Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-26-19, 11:19 AM   #226
zzzdx
God of Gamer
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
引用:
作者: 真!DC 查看文章
我比想開menu都唔會時停多d
要去安全地方先敢menu執野睇文件比較合理同刺激
由手機版發出
同意,遊戲本身係突然嚇你同臨場反應,你開MENU諗定點做根本錯曬

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-19, 11:20 AM   #227
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: 血之淚 查看文章
聽隻T嘅腳步聲都唔容易掌握佢大約位置sosad
我直頭入去暗房開少少門睇下佢究竟向左走定上樓梯
好在佢唔入鐘樓,圖書館都好容易甩開佢

如果DLC有無限彈賣我即買
無限彈就一定已經有,不過問題係要通過什麼條件..

舊 01-26-19, 11:25 AM   #228
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
D草啊,血罐太多,直頭肉身頂暴君跑走留子彈算

舊 01-26-19, 02:06 PM   #229
darkvolver
頹冗

今日行下水道...成日迷失路...都真係幾大...

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 01-26-19, 02:15 PM   #230
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
有時附近有暴君,如果跑一定被發現?
因有次企係到唔郁,轉頭冇左腳步聲。。。
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-19, 02:32 PM   #231
Sar8
The One

爆左Leon篇,但唔見Hunter?

舊 01-26-19, 02:53 PM   #232
darkvolver
頹冗

引用:
作者: Sar8 查看文章
爆左Leon篇,但唔見Hunter?

hunter=licker...

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 01-26-19, 02:59 PM   #233
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
黃色鏈鎖D門要點開

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-19, 03:17 PM   #234
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
玩到集齊兩件電子零件去地牢
玩普通難度子彈都叫夠用,反而覺得草藥唔多夠
隻暴君好麻煩
解緊迷探索緊聽到腳步聲轉bgm就要走
附近有licker慢行時聽到腳步聲都唔知走好唔走好
Leon篇係咪冇紅心鎖匙攞?

引用:
作者: DC 97 查看文章
黃色鏈鎖D門要點開
之後會攞到把大剪剪開佢
由手機版發出

此篇文章於 01-26-19 03:23 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-19, 04:00 PM   #235
咩咩~~
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
如果normal難度攞左無限手槍子彈,hard用唔用得?
由手機版發出
咩咩~~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-19, 04:00 PM   #236
咩咩~~

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: 咩咩~~ 查看文章
如果normal難度攞左無限手槍子彈,hard用唔用得?
由手機版發出
定係向下繼承?
由手機版發出
由手機版發出
咩咩~~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-19, 04:11 PM   #237
redcreature

註冊日期: Aug 2007
隻追跡者好煩,有冇方法唔再比佢追? 一有D声就追埋泥
redcreature 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-19, 04:25 PM   #238
darkvolver
頹冗

引用:
作者: redcreature 查看文章
隻追跡者好煩,有冇方法唔再比佢追? 一有D声就追埋泥

好明顯係沒有,朋友小心子彈..

舊 01-26-19, 04:26 PM   #239
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 真!DC 查看文章
玩到集齊兩件電子零件去地牢

玩普通難度子彈都叫夠用,反而覺得草藥唔多夠

隻暴君好麻煩

解緊迷探索緊聽到腳步聲轉bgm就要走

附近有licker慢行時聽到腳步聲都唔知走好唔走好

Leon篇係咪冇紅心鎖匙攞?

之後會攞到把大剪剪開佢

由手機版發出

朋友,請睇頭post,要先見到clair

舊 01-26-19, 04:52 PM   #240
darkvolver
頹冗

頭post更新了2個achievement的入手方法。

舊 01-26-19, 05:08 PM   #241
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
去到實驗區暫時都仲應付到
不過把麥林係唔係冇得改
最驚唔夠黃藥粉合麥林彈
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-19, 05:28 PM   #242
零式
Ultimate Gamer
Banned

引用:
作者: 血之淚 查看文章
去到實驗區暫時都仲應付到
不過把麥林係唔係冇得改
最驚唔夠黃藥粉合麥林彈
麥林有長槍管, 升級會佔2格位置

舊 01-26-19, 05:30 PM   #243
零式
Ultimate Gamer
Banned

其實對付喪屍, 集中射斷佢一隻腳放置PLAY就可以了

另外斷手就不會開門

舊 01-26-19, 05:35 PM   #244
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 零式 查看文章
其實對付喪屍, 集中射斷佢一隻腳放置PLAY就可以了

另外斷手就不會開門
此方法在ADA身上使用很好...

舊 01-26-19, 05:35 PM   #245
Sar8
The One

總知子彈慳得就慳
斷腳放置play係一個好選擇
單挑可以引喪屍攻擊後向後加速跑開等佢硬值避

火藥多D用來合到強武器彈好D..反正手鎗打十鎗八鎗隨時都唔死...

此篇文章於 01-26-19 05:39 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-19, 06:23 PM   #246
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 零式 查看文章
麥林有長槍管, 升級會佔2格位置
麥林組件,大定一定要留意。

一件組件在star office小房(拿取後準星有紅點) ....,一件在press room收音機櫃檯(火煉炎放射器子彈),但係大前題要曬地下水道相

此篇文章於 01-26-19 06:45 PM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-19, 06:47 PM   #247
redcreature

註冊日期: Aug 2007
[QUOTE=darkvolver;11616843]好明顯係沒有,朋友小心子彈..

Thanks, C hing, 為咗悭子彈· 留低好多喪屍唔殺,一遇上追跡者,喪屍叫聲吸引佢,做成麻煩,唯一試到追跡者係唔會开有標緻嘅門。
redcreature 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-19, 07:01 PM   #248
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
[QUOTE=redcreature;11616863]
引用:
作者: darkvolver 查看文章
好明顯係沒有,朋友小心子彈..

Thanks, C hing, 為咗悭子彈· 留低好多喪屍唔殺,一遇上追跡者,喪屍叫聲吸引佢,做成麻煩,唯一試到追跡者係唔會开有標緻嘅門。
開頭話唔會入save房,但佢無啦啦去左警署大堂
然後諗住因為大堂係開放式所以去到,點知有一次我手賤,警署2樓上樓梯右面有間打字房,佢一直追住我,我就諗住入去避下,仲喺門口諗住玩下野,點知佢一野就入左房打我。。。。。
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-19, 07:04 PM   #249
darkvolver
頹冗

頭post更新了下水道control room locker password : SZF

舊 01-26-19, 07:17 PM   #250
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
RE:2 T君都咁麻煩
佢出RE:3嘅話,Nemesis有觸手同火箭炮,加上Jill體力少,真係唔知點
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 | PS4, XB1, PC | rapperjohnny 電視遊戲討論版 1106 08-05-23 12:05 AM
[PS4,XB1] バイオハザード 7 ︱Biohazard 7 (VR 完全對應)(兩DLC 及Gold Edition,發售中) 信長 電視遊戲討論版 884 12-20-22 10:22 AM
[PS4,XB1] BIOHAZARD バイオハザード 4、5、6 繁/簡體中文字幕版再炒多一次冷飯 GN00508771 電視遊戲討論版 238 12-09-17 08:06 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM

現在的時間是 06:33 PM

手機版 | APP版