Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-14-09, 03:17 PM   #501
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
玩過隻game的我,到了動畫的第二十集時先知道Arietta係雪野五月配,真係估唔到~可以說我完全聽不出.keroro動畫那個還可以聽得出,依個真係聽唔出.年資係很用要的.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-09, 12:17 AM   #502
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
見到Arietta比伊安(原)同埋師丈鎖起o個時諗到o的好糟糕o既東東...

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-09, 12:21 AM   #503
團子~o~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDLuke365
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
硬係覺得套動畫將好多好重要的劇情好似好簡單就帶過左咁

第16話個班阿伯好似死得好無謂... 知道 sink(?) 的真面目個度又好似冇咩野咁....
好似淨係係到敍事ge feel咁
唔知點表達我的意思添
我覺得最差係d打鬥,頹到…
阿真俾人打爛個面具者,咁就要自盡?

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:
http://www.youtube.com/playlist?list...moG1KUp3YSbgzP

團子~o~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-09, 12:52 PM   #504
chh622
Insane Gamer

引用:
作者: 團子~o~ 查看文章
我覺得最差係d打鬥,頹到…
阿真俾人打爛個面具者,咁就要自盡?
GAME記得好似係打輸左先自盡
最正係佢死唔去的
chh622 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-09, 02:05 AM   #505
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
又有招式名了~~但點解戈招範圍咁...細既

仲要出埋秘奧義(但好鬼脫力)....打左咁多集...最精彩竟然係今集

下集 SIDE EVENT再現

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 02-16-09 02:13 AM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-09, 04:42 AM   #506
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: GN00508771 查看文章
又有招式名了~~但點解戈招範圍咁...細既

仲要出埋秘奧義(但好鬼脫力)....打左咁多集...最精彩竟然係今集

下集 SIDE EVENT再現
打就都無預佢點好架啦.反而係有D位突然好慢....

Arietta<<釘左啦...?

兩個小妹妹PK就死左...平時班人做咩....
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-09, 10:33 AM   #507
chh622

引用:
作者: Van仔 查看文章
打就都無預佢點好架啦.反而係有D位突然好慢....

Arietta<<釘左啦...?

兩個小妹妹PK就死左...平時班人做咩....
佢真係死左啦~~~唔會再出~~~
舊 02-21-09, 05:00 PM   #508
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: chh622 查看文章
佢真係死左啦~~~唔會再出~~~
明明小朋友咁就死左....會唔會殘忍左小小
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-09, 03:27 PM   #509
銀色流星
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
大佐最威水, 兩招秘奧義都已經出過了

其他人依然無乜表現

消滅瘴氣果幕個景真係靚~
銀色流星 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-09, 09:42 PM   #510
chh622

引用:
作者: 銀色流星 查看文章
大佐最威水, 兩招秘奧義都已經出過了

其他人依然無乜表現

消滅瘴氣果幕個景真係靚~
而家係得大佐和亞利斯出過秘奧義
希望其他人都會出下~~
舊 03-07-09, 02:00 AM   #511
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 03-07-09, 02:49 PM   #512
chh622

阿殊就快要
唔知會係最後一集定尾二果集呢~~
舊 03-07-09, 08:59 PM   #513
小嘉
The One

摩斯咁兒戲既
一招譜歌就死左
連死係奧義手上既資格都無
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-09, 07:03 PM   #514
chh622

路克今次終於有比把劍阿修~~~
舊 03-21-09, 07:04 PM   #515
ゆり

註冊日期: Nov 2004
阿修rip

舊 03-21-09, 11:07 PM   #516
銀色流星
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
第一譜歌太強了
銀色流星 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-09, 11:14 PM   #517
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: ~freedom~ 查看文章
阿修rip
佢唔R唔得架-.- 嗚

下集打LAST BOSS 直接打第二形態-.-

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 03-21-09 11:49 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 03:58 PM   #518
lbiceman
Game Master

註冊日期: Mar 2002
想問吓玩過game既各位,佢地仲有幾多招大招未出?

