Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-23-21, 06:43 PM   #76
flpchoho
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: LR猫 查看文章
即係無back arrow
同埋將EVA的新劇場電影,SSSS.DYNAZENON同閃光的哈薩威都直接判死刑

Getter Arc都應該要等下作

此篇文章於 06-23-21 06:55 PM 被 flpchoho 編輯。
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-21, 10:21 PM   #77
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
https://www.youtube.com/watch?v=Zu9AFwAhFPw

擬似未發表機體list流出
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-21, 10:58 PM   #78
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: aquarius 查看文章
https://www.youtube.com/watch?v=Zu9AFwAhFPw

銀河機攻 + SEED
不如加埋蒼穹

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-21, 07:35 AM   #79
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
引用:
作者: aquarius 查看文章

竟然無鐵血~唔信~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-21, 09:42 AM   #80
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
如果係真既幾吸引
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-21, 11:07 AM   #81
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
竟然無鐵血~唔信~
期望有,鐵血高達 X2

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-21, 11:51 AM   #82
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
竟然無鐵血~唔信~
冇都唔奇
因為寺田講過要同DD既作品有差別化

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-21, 12:01 PM   #83
真!DC
Banned User
奉行我道

除非比我用號角打爆班白痴仔唔係唔想要鐵血
由手機版發出
舊 07-04-21, 04:38 PM   #84
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: flpchoho 查看文章
同埋將EVA的新劇場電影,SSSS.DYNAZENON同閃光的哈薩威都直接判死刑

Getter Arc都應該要等下作
EVA新劇場版好亂

咁SSSS.DYNAZENON其實冇乜主線
怪都係突然出現

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-21, 04:53 PM   #85
flpchoho

引用:
作者: Tano 查看文章
EVA新劇場版好亂

咁SSSS.DYNAZENON其實冇乜主線
怪都係突然出現
EVA新劇場版真心難搞,除非又用次元震之流XDDD

SSSS.DYNAZENON反而比較容易處理,就係因為無主線
舊 07-06-21, 07:08 PM   #86
flpchoho

轉自A9VG

755回OGWAVE出了,感謝祭也沒幾天了,相關寺P就說了幾句:

1、感謝祭嘉賓陣容太早公佈的話容易被猜出參戰作品,以往什麼時候公佈這回也一樣(意思就是711當天發佈),能在7月11號集結這樣豪華的嘉賓陣容堪稱奇蹟

2、PV1第一個參戰演示和任天堂發布會一樣是超力電磁俠,從蘭斯洛特siN起進入觀眾期待的“本番”橋段

3、11號晚感謝祭的時間相信都幾長,寺P建議觀眾可以先吃晚飯、洗澡、準備酒精飲料等等

4. 後面眾人聊到回憶Alpha2時講了句,以後再也不會做四主角多路線這樣的配置了。

就睇有無驚喜(OG系列相關情報)出現

鋼之超感謝祭會於香港時間7月11日(星期日)晚上7時正開始

此篇文章於 07-06-21 11:35 PM 被 flpchoho 編輯。
舊 07-06-21, 08:27 PM   #87
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
點解今次甘神秘,以前好似一出就出哂名單,唔通有D好爆既野?例如仲播緊既新EVA、吉他ARC
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-21, 08:37 PM   #88
flpchoho

引用:
作者: Lamsze 查看文章
點解今次甘神秘,以前好似一出就出哂名單,唔通有D好爆既野?例如仲播緊既新EVA、吉他ARC
寺田上兩次的廣播已經講左:「最近」完結跟播放中的作品不會參戰

「最近」應該係指去到2019年的完結作品,2019年後的作品因機戰30當時已經開始開發及制作,所以上述的作品已經幾可以肯定唔會係今作登場(寺田都有講開發機戰30時近期當紅的作品都未完結/播放,甚至未發表,唔知道佢地的存在)

個人覺得只係寺田唔想咁快就被人透過出席嘉賓透晒參戰作品,想保持神秘感來引Fans去睇感謝祭直播

此篇文章於 07-06-21 08:52 PM 被 flpchoho 編輯。
舊 07-06-21, 09:04 PM   #89
Lamsze
Crazy Gamer

機戰開發左2年,甘比成本?明明已經唔想出錢整既感覺
想吸引睇直播,係咪直播都有D咩勁野?
舊 07-06-21, 09:12 PM   #90
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
機戰已經今日唔同往日
如果真係有OG, 不如就好似當年square 出FF 第一集咁
本住就嚟執粒嘅精神,盡力當係最後一套做品做好佢

OGMD唔賣得,其實有一定原因係因為無全力去開發
成條故事線打橫發展,都無向前推進過
不如拎哩次機會,一炮過跟住Alpha 3個故事發展,完埋佢
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-21, 10:37 PM   #91
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
引用:
機戰開發左2年,甘比成本?明明已經唔想出錢整既感覺
想吸引睇直播,係咪直播都有D咩勁野?
OG CV很難找返來配...延極都知寺田什事...整畫面
ACE 3D系列 都唔再出, 河森問題人很大了 花澤OO事件來HK怒在他上?

