Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-01-08, 07:54 AM   #251
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
.....咁完法唔算係爛尾哦呵a

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-08, 09:35 AM   #252
光之颱風
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
好好笑
手塚對越前大叫「青学の柱になれ」,佢就走左去美國
wwww

舊 03-04-08, 11:14 AM   #253
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

註冊日期: Jul 2004
佢既完結竟然令我既腐女魂燃燒起來~~
我要睇返全國大賽先得!!

有排玩啦~~~舞台劇0岩0岩先開始全國大賽~
HikariY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-08, 11:18 AM   #254
王龍
Game Master
天気

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRED_Kaito
引用:
作者: HikariY 查看文章
佢既完結竟然令我既腐女魂燃燒起來~~
我要睇返全國大賽先得!!

有排玩啦~~~舞台劇0岩0岩先開始全國大賽~
佢個舞台劇其實即係乜野黎?!
播丫?定還是現場睇
現場睇咁樣追咪好貴

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

山窮水盡疑無路 柳暗花明又一村
王龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-08, 12:38 PM   #255
Jamie
God of Gamer
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
作者: 光之颱風 查看文章
好好笑
手塚對越前大叫「青学の柱になれ」,佢就走左去美國
wwww
可能青學其實有美國分部 XDDDDD

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-08, 03:07 PM   #256
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 王龍 查看文章
佢個舞台劇其實即係乜野黎?!
播丫?定還是現場睇
現場睇咁樣追咪好貴
現場睇一班靚仔唱歌跳舞~ 詳細請看我簽名條link~
熱血到不得之了~~
不過冇女角,又成班美型男...0岩曬我地呢0的腐女

唔好講笑~連宮野真守都有做過~~
証明係幾受歡迎丫~~~

引用:
作者: Jamie 查看文章
可能青學其實有美國分部 XDDDDD
tv版德國都有啦~美國有分部有咩出奇~~~~
HikariY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-08, 06:44 PM   #257
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
現場睇一班靚仔唱歌跳舞~ 詳細請看我簽名條link~
熱血到不得之了~~
好多電影版角色都有份喎,好似手塚同四眼仔,不過越前好似唔係同一個人(電影版vs歌劇版)咁?

我覺得電影版好睇o的,歌劇版兩個傻瓜o係後面揮空拍....

---
NS CC:Morphus X300

此篇文章於 03-04-08 06:50 PM 被 david 編輯。
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-08, 06:50 PM   #258
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
tv版德國都有啦~美國有分部有咩出奇~~~~
居然有這回事?? XD
但TV版一向都是在惡搞原著的說... (雖然原著本身就已經是惡搞!!)

開始覺得青學其實是一個跨國犯罪集團 XDDDDDD

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-08, 11:52 PM   #259
雪舟等楊
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
引用:
網球王子》是近年內地最熱日本動漫作品之一。它在晚上時段的播放因內地廣播政策的改變(只可播國產動畫)而中止,曾引起觀眾很大的不滿。內地版《網球王子》漫畫一直熱賣。它在日本曾推出劇場版,但沒有改編成電視劇。內地三間公司(包括擁有好男家族的東方之星)有見及此,購得版權,共同製作《網球王子》的內地電視劇版。演員方面請了充滿東洋美少年味的偶像組合好男家族擔當。在選角方面邀請粉絲們為其喜歡的偶像投票,以決定角色。當然各人都希望自己的偶像演出越前龍馬一角。為了使造型上貼近原作,特別從日本禮聘松島菜菜子的造型師前來。原作畫家許斐剛老師還表示會親自來中國為此劇宣傳。這劇的製作基本上已完成,擬於6月推出,以配合北京奥運。各位拭目以待。

http://www.cuhkacs.org/~benng/Bo-Blog/read.php?885

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-08, 12:00 AM   #260
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: Carl@William 查看文章
其實龍馬win左先至係突破~

