Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-17-20, 11:01 PM   #26
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
明明算係日常向嘅作品,但啲戰鬥場面作畫就完全劇場版水準

都睇得出大沼真係對呢個作品有愛。

同前排嘅「平凡職業」糞動畫版入面乜X戰鬥都要用CG(而且仲要係水準超X廢嘅CG)相比簡直差天共地。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-20, 07:33 PM   #27
麥魚仔
Insane Gamer
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: s2001154 查看文章
還期待會吃掉所有玩家

可能食一啖其他玩家就死亡回村

Sent from my iPad using Gaforum

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-20, 11:38 PM   #28
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
超加速改咗攞法,原本森林鬼屋係第二次活動攞加HP最大值戒指
孖女提早咗入game?如果呢個時間點入game佢哋真係毅力超凡
孖女係STR全點型,之後主角開公會揾佢哋入會差唔多係第二次活動十日至兩星期後,而係呢段期間佢哋係不停地俾怪秒殺

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-20, 12:44 AM   #29
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
作畫品質真係KEEP到...

女主係咪再頂多下就死

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-20, 02:08 PM   #30
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
作畫品質真係KEEP到...

女主係咪再頂多下就死
再有扣到血嘅攻擊就死
呢隻銀翼嘅大技攻擊力係高到唔駛無視防禦都傷到maple

而公認全server第一塔盾克羅姆係連普攻都頂唔到嘅惡意boss
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-20, 05:27 PM   #31
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
睇唔明佢哋用咩有效攻擊去打。。。。開頭毒龍無傷點解最後又可以用毒龍尾刀。。。
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-20, 06:36 PM   #32
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
隻蛋好明顯係龜殼
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-20, 07:34 PM   #33
Crazy Gamer

引用:
作者: J+1 查看文章
睇唔明佢哋用咩有效攻擊去打。。。。開頭毒龍無傷點解最後又可以用毒龍尾刀。。。
由手機版發出
其實動畫表現唔足,中間飛咗用麻痺毒成功麻痺下大技連發扣咗3~4成血

銀翼係凍咗毒液,但結冰前仍然有傷害
而惡食同毒龍打足傷害一發可以打5~10%血左右,而一般boss扣到3成以上
最後係用蜃氣樓做幻象成功背刺,同時扣埋最後一滴血

此篇文章於 01-30-20 07:52 PM 被 LordofNightmare 編輯。
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-20, 07:53 PM   #34
casio

引用:
作者: J+1 查看文章
由手機版發出
小說裡面
毒龍唔係真係無傷,只係會扣好少,不過除咗會直接傷害外毒龍仲有劇毒效果,而且仲可以叠加,呢次梅普露前後連埋單個次用咗6次(講小說裡面)
另外暴食可直接打走隻雀5%血,
莉莎一次大技連擊都可以打走雀5%血,不過打一次就會用晒MP,另外除咗用大招,莉莎亦有不停用普攻削血
最後隻雀黑化時本來有三成血自扣得返一成血(其實全場隻雀最傷係呢次,佢唔係自殘嘅話就係梅普露佢哋輸

舊 01-30-20, 08:05 PM   #35
Crazy Gamer

莉莎基本上一有時間就灌mp水,呢戰應該用咗佢地大半資源
舊 01-31-20, 01:36 AM   #36
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-20, 08:56 AM   #37
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: casio 查看文章
小說裡面
毒龍唔係真係無傷,只係會扣好少,不過除咗會直接傷害外毒龍仲有劇毒效果,而且仲可以叠加,呢次梅普露前後連埋單個次用咗6次(講小說裡面)
另外暴食可直接打走隻雀5%血,
莉莎一次大技連擊都可以打走雀5%血,不過打一次就會用晒MP,另外除咗用大招,莉莎亦有不停用普攻削血
最後隻雀黑化時本來有三成血自扣得返一成血(其實全場隻雀最傷係呢次,佢唔係自殘嘅話就係梅普露佢哋輸
畫面完全表現唔到
如果隻雀有條HP條睇住每下攻勢都有減血可能好D....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-20, 04:07 PM   #38
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
頭兩話講mapple點樣變到咁屈機好笑D. 近兩話就比較普通既RPG歷險.

btw, mapple套甲爛左會即刻復原, 即係爛左其實無影響?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-20, 05:53 PM   #39
casio

引用:
作者: ahleung 查看文章
頭兩話講mapple點樣變到咁屈機好笑D. 近兩話就比較普通既RPG歷險.

btw, mapple套甲爛左會即刻復原, 即係爛左其實無影響?
套甲有固有技能「破壞成長」
被破壞都可以即時復原,而且會被強化,不過實際強化率不明
小說第一次被破壞時梅普露有提過套甲原本+25VIT變咗+40(未計小刀同盾),而呢場過後梅普露嘅VIT變咗+141,不過因為數值計埋係「殘虐無道」效果(每硬食一嘢+1VIT,最多+25),所以實際上套甲依家有幾多防係不明
順便莎莉套裝係「無法破壞」

