Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 06-25-11, 09:52 PM   #1
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
胡琳 ~ Bianca Live(2CD+DVD) [30/6](Blu-ray版稍後推出)

達140 分鐘影音全紀錄 亞洲爵士小天后 本年度爵士佳品 細味品嚐
胡琳 連同 8 位紐約爵士樂好手繼 “Jazz Them Up” 後再次攜手現場演繹歌曲
包括“他的女人”,“每天愛你多一些”,”Human Nature” “Nobody” 等經典名曲
全碟美國後期混音及製作

Release Date: 30/6/2011

TRACKLIST:

CD Disc 1

1. Overture – Band
2. 東風
3. 暗裡著迷
4. Fly me to the moon
5. They can't take that away from me
6. Night and Day
7. 他的女人
8. 味道
9. Oh! 夜
10. 那有一天不想您
11. 花田錯 /春風吹
12. Bianca Wu monolog
13. 手心 (胡琳 / 林一峰)
14. Autumn Leaves (林一峰)

CD Disc 2
1. Intermission – Band
2. The Shadow Of Your Smile
3. I've got you under my skin
4. Kiss Me
5. 一個人
6. Nobody
7. 忘情水
8. Human Nature
9. 野地戀人
10. 我為何讓你走
11. 追
12. 頭髮亂了
13. 月亮代表我的心
14. 每天愛你多一些

------------------------------------------------

遲d會出blu-ray, 不過唔連CD, CD+DVD版隻CD會由美國做混音製作

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-11, 03:55 AM   #2
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

已經推出 $179
暫時聽左Disc 1, DVD睇到未夠一半, 我認咁享受法好怪 XD 不過我諗我會聽埋Disc 2後會從新睇過隻DVD
由美國混音既CD錄音好得, 樂器同人聲都好有現場感, 觀眾既拍手聲反而拉到好遠好遠, 唔知是否個場既問題, 不過唔緊要
見議聽既時候一定要係晚上, 聽緊果陣要合埋雙眼, 加埋杯凍飲慢慢品嘗此CD,
胡琳既演釋實在很有味道, 狀態很好, 所以Live演唱既音色很完美, 就似播緊專輯一樣
可以敢講, 2000年打後出道女歌手之中, 胡琳係歌唱感情及唱功上絕對係頂班, 加上本身既聲線不錯, 過多五至十年內, 技巧可能可以達到劉美君及葉蒨文既級數
至於DVD方面, 聲軌分別有數碼立體聲及DTS兩種, 不設卡拉OK聲軌及沒有字幕
畫質因為DVD沒有期望, 到時出blu-ray版會再買^^
引用:

大乱闘X

此篇文章於 07-02-11 04:14 AM 被 W!LL 編輯。
舊 07-03-11, 09:44 AM   #3
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
有冇消息BD版會幾時出呀??

舊 07-03-11, 10:35 AM   #4
kita
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
等出了bluray版再決定買那一張...
kita 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-11, 07:44 PM   #5
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

留係香港太SIDE啦~佢應該去台灣試下~有實力唔玩主流~香港實唔會紅~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-11, 08:46 PM   #6
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: 查看文章
有冇消息BD版會幾時出呀??
暫未有消息, 通常都係出DVD後既一個月左右先會出
引用:
作者: kita 查看文章
等出了bluray版再決定買那一張...
BD無CD跟, 我聽過CD後, CD錄音都好正
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
留係香港太SIDE啦~佢應該去台灣試下~有實力唔玩主流~香港實唔會紅~
台灣市場都死下死下啦, jazz都唔覺佢地有咩市場
胡琳而家係本地發燒碟界之中算紅左架喇

大乱闘X

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[1 FEB] 陳曉東 ~ Best Hits in Danieland (2CD+DVD) W!LL Neo Music UNIVERSE 9 02-01-08 12:56 PM
倖田來未 BEST~first things~(2CD+DVD) IDGAF Neo Music UNIVERSE 22 10-28-05 12:52 AM
[HK][18 May] 許志安–第一回合演唱會Live (2CD) JACKY Neo Music UNIVERSE 1 05-13-05 11:10 PM
[17 NOV 發售]蔡依林 ~Born To Be A Star (2CD+ 1 DVD) JACKY Neo Music UNIVERSE 0 11-15-04 09:28 PM
[DVD]Mario & Zelda The Big Band Live DVD 神祕人1號 電視遊戲討論版 41 11-04-03 01:18 PM

現在的時間是 08:27 AM

手機版 | APP版