組合有唔同,但係唔洗妄想,Beat Saber 都係無特價~

舊 01-01-21, 01:35 AM   #544
肉羊哩咖
griffin611

Dash Dash World 好玩,武器多,可以有離線模,最多 4 個人同時線上,有超過 8 條賽道,仲有每日每月目標,但係用 OQ2 玩 SteamVR 版時有跳格,可能原生版會好啲。

舊 01-02-21, 11:37 PM   #545
mrk

引用:
同上次啲組合有唔同,但係唔洗妄想,Beat Saber 都係無特價~
係囉!
唔明點解Steam版Beat Saber可以一直保持著唔做特價???

舊 01-03-21, 06:55 PM   #546
肉羊哩咖
griffin611

Oculus 新年特價,又賣套裝,不過今日截止。

舊 01-04-21, 09:47 AM   #547
Vanux

紳士推介 - CUSTOM ORDER MAID 3D2......
舊 01-04-21, 06:10 PM   #548
肉羊哩咖
griffin611

查過 SteamVR 有售~ 睇啲 comment 好似有免費 mod 同 patch,唔係好知係乜嚟~

仲有 Beat Saber 無搞錯而家係 FB 嘅附屬公司,咁睇怕都唔洗旨意短期內有特價。

舊 01-05-21, 06:07 AM   #549
Vanux

引用:
紳士推介 - CUSTOM ORDER MAID 3D2......
如果唔用VR玩係一隻普通夜總會謍運模擬追女game, 但用了VR後係動漫異世界模擬性生活體驗...

如有興趣可以直接去以下買, 一樣有特價, 仲可以慳USD 5唔洗另外買18+patch....
https://dl-en.s-court.me/item.php?iid=101

此篇文章於 01-05-21 06:18 AM 被 Vanux 編輯。
舊 01-05-21, 06:24 AM   #550
肉羊哩咖
griffin611

睇咗條 YouTube 片試玩兩隻日系 VR 「紳士」 game,雖然部位遮晒,唔知算唔算 SFW,唔敢假一嚟。提示一搵 anime man

此篇文章於 01-05-21 03:03 PM 被 肉羊哩咖 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] 新作VR脱出遊戲: 『LAST LABYRINTH』 (ラストラビリンス)HTC Vive、Oculus Rift、PlayStationVR ComeLOLoh 電視遊戲討論版 2 09-06-19 01:33 AM
[PS4] [PSVR]: White Day ComeLOLoh 電視遊戲討論版 1 11-17-16 07:35 PM
Anyone play Rift? ZeroChow PC電腦遊戲討論版 0 08-23-13 10:11 AM
Jolla 系統(meego後代)開放預訂、年底推出、399€ ZlWS 手機平板遊戲討論版 1 05-23-13 05:24 PM
$799 SAFA SR-M610F 128MB 唔好記住我 手機平板遊戲討論版 0 10-26-04 02:36 PM

現在的時間是 10:32 PM

手機版 | APP版