舊 07-06-21, 11:07 PM   #92
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
都係鍾意好似a系列呢類有大量原創機又有版權作既作品 , 不過分左OG系列出黎後都好似無出現過

本人鍾意魔裝機神多過OG , 但此系列已死

此篇文章於 07-06-21 11:10 PM 被 TSZ 編輯。
TSZ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-21, 11:13 PM   #93
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

整理番 真劍藍、名門、KERORO的Twitter

MJP 勇者警察 V高達應該走唔甩

舊 07-06-21, 11:31 PM   #94
flpchoho

引用:
作者: TSZ 查看文章
都係鍾意好似a系列呢類有大量原創機又有版權作既作品 , 不過分左OG系列出黎後都好似無出現過

a系列相信佢地做到怕,今次回憶談講Alpha 2時已經提左唔會再做咁多主角同路線的機戰,同時都顯示出佢地都無以前咁多資源去開發作品,只能縮小故事規模同將價就貨。

魔裝機神我都覺得唔錯,但POJ開左咁多個坑,COF就大部份棄左唔回收草草完結,其實幾可惜。
舊 07-06-21, 11:48 PM   #95
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: TSZ 查看文章

唔可以話死
魔裝機神故事完滿完左啦
後續故事喺OG繼續
由手機版發出
舊 07-07-21, 08:37 PM   #96
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 真!DC 查看文章
唔可以話死
魔裝機神故事完滿完左啦
後續故事喺OG繼續
由手機版發出
都要繼續到先得

舊 07-08-21, 03:14 PM   #97
flpchoho

將於香港時間7月11日晚上7時舉辦的超級機器人大戰30週年官方直播節目《鋼之超感謝祭2021》嘉賓正式公開

藝人:
水木一郎
JAM Project(影山ヒロノブ、遠藤正明、きただにひろし、奧井雅美、福山芳樹)

司會:
置鮎龍太郎

聲優:
檜山修之
杉田智和
相沢舞
赤羽根健治
阿座上洋平
長久友紀

搞笑藝人:
がっつきたいか

*其他嘉賓將在感謝祭節目中發表

製作人:
“超級機器人大戰”系列製作人 寺田貴信
《超級機器人大戰30》製作人 最上頌平
《超級機器人大戰DD》製作人 オオチヒロアキ

[第1部分] 香港時間晚上7時至晚上10時30分(予定)

■ 超級機器人大戰30週年紀念環節
⇒ 嘉賓回顧超級機器人大戰30年來的發展

■“超級機器人大戰30”介紹環節
⇒ 將發布有關家庭用的最新系列作品“超級機器人大戰 30”的最新資訊。
亦會公佈參戰作品及發售日期

■“超級機器人大戰DD”介紹環節
⇒ 將發布最新資訊,例如紀念超級機器人大戰 30 週年的活動

■ Super Premium Live
華麗歌手現場表演超級機器人大戰相關歌曲

[第2部分] 香港時間晚上11時至7月12日凌晨12時40分(予定)

■ 深夜之超感謝祭
⇒將介紹與超級機器人大戰相關產品及豪華嘉賓的特別對談

30週年紀念真係無OG份?走去賣玩具?

此篇文章於 07-08-21 07:13 PM 被 flpchoho 編輯。
舊 07-09-21, 03:45 PM   #98
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
貼呢邊,係時候賣嘅神主牌

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-21, 07:22 PM   #99
Lamsze
Crazy Gamer

引用:
作者: flpchoho 查看文章
將於香港時間7月11日晚上7時舉辦的超級機器人大戰30週年官方直播節目《鋼之超感謝祭2021》嘉賓正式公開

藝人:
水木一郎
JAM Project(影山ヒロノブ、遠藤正明、きただにひろし、奧井雅美、福山芳樹)

搞笑藝人:
がっつきたいか

*其他嘉賓將在感謝祭節目中發表

30週年紀念真係無OG份?走去賣玩具?

呢D嘉賓有咩特別要神秘?(自己唔識)睇得出有咩作品參與?

無賣玩具邊有錢出GAME
舊 07-09-21, 07:43 PM   #100
flpchoho

引用:
呢D嘉賓有咩特別要神秘?(自己唔識)睇得出有咩作品參與?

無賣玩具邊有錢出GAME
而家公佈個D嘉賓例行工事來,但仲有其他嘉賓要感謝祭當日先公佈,而呢D嘉賓寺田覺得係會好容易透露參戰作品。

賣玩具要賺錢,明白。但賺左的錢會唔會去變隻OG新作出來,唔知。
但係而家呢刻真係1D OG的消息都無,連公佈左的活動環節都好似無OG份咁。

論壇跳轉

現在的時間是 06:04 AM

手機版 | APP版