上面有朋友講到打鬥好頹,我又唔係好覺,至少佢地出大招都睇到佢地出乜! 而且劇情咁多嘢講,花晒 時間打劇情會變得好薄弱,舊年到而家,abyss既劇情我覺得仲好過換妻塔!

abyss完咗好似仲有一套rpg動畫會上,rpg不要停啊!
lbiceman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-09, 03:19 PM   #519
chh622

引用:
作者: lbiceman 查看文章
想問吓玩過game既各位,佢地仲有幾多招大招未出?
得大佐同亞利斯出過秘奧義OTL
舊 03-28-09, 03:44 PM   #520
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
臨尾Ash條屍隻手郁一郁代表乜呀?

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-09, 03:55 PM   #521
ゆり

註冊日期: Nov 2004
師傅半集就死左...

難為我係game打佢2個型態打左成30分鐘

舊 03-28-09, 04:33 PM   #522
ai.
RELEASED

我忘了點解用了條key之後會可能死?_?

剛剛去youtube找翻game ending再看多次,
發覺每個人同主角講一句先走個part只有公主的對白被cut只有前後兩個句,公主中間個句都唔差,但係無左;
不過最後有一句女主角類似的對白反而改了為公主講了.....
我覺得ending一part game好似好d,因為那句對白可以更表達到女主角心情,
而且最後男主角再出現講了一句對白之後,tv版女主角改了為哭,
但係game個一part係女主角好似講了幾聲"su" "su",有種想講suki的感覺.(如果無聽錯)
改野和cut了一句對白應該不關時間問題吧,因為tv自己加了一些東西入去.

game ending:
http://www.youtube.com/watch?v=rKhSt5oJiZM
http://www.youtube.com/watch?v=SBofZAcEH04
引用:
作者: mikemike 查看文章
臨尾Ash條屍隻手郁一郁代表乜呀?
應該無咩代表吧....我估....最多咪指佢未完全死灑,又或被救返.
因為game ending那一part,當主角發光時,asch全身都開始發光,之後asch隻手先郁一郁,
但動畫只有主角發光,之後只zoom近影asch隻手,再之後好似兩個都全光了,
所以應該兩個都係變左光.

ps.其實我覺得2個人都唔齊全,只要2合一就可以變翻正常~傻了.

此篇文章於 03-28-09 04:36 PM 被 ai. 編輯。
舊 03-29-09, 12:32 AM   #523
謎之天音

註冊日期: May 2006
應該係ash死左,luke o既音素(靈魂?)流入左ash o既肉體吧?
好記得爆機嗰陣真係o左咀,原來個op已經劇透左個ending...."僕らは一つになる"

另外game度tear都有講到suki,只係唔出字幕

此篇文章於 03-29-09 12:39 AM 被 謎之天音 編輯。
謎之天音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-09, 02:00 AM   #524
加瑪
奧脫福的一條小草

臨尾like出返o黎o個時型到呢....

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-09, 03:00 AM   #525
ai.
RELEASED

引用:
作者: 謎之天音 查看文章

另外game度tear都有講到suki,只係唔出字幕
我唔知依句係唔係同我講,所以我可能覆錯.
我上面講話女主角有種想講suki的感覺並不是女主角講左成個suki出黎個part,(不是男主角走之前的事)
而係動畫講2年後主角再出現,
女主角問完男主角點解係度,男主角答完之後,
動畫版係zoom近女主角大頭影住佢大頭哭(22:11左右),
但係game的同一part係zoom近女主角個口,女主角講左兩聲"su","su"的感覺.

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] Tales of the Abyss(仮題) money 手提遊戲機討論版 390 06-07-17 02:50 PM
[問題] 哪裡有the best版TALES OF THE ABYSS賣 112914 電視遊戲討論版 2 10-08-08 10:30 PM
[PS2] Tales of the Abyss 深淵傳說 攻略心得 vol.2 武藤遊戲 攻略及心得交流區 67 12-03-06 05:03 PM
Tales Of The Abyss 一些cosplay House Cosplay同人MIX討論區 9 01-05-06 09:14 AM
[PS2]Tales of The Abyss [發售中] (予約特典 Tales of Phantom) steve 電視遊戲討論版 386 12-16-05 02:52 PM

現在的時間是 10:32 AM

手機版 | APP版