因為我從來未見過一套運動漫畫

可以由主角加入隊伍開始參加縣大賽到區賽

最後到全國大賽都未輸過,一年就羸哂所以過往勁旅

而且呢套漫畫已經好大膽創新,突破哂所有以往運動漫畫既界限

由個個都係天才到達反物理原則開始

到打網球打到被人奪去五感爆超西突然強化自己同有預知力

最後個訊息原來係想講打網球打得快樂就可以變到超人咁

試問有邊套運動漫畫會神到咁?你竟然話冇突破?
講真,最難得係故事推進落去,你係明顯感受到到技術/能力/力量上的分野... 比起足小就咁射程遠左,爆波爆廣告牌,呢套野個鋪排同諗頭真係好野 (受唔受又係一回事了 )
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-08, 11:53 PM   #261
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
新シリーズ 09年3月4日 連載開始
之前個D只不過係序章

舊 10-29-08, 11:55 PM   #262
Whirlwind
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2008
引用:
作者: money 查看文章
之前個D只不過係序章

[IMGhttp://photo.gaforum.org/files/6/9/6/5436463byGAF.JPG[/IMG]

竟然仲有!
打完全國今次係咪要打埋全球
奪人五感都仲唔夠
Whirlwind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-08, 11:57 PM   #263
kwsyeung
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: money 查看文章
之前個D只不過係序章

[imghttp://photo.gaforum.org/files/6/9/6/5436463byGAF.JPG[/img]
[QUOTE]之前個D只不過係序章[QUOTE]
←orz 我死了

求關注...(汗)
twitter / facebook

此篇文章於 10-30-08 12:00 AM 被 kwsyeung 編輯。
kwsyeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-08, 11:58 PM   #264
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
真係去美國開拖
超西2,3,4 型有機會出

下次連個波都唔洗畫, 因為個波快過光速睇唔到

舊 10-30-08, 12:01 AM   #265
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
可能遲d有得同拿度,費達拿果d打
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-08, 12:02 AM   #266
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
之前個D只不過係序章<<<<<42期o既序...你想出100期咩....

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-08, 12:05 AM   #267
VICT
Ultimate Gamer
什麼超有趣的?

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDvictorleung213
套野仲有乜可以講究竟....

舊 10-30-08, 12:06 AM   #268
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
突破次元的發球

量子扣殺

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-08, 12:07 AM   #269
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: VICT 查看文章
套野仲有乜可以講究竟....
大把啦,地板都未爆開

舊 10-30-08, 12:08 AM   #270
細路翔
The One

引用:
作者: BEGD 查看文章
大把啦,地板都未爆開
搓波搓到上平流層

英國說大家抱團死
舊 10-30-08, 12:10 AM   #271
kwsyeung
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 我係我 查看文章
可能遲d有得同拿度,費達拿果d打
mut他們可以打得過宇宙最強的青學嗎

求關注...(汗)
twitter / facebook
kwsyeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-08, 12:11 AM   #272
VICT
什麼超有趣的?

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDvictorleung213
漫畫應該畫到好似之前某套劇場版咁會召喚動物同揮下拍都要上到宇宙先有睇頭

舊 10-30-08, 12:14 AM   #273
遊戲人間
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
六道輪迴都出過仲係序章....!?

好難想像網球之神到底有幾偉大~

舊 10-30-08, 12:15 AM   #274
phil077

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: BEGD 查看文章
大把啦,地板都未爆開
在現埸睇live, 會有生命危險,
做觀眾分分鐘都會灰飛煙滅的可能

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-08, 12:16 AM   #275
細路翔
The One

引用:
作者: phil077 查看文章
在現埸睇live, 會有生命危險,
做觀眾分分鐘都會灰飛煙滅的可能
有無睇銃夢last order?

好明顯入場睇波前要簽生死狀啦

英國說大家抱團死

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 米澤穂信「氷菓」総合THREAD丨 京都アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 687 03-25-24 08:31 AM
[動畫] 川原礫「アクセル・ワールド (加速世界)」総合THREAD丨 二期確定?! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1008 01-14-24 06:11 PM
[動畫] 松本零士 アニメ作品 総合THREAD丨「宇宙海賊キャプテンハーロック」CGアニメ映画化決定 money 日本動漫畫討論版 8 12-19-15 02:18 PM

現在的時間是 07:01 PM

手機版 | APP版