此篇文章於 01-31-20 05:56 PM 被 casio 編輯。
舊 01-31-20, 10:29 PM   #40
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
其實係咪可以理解成公測時期誤打誤撞砌左套勁扭曲既BUILD,
然後糞營運NERF極都搞唔掂既故事
(新PATCH已經大幅禁止人複製到同一套build www)
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-20, 10:52 PM   #41
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: HakiK 查看文章
其實係咪可以理解成公測時期誤打誤撞砌左套勁扭曲既BUILD,
然後糞營運NERF極都搞唔掂既故事
(新PATCH已經大幅禁止人複製到同一套build www)
其實唔係弱化唔到

暴食無限變十次其實已經弱化左好多到合理水平
絕對防守和其他附加技能
代價真的好大,只是女主角接受這樣的代價(行得極慢,動作也慢,很多要求點數技能全拿不到)

單純防力 可以用穿透防守攻擊去破解

動畫第四集的女主已經被弱化到不是無敵

後邊女主再變強是已經拿到新能力的問題了

制作者整左好多不合理的難關
如果贏到就能拿到特別禮物/提早拿到後邊地區的東西

後邊的故事已經不只是組合剛好變出超強效果
而是女主用異常思維方式突破不合理拿法

例如
不可組隊下和npc一起到達目的地
經過森林會有大量敵人
要npc不受傷先有高級技能做禮物
女主因為直接和npc一起騎烏龜飛(女主思維:我行咁慢,騎烏龜比較快,但得自己騎好像不是太好,變大烏龜一起騎)
結果0遇敵過關

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-20, 10:31 AM   #42
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
在期待Admin們要親自出手刪戶口但delete唔到呢位玩家
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-20, 11:43 AM   #43
Crazy Gamer

引用:
作者: s2001154 查看文章
在期待Admin們要親自出手刪戶口但delete唔到呢位玩家
第5期小說真的去到類似的情況

首先maple完全沒有任何違規,甚至灰色地帶的都沒有,根本師出無名

再者她的存在對內令其他上位玩家為了對抗而更願意課金
對外一班美女玩家的迷玩法成功吸引新玩家,maple成為了看板娘般的存在
各方面來說真的去到動不得的狀態
舊 02-05-20, 11:10 PM   #44
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
感受到了果然想像係無限的

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-20, 12:49 AM   #45
fiendray
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
太過OP, 太有趣
唔識游水就將D水變毒水, 等個BOSS自然死亡
強到Admin都無視佢存在
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-20, 01:12 AM   #46
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
隻海王無寶既

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-20, 02:03 AM   #47
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
越係天然萌嘅角色,用嘅招數就越旁門左道。

居然可以諗到用污染海水慢慢毒死隻明明係好屈機嘅boss。XDDD

搞到Admin自暴自棄唔想再理佢

精華喺嗰啲chat度,完全捕捉到眾人對Maple如魔王般嘅恐懼。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-20, 10:37 AM   #48
Crazy Gamer

引用:
隻海王無寶既
因為唔係硬推, 係用機關弱化後所以無蛋

不過小說有找到一條觸手
舊 02-06-20, 11:48 AM   #49
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
隻海王無寶既
這遊戲 制作者做出的超強敵人都有最少2種方法贏

一是正向提示條件 會弱化後
完成後得到正常普通禮物

二是沒弱化殺掉,但不限方法,
所以女主異常思考方式殺法經常拿到特別技

所以小奏這集其實是好心做壞事XD

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-20, 12:05 PM   #50
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: LordofNightmare 查看文章
因為唔係硬推, 係用機關弱化後所以無蛋

不過小說有找到一條觸手
有弱化到咩?即係唔開5個泉直接跳入海打皇??
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
山口悟「乙女ゲームの破滅フラグしかない悪役令嬢に転生してしまった…」#01「前世の記憶を思い出してしまった…」 supermanlady 日本動漫畫討論版 7 06-23-23 08:41 AM
水無月すう「プランダラ」#01「伝説の撃墜王」 supermanlady 日本動漫畫討論版 10 04-29-22 12:56 PM
[動畫] Tvアニメ『ファンタシースターオンライン2』好評放送中! Quest10依代 GN00508771 日本動漫畫討論版 137 03-30-20 11:39 PM
松智洋「はてな☆イリュージョン」#02 supermanlady 日本動漫畫討論版 4 01-10-20 01:39 AM
[動畫] TVアニメ 「音楽少女」2018年7月放送開始予定 事丫娃些 日本動漫畫討論版 9 09-01-18 11:57 AM

現在的時間是 03:32 AM

手機版 